Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rewolucjonisssta

NIE dla Owsiaka, NIE dla wspierania mafii farmaceutycznej!

Polecane posty

Gość Rewolucjonisssta
Ale mnie nie interesuje ile sie Owsiak na tym bogaci, jesli sie bogaci. Mi chodzi o zmiane toku myslenia ludzi, bo laduja kase na leczenie chorob, w tym, nieuleczalnych a to zly tok myslenia. Ja nie twierdze, ze trzeba pozamykac szpitale, ale uwazam, ze trzeba miec zdrowe do tego podejscie a nie skrajne. Teraz skupia sie spoelczenstwo na leczeniu a ja mowie,ze to zla droga, bo najwazniejsze to zapobiegac. W ten sposob minimalizujemy liczbe chorych ludzi i nie bedzie trzeba kupowac drogiego sprzetu za miliony i patrzec jak umieraja dzieci, bo DZIEcI NADAL CHORuJA I UMIERAJA. A na moje pytanie nikt nie odpowiedzial, odpowiedz jest wszak oczywista. NIE POZBYLISMY SIE CHOROB DZIEKI SPRZETOWI MEDYCZNEMU I LEKOM. DZIECI NADAL CHORUJA A RODZICE PRZEZYWAJA TRAGEDIE. Wystarczy przejsc sie po szpitalach.

Gość Rewolucjonisssta
Ja nie twierdze, ze nie mamy uzywac antybiotykwo, ale robmy to wtedy kiedy jest to w ramach ratowania bezposrendiego zycia a nie przy byle psikniecu - widzisz roznice? Poza tym epidemie braly sie z ubostwa i brudu głównie. Dzisiaj juz z tym nie ma problemow tymczasem nadal szczepimy kilkugodzinne niemowle na tezce i inne STRASZNE choroby, ktore juz dawno minely. Ja mam cos zrobic? A wy? Panstwo ma siedziec na kanapie i palcem nie kiwnac, tylko dlatego,ze kto inny tu krzyczy? Ty cos zrob! Ty tez jestes odpwiedzialna na swoje zycie i zycie swojego dziecka teraz lub w przyszlosci. Wszyscy jestesmy odpowiedzialni za to,co sie dzieje.

A słyszałeś może o The Venus Project? Myślę, że po zapoznaniu się z tym tematem powinieneś być spełniony. ;) Żeby coś zmienić nie likwiduje się tego co dobre, czyli Owsiaka np, tylko powinno zacząć się od podstaw. - to teoria. A Twój sam temat brzmi agresywnie i prowokacyjnie. Owsiak nie jest winny temu, że ludzie myślą w taki sposób, on po prostu znalazł szybkie rozwiązanie na ratowanie sytuacji, bo łatwiej wprowadzić w życie coś takiego jak WOŚP niż The Venus Project.

Oj no my np. wrzucamy pieniądze do puszki WOŚP i nie marnujemy energii na krytykowanie tych, którzy wiele osiągnęli i zrealizowali swoje projekty niosące innym życie.

Gość Rewolucjonisssta
Gdyby mój temat nie brzmial prowokacyjnie, prawdopodobnie nie wywiazalaby sie ta dyskusja. A to,ze Owsiak znalazl swoje rozwiazanie na choroby tego swiata nie czyni tego sposobu dobrym. Bo latwy jest on na pewno, tylko dla kogo? Bo dla koncernow na latwy zarobek to sposob wrecz idealny. Powtarzam moje retoryczne pytanie: czy maszyny i leki zlikwidowaly problem raka, chorob serca itd?

A jak jutro dowiesz się, że masz raka, to zapytam "No dlaczego o siebie nie dbałeś?" Chciałeś, to masz. No i z dala od maszyn, które mogłyby Cię uratować, pamiętaj ;)

Gość już pomijając te wszystkie
bzdury :O, skoro uważasz, że wszystkie choroby biorą się z zaniedbania, zapytam: czy zabraniasz uratowania dziecka, którego matka, załóżmy, nie dbała o siebie w ciąży? dziecko ma umierać, a ty będziesz patrzył, bo phi, matka jest idiotką, dzieciak sobie zasłużył, niech zdycha?

I przez twoją nędzną prowokację znajdzie się kilku błaznów którzy nie doczytają tematu i swierdzą ze Owiak to złodziej i będą dalej szerzyć te brednie.

japier..."rewolucjonisto" TO STWÓRZ FUNDACJĘ NA SKALĘ OWSIAKA, KTÓRA ZAJMIE SIĘ LIKWIDACJĄ PROBLEMU RAKA I CHORÓB SERCA ITD. zamiast oceniać działania innych. Tak samo jak Owsiak, możesz to zrobić!!!

Nie mam nic przeciwko Owsiakowi. Denerwuje mnie postawa szpitali. W naszym lokalnym szpitalu sprzęt kupiony przez Owsiaka kurzy się w podziemiach bo nikt go nie potrafi obsługiwać.

Moja córka dzieki Owsiakowi i jego aparaturze do sprawdzania sluchu u noworodków,miała wcześnie wykryty niedosluch na jedno uszko! ja mówie TAK Owsiakowi!!!!!

Gość Czikaczik1
Wychodzi na to że jak ktoś zaczyna pomagać i robi to za pośrednictwem Medii to od razu jest złodziejem.. WEŹCIE SIĘ W ŁEB PUKNIJCIE! CHCESZ POMÓC>> POMAGASZ>> NIE CHCESZ>> NIE POMAGASZ.. PROSTE! KIERUJCIE SIĘ SERCEM LUDZIE NIE PIENIĘDZMI!!!

Bo tak dbamy o naszych lekarzy, że wolą wyjechać do Szwajcarii czy USA, gdzie mogą godnie zyć i realizować się ratując komuś zycie i w pełni wykorzystać swoją wiedzę.

Gość Rewolucjonisssta
Nic za to nie moge, ze spoleczenstwo nie potrafi byc rzetelene i czyta temat od polowy. To swiadczy tylko o jego glupocie. Ja nie twierdze,ze Owsiak okrada ludzi. Ale kazdy kto czyta temat od poczatku by to wiedzial.

Gość zasatnów
:o

No ja czytam temat od początku i nie napisałeś jeszcze niczego mądrego. :o Ręce mi opadają jak widzę takie posty i tematy. Temat brzmi NIE dla Owsiaka, podczas gdy twierdzisz, że nie o to ci chodzi. Myślę, że sam nie wiesz o co ci chodzi. reprezentujesz ten rodzaj polskiego społeczeństwa, który potrafi tylko biadolić i narzekać na innych, a sam nie wnosisz nic. I faktycznie, dla ludzi, którym Owsiak uratował zycie ich dzieci, to co piszesz jest żałosne i karygodne. Dla ludzi, którzy nie muszą miec chorych dzieci, żeby zrozumieć jak wiele Owsiak zrobił też. Po prostu autorowi zabrakło empatii i przemawia przez niego głupota i jakaś nieuzasadniona złosc. :o

Więcej uwagi nie poświęcam temu topikowi, niech umrze śmiercią naturalną, bo to jakaś idiotyczna paplanina. 🖐️

Autor ma z tym rację że przynajmniej części z tego sprzętu nie warto było kupować:P.Czytałem że kupują np. maszynuy do napromieniowywania chorych na raka:O.A tu jest o tym: http://www.faceci.com.pl/r_rak_metody_konwencjonalne.html .Nie wiem czy on o tym nie wie ale jak wie to by znaczyło że owsiak jest zwykłym łajdakiem:P.

Gość ten p.s. mnie totalnie
i co ty debilu myslisz, ze jak szpital nie dostanie sprzetu (ktory i tak do ku­rwy nedzy powinien miec bez pomocy Owsiaka i spolecznestwa bo dosc od spoleczenstwa kasy ciagnie) to nagle ku­rwa ludzie przestana chorowac i cudownie ozdrowieja z nowotworow i zawalaow serca??? jaka to ku­rwa roznica dla umarlego co mu w karte zgonu wpisali skoro do ku®rwy nedzy sprzet zebrany przez normlanych obywateli pomogl innym??? czy ty ku­rwa debilu kiedykolwiek byles zdolny do RACJONALNEGO i LOGICZNEGO msylenia???? nie chcesz dawac kasy? to ku­rwa wypie­rdalaj, zdychaj se sam i oczekuj cudu bez wyciagania potem lapy po sprzet z WOŚP, ale jak masz takie brednie pisac to daj se spokoj bo to zal ku­rwa pl :O

Gość do autora; pogadamy jak ty
bedziesz ciezko chory i bedziesz domagal sie leczenia, lekow i by nfz placil za nie, idioto

Gość ludzie co z wami
jeden dzień w roku gdy myślimy o innych, uwielbiam ten dzień... nawet jeśli nie wszystkie pieniądze trafiają do potrzebujących i tak warto... nawet jeśli tylko jedno istnienie możemy takim dniem uratować i tak warto... TEGO DNIA WIĘKSZOŚĆ LUDZI NA ZIEMI STAJE SIĘ ANIOŁAMI!!!

Gość mama, która skorzystała
do autora; pogadamy jak ty - dobre gdy rewolucjoniście urodzi się wczesniak, niech zabroni umieszczania go w jedynym działającym inkubatorze w szpitalu bo to może być on zasponsorowany przez oszukańczą WOŚP co tam życie dziecka - lepiej się wypią,ć bo chora duma nie pozwala...

Gość palanteria XXI wieku
Rewolucjonista pierdolisz jak potłuczony; jeśli to nie prowokacja to współczuję autorowi :O :O :O

Gość mama, która skorzystała
max zander - ale sprzęt ten nie jest wciskany na siłę szpitalom. Jest "rozdawany" zgodnie z zapotrzebowaniem jakie sporządza szpital co jakiś czas. To, że potem nie ma specjalisty do obsługi i sprzet sie "kurzy" - to raczej złe gospodarowanie szpitala łącznie z brakiem kontraktu z nfz na takiego specjalistę. No ale oczywiście "po dupie" dostanie Owsiak, a nie niekompetentny dyrektor szpitala, robiący lipne zapotrzebowanie do nfz.

pierdolisz. gdyby nie akcje P.Owsiaka to nie byłoby czym ratować zdrowia i życia dzieci. nasza medycyna byłaby a raczej by jej nie było.

Moja młodsza córka miała badany słuch zaraz po porodzie.Sprzetem kupionym ze środków WOŚP.U niej w porządku ale czy wiesz jak ważne jest wczesne rozpoznanie niedosłuchu? I sorry ale tu edukacja społeczeństwa w kwestii zdrowia nie ma nic do rzeczy.Głuche dzieci się rodzą i już.To tylko jeden z wielu przykładów pomocy.Ja wspomagam akcję jak mogę,pamiętam jej początki.Mam zaufanie tylko do niektórych fundacji, nawet Caritas nie jest tak wiarygodny, bo ma duże koszty własne.

" [zgłoś do usunięcia] ten p.s. mnie totalnie i co ty debilu myslisz, ze jak szpital nie dostanie sprzetu (ktory i tak do kurwy nedzy powinien miec bez pomocy Owsiaka i spolecznestwa bo dosc od spoleczenstwa kasy ciagnie) to nagle kurwa ludzie przestana chorowac i cudownie ozdrowieja z nowotworow i zawalaow serca??? jaka to kurwa roznica dla umarlego co mu w karte zgonu wpisali skoro do kurwy nedzy sprzet zebrany przez normlanych obywateli pomogl innym??? czy ty kurwa debilu kiedykolwiek byles zdolny do RACJONALNEGO i LOGICZNEGO msylenia???? nie chcesz dawac kasy? to kurwa wypierdalaj, zdychaj se sam i oczekuj cudu bez wyciagania potem lapy po sprzet z WOŚP, ale jak masz takie brednie pisac to daj se spokoj bo to zal kurwa pl " Ciemnoto ja nie pisze o wszystkim tylko o niektórych przypadkach:P.Napisałem jasno ze nie jestem zainteresowany choroba popromienną:P. " [zgłoś do usunięcia] mama, która skorzystała max zander - ale sprzęt ten nie jest wciskany na siłę szpitalom. Jest "rozdawany" zgodnie z zapotrzebowaniem jakie sporządza szpital co jakiś czas. To, że potem nie ma specjalisty do obsługi i sprzet sie "kurzy" - to raczej złe gospodarowanie szpitala łącznie z brakiem kontraktu z nfz na takiego specjalistę. No ale oczywiście "po dupie" dostanie Owsiak, a nie niekompetentny dyrektor szpitala, robiący lipne zapotrzebowanie do nfz." Ale ja pisze o tym co w szpitalach nie powinno być używane:P.Te maszyny do"leczenia" chorych na nowotwory nie tylko nie są potrzebne ale wręcz szkodliwe:P. " Byk Kopyrtacz pie**olisz. gdyby nie akcje P.Owsiaka to nie byłoby czym ratować zdrowia i życia dzieci. nasza medycyna byłaby a raczej by jej nie było." W tym odnośniku jasno napisano cop nie służy ratowaniu zycia a wręcz na odwrót:P. " amita Moja młodsza córka miała badany słuch zaraz po porodzie.Sprzetem kupionym ze środków WOŚP.U niej w porządku ale czy wiesz jak ważne jest wczesne rozpoznanie niedosłuchu? I sorry ale tu edukacja społeczeństwa w kwestii zdrowia nie ma nic do rzeczy.Głuche dzieci się rodzą i już.To tylko jeden z wielu przykładów pomocy.Ja wspomagam akcję jak mogę,pamiętam jej początki.Mam zaufanie tylko do niektórych fundacji, nawet Caritas nie jest tak wiarygodny, bo ma duże koszty własne." Na pewno nie uratowali jej lampą rentgenowską:P.A caritas to ja bym z miejsca kazał utylizować.

Pierdolicie jak się patrzy.... Mam w rodzinie kilkoro dzieci w wieku około 3 lata. Wszystkie miały badania słuchu za które płaci owsiak. Leżały w inkubatorach od niego. Jestescie debilami ze nie wrzucicie chociaz tej 1 zł.

Gość szopek praczek
Ale ja pisze o tym co w szpitalach nie powinno być używane .Te maszyny do"leczenia" chorych na nowotwory nie tylko nie są potrzebne ale wręcz szkodliwe . skąd masz takie dane?