kwiatuszekdomi 0 Napisano Styczeń 6, 2011 W sumie to badanie krwi tez nie głupie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 6, 2011 no i badanie krwi jest najbardzej pewne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Firankla Napisano Styczeń 6, 2011 U mnie krew to ostateczność. Ja lece dziewczynki :) niech dni szybciej lecą i trzymam za was kciuki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 6, 2011 super:/ ja chyba oszaleje:/ jeszcze nie ma. :/// jak jutro nie dostane to chyba zwariuje do reszty :/ ;(((( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 6, 2011 moze test powinnam zrobic?? jak myslicie??? czy poczekac?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 434443 Napisano Styczeń 7, 2011 Hej dziewczynki, też mam ten problem:( No więc za duzo alkoholu uprawialismy seks nie skonczył we mnie, miałam dni płodne 18dc ostatnia miesiaczka 16 grudnia. wziełam escapelle po 63h i czekam na test ciążowy i się stresuje :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 maskara,ja mam temp 37,2 (mierzone w ustach) ;/ jestem juz prawie pewna,ze ...ech :( nawet nie wypowiem tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 434...-a iludniowe masz cykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 434443 Napisano Styczeń 7, 2011 generalnie 32 dni ostatanio bylo wiecej bo mialam sporo nerwow i okres tydzien sie spóźnił.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 ja mam 28 dniowe, ostatni byl 25 dniowy :/ a teraz 26dc a ja nie mam okresu :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 434443 Napisano Styczeń 7, 2011 bądź dobrej myśli :* ale jeśli jestes.. to chcesz tego dziecka? tzn zatrzymasz je? ja jestem jescze głupią malolatą i nie chce spaprać dziecku życia..:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 nie chcę go ;/ a okresu dalej nie ma. czekam do niedzieli,jak sie nie pojawi to w pn rano robię test Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 dziewczyna jaaa - a prowadzisz pomiary temperatury regularnie? Kilka pomiarów o niczym nie przesądza. Faza lutealna, czyli po owulacji, do miesiączki, może trwać różnie, nawet od 10 do 17 dni, chociaż książkowo powinna wynosić 14 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 tylko ze ja mialam bardzo regularne cykle, zawsze co 28 dni ,ewentualnie 29. Ostatni cykl byl dziwny, trwal tylko 25 dni. a teraz juz 27 dc :/ na dodatek pojawil sie sluz plodny ;/ ja zwariuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Ja mam cykle 31 dniowe, a niedawno miałam aż 35 dni i nie byłam w ciąży. Kilka cykli temu miałam sytuację, że owulacja przesunęła się aż na 20ty dzień wg temperatury. W poprzednim cyklu dałabym sobie rękę uciąć, że nie miałam owulacji, bo nie było śluzu płodnego, a jednak wg USG była. Nie schizuj ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Jak masz 27 dc, to przecież za dzień lub dwa powinnaś mieć okres! Nie możesz mieć sluzu plodnego, chyba, że masz teraz spóźnioną owulację, więc wtedy okres może pojawić się nawet za 3 tygodnie w zależności od trwania twojej fazy lutealnej, o której nic nie wiesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 ale okolo 15 dc mialam tez sluz plodny, a teraz tez jest jakby plodny, przezroczysty, lekko rozciagliwy,chociaz nie tak bardzo jak w okolicy owu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 7, 2011 jeżeli was to pocieszy dziewczyny to ja też niestety nie dostałam dziś okresu.. ;| eh. 30dc. nadal czuje się fatalnie. przed braniem tabletek miałam 28-30. więc w sumie jeszcze kilka dni mogę poczekać przez to odstawienie hormonów... dziewczyny jaaa: mam chyba troszkę podobny śluz do Twojego.. płodny miałam w święta jak miałam stosunek z partnerem. teraz na wkładce mam wielką ciapę takiego żółtawego, troszeńkę się też ciągnie.. a w pochwie jest właśnie tak przezroczysto, wilgotno i w ogóle.. ta cała ciapa tego wygląda tak jak miałam przed krwawieniem w przerwie przy tabletkach, no ale teraz po odstawieniu to nie wiem już nic. ;| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Czasem się tak zdarza. Masz jakieś solidne podstawy do tego, żeby podejrzewać, a nie wmawiać sobie ciążę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 tez mialam w swieta plodny;] pod koniec. najpierw mialam po @ taki wodnisty, potem plodny a potem taki jak powinien byc nieplodny, a wczoraj dostalam plodny ;D to ja juz nic nie rozumiem. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Mówię ci, że nie masz śluzu płodnego. Chyba, że masz podwójną owulację w tym miesiącu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 W zasadzie podstaw nie mam. podczas swiat tylko siusialam duzo, ale to chyba dlatego ze przemarzłam (zawsze tak mam :P). piersi mnie bolą przy dodyku, jakby mi noze wbijali,ale ja tak mam kurcze podczas calego cyklu od kiedy pamietam i mam zamiar isc z tym do lekarza ;D tylko najpierw wyklucze ciaze,zeby nie gadal od razu ze to moze przez ciaze a ja bede glupa rżneła :P apetyt-calkowicie normalnie zgaga - byla,ale nie wiem czy to nie przez przezarcie i picie duzej ilosci coli ;d i wciniania cytryny ;D uwielbiam zadnych boli brzucha i wymiotów itd,ale to u mnie nie ejst wyznacznik,bo nawet przed okresem nic mnie nie boli :(((( i nie bolalo, nawet nie wiem jak jajnik boli :P i gdyby nie fakt ze wiem ze szkoly gdzie on znajduje sie to nawet nie potrafilabym go umiejscowic :D:D:D wiec u mnie z tym ciezko,a szkoda,bo jak bym teraz czula jakis bol z podbrzuszu to byloby o wiele lzej :D i mniej stresu :( na piersiach sa dwie takie zyly(prowadza od sutka w kierunku dolu pachowego, ale ja mam piersi bardzo male i w zasadzie te dwie zyly widze ciagle ;/ sutki nie bolą, zaden plyn nie wyplywa, nie ma otoczki zadnej mam test i mnie korci zeby go uzyc :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 7, 2011 jeżeli o mnie chodzi to na początku grudnia odstawiłam tabletki żeby troszkę odpocząć od hormonów i szybko zaczynam chyba tego żałować bo taki stres to nie na moje nerwy.. ;| 25grudnia miałam stosunek z wytryskiem w środku zabezpieczony prezerwatywą. mój partner uważa że wszystko jest w porządku, nic nie pękło i w ogóle. potem jak ściągnął prezerwatywę i schował członka włożył mi na chwileczkę palce do pochwy. w czasie tych wydarzeń miałam śluz który wyglądał jak płodny. po dwóch dniach był już taki jak nie płodny. chociaż no po odstawieniu ciężko do ogarnąć mi. po kilku dniach po tym zaczęłam mieć wszystkie objawy zbilżającego się okresu, ponieważ przed tabletkami objawy miałam nawet ponad tydzien przed. no i ciągle nic i nic.. nie ufam zbytnio samej prezerwatywie i chyba po tej przerwie od tabletek znowu do nich wrócę.. albo jak wyreguluje mi się cykl to zacznę to codzienne mierzenie temperatury, obserwacje śluzu. zaczęłam mierzyć ją dopiero kilka dni temu, nie zbyt systematycznie no i nie codziennie o tej samej porze, ale nigdy nie późno i zawsze zanim wstnę. wiem że takie coś nic nie da. ale mierzę w ustach pod językiem 10 minut. ostatnio miałam ciągle nie całe 37 st. dziś mierzyłam i było 36,6 ale miałam tylko 8 minut. z takim wytęsknieniem czekam na okres.! na wasze dziewczyny też. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 ale to raczej niemozliwe aby w jednym cyklu byly dwie owulacje:/ albo ja o czyms nie wiem :D:D:D moze to nie ejst sluz plodny, nie wiem,ale wyglada tak ze jest go malo, jest przejrzysty, i lekko sie ciagnie, (na 1,5-2cm) na papierze tez sa takie male niteczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 syska jeli tak to wszystko wszystko wskazuje na to ze okres dostaniesz dzis albo jutro, jesli spadla temperatura to znaczy ze zmniejszyla sie ilosc progestreronu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Capricornus 0 Napisano Styczeń 7, 2011 Dwie owulacje są możliwe. Tracisz czas na analizowanie pseudoobjawów. Żyłki na piersiach miałam np. tuż po odstawieniu tabletek anty. Organizm to nie maszyna, która w każdym miesiącu będzie funkcjonować jak w zegarku, chociaż to się zdarza. Ja dla świętego spokoju robię test, jak mi się okres spóźnia 2-3 dni, ale patrzę też na temperaturę i swoje subiektywne objawy przed miesiączką. Sama piszesz, że masz typowe objawy, jak przed okresem. Kochałaś się bez zabezpieczenia w dni maksymalnej płodności i partner skończył w tobie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 wstyd sie przyznac, ale nie, nie doszlo do penetracji ani do wytrysku :P ale ja jestem panikara i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 7, 2011 mam właśnie taką nadzieję. z takim uśmiechem odczytałam tą temperaturę bo przed sprawdzeniem miałam łzy bo już mnie przerasta to wszystko. tylko nie wiem czy 8 minut to nie za mało, skoro zawsze trzymam 10. ale przeczytałam gdzieś że od 8 do 10. więc myślę ze to powinna być juz prawidłowa temperatura. jutro mimo że weekend wstane tak jak dziś o 4:45 i zmierzę znowu. :) Capricornus: ja czy bez zabezpieczenia? była prezerwatywa z którą według mojego partnera nic się nie stało. a czy to były dni maksymalnej płodności to ciężko mi powiedzieć bo odstawiłam dopiero tabletki, ale śluz wyglądał na płodny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziewczynyya jaaa Napisano Styczeń 7, 2011 płyn preejakulacyjny dostal sie w okolice pochwy. ;] praktycznie rzecz biorąc jestem 100 procentową dziewica:P jedyne co moglo mnie tego pozbyc to tampon mini :D ktory przez okropny ból byl tam tylko 5 minut:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
syska143 0 Napisano Styczeń 7, 2011 ooo rany, szalona. ;p ja myślałam że Ty tak panikujesz bo miałaś normalny stosunek w dni płodne czy coś. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach