Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rewolucjonisssta

NIE dla Owsiaka, NIE dla wspierania mafii farmaceutycznej!

Polecane posty

Gość mr cham
śmieszne oszołome są na tej stronełe :classic_cool:

Gość mama wcześniaka
Jak wam Owsiak uratuje dzieciaka w przyszłości dzięki zakupionemu przez WOŚP sprzętowi (który nawiasem mówiąc - jest w każdym szpitalu w Polsce w dużej skali) to inaczej będziecie mówić. Chuj mnie obchodzi,dla mnie może brać 1/3 nawet do własnej kieszeni z tego co zbiorą (natomiast wiem,że tak nie jest bo jest bardzo dokładnie rozliczany przez US),ale robi tyle co rząd Polski nie zrobi za 100 lat. Gdyby nie oni, nie wolontariusze i cała ta idea, pewien odsetek dzieci w Polsce by nie żył z powodu wcześniactwa czy innych poważnych schorzeń. Może to do was przemówi Ignoranci! Chciałabym,żeby było coś takiego jak deklaracja "za" lub "przeciw". A gdybyś był "przeciw" i nie popierał WOŚPu, w takim razie - Ty i Twoja rodzina nie powinni korzystać z ich sprzętu, może wtedy niektórzy zrozumieliby jak działa i ile pomaga WOŚP.Ja oddam im każdy, nawet ostatni grosz bo wiem, że w przyszłości mogą pomóc takim dzieciom jak mój synek, który dzięki nim normalnie funkcjonuje i jest wspaniały!

Gość the best simply...
rewolucjonista ma tu troche racji w tym co mowi, to ze dzieci rodza sie z roznymi wadami to czesto wina rodzicow, ktorzy zle sie odzywiaja, pala, chleja, nie dbaja o zdrowie, jedza gowniane jedzenie.....nie mowie, ze tak jest zawsze, ale w wiekszosci przypadkow, sporo osob leczy tez sie antybiotykami, ktore oslabiaja organizm i w ten sposob jestesmy podatni na rozne choroby, tez uwazam, ze w szkolach powinna byc edukacja w zakresie zdrowgo zywienia, wiecej sportu. Co do Owsiaka, to akurat jest to zbiorka dobrowolna, jesli ludzie czuja potrzebe dawania to ok. Moze i sprzety sa kupowane od koncernow, ale w jakis sposob ratuja dzieciom zycie. Natura dala nam wiele gotowych srodkow na rozne choroby, ale ludzi wola isc na latwizne i lykac tabletki, ktore moze i na jedno pomoga ale przy okazji na wiele rzeczy zaszkodza.