Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figamak

sposób by spłodzić chłopaka??

Polecane posty

Gość figamak

slyszalam o tym ze plemniki meskie sa bardziej ruchliwe ale krocej zyja niz plemniki damskie. jak sprawdzic kiedy jest dokladnie dzien owulacji?oprocz testu oczywiscie

Gość figamak
czy ktos wyjasni?

Gość jaśka******
chyba nie. bo głupszego pytania to już dawno nie widziałam....

mierzyc temperature caly cykl i kochac sie wdniu w ktorym skoczy temperatura o bynajmniej 3 kreski,a to bedzie swiadczyc o tym ze owulacja byla,kobieta po owulacji moze zajsc jeszcze 24 h-czy jakos tak my chcielismy chlopaka i kochalismy sie w dniu gdy podkoczyla mi temperatura o 3 krechy i sie udalo ;)

Gość figamak
o takie wyjasnienie mi wlasnie chodzilo dziekuje:) czyli po owulacji dzialac:)

tak :) bo przed raczej na dziewuszkę :P poczytalam o plemnikach i podobno meskie sa szybsze niz zenskie ale krocej zyją,wiec jakby wszystkie czekaly na owulacje to pierwsz umrą meskie dlatego się dziala po owulacji czyli przy skoku temp-kolezance tez sie tak udalo i to 2 razy ;)

sporo racji w tym co pisze saleminka... u nas był seks od 10 do 13 dc przy owulacji w dniu 13 i mamy dwie dziewczynki... kiedyś może powalczymy o chłopaka i wtedy właśnie tak zrobimy + będziemy się sugerować chińskim kalendarzem, bo sprawdził się on nie tylko u mnie, ale i u wielu moich znajomych...

Gość jeszcze nie dziewica 000
nie ma recepty na płeć dziecka, to wszystko co tu napiszą lub napisali ludziska to brednie ,

Gość właśnie tak jest
sam się cofnij do podstawówki...poczytaj trochę a się dowiesz jak się planuje płeć dziecka....i to nie jakaś nowa metoda...moja mama zaplanowała tak moją płeć i płeć moich braci...(jest położną z zawodu i ją tego uczyli w szkole)

Gość a to jakas nowa teoria??????
kurde nigdy nie slyszalam zeby kobieta wytwarzala plemniki moze ma penisa i nic mi o tym nie wiadomo???

zenskie tepaku ty tez sie cofnij do podstawówki bo czytac nie umiesz,na forum raczej sie pisze tak by kazdy zrozumial a nie pisal terminami medycznymi co nie eh

plemnik "męski" - plemnik z chromosomem Y plemnik "damski" - plemnik z chromosomem X brzmi lepiej matole???????????? teraz już wiesz o co biega???????

a to jakas nowa teoria?????? trochę wyobraźni,pisze się tu o czasie po stosunku i momencie w którym plemniki sa juz przy jajowodach itd...

damski czy żeński - jak go zwał tak zwał... to tutaj tylko nazwy umowne, zainteresowani wiedzą o co chodzi...

baderka dzięki,nie chcialo mi sie szukac dla tych TĘPYCH wyjasnienia damski,meski bo one myslą,że w jednym pleminku są oba chromosomy a to było w 4 czy 5 klasie podstawówki z tego co pamietam

Gość właśnie tak jest
faceci mają 2 rodzaje plemników - męskie z chromosomami XY albo żeńskie z chromosomami XX i w zależności który się połączy z komórką jajową kobiety XX taka będzie płeć....biologia się kłania

Gość ulabeti
nie wiem jaki jest "przepis" na chlopca ale nam sie udalo za pierwszym razem:) mamy super synia ale mowia zeby to robic w dni plodne kiedy jest najbardziej mokro, nie zastanawialam sie nad tym

nie saleminka - lepiej- tępaki sądzą, że plemniki "żeńskie" są wytwarzane przez kobiety :)

Gość chyba cos ci sie pomylilo
owszem chromosom x i y ale nie plemniki ;p

Gość matko boska co to jest
to nie jest zadna terminologia medyczna.... nie ma czegos takiego jak plemnik damski bo kobieta produkuje komorke jajowa nie plemniki..w podstawowce to wiedzialam

Gość no to tym bardziej wam wspolcz
ujebo skoro tak to plec dziecka nie jest zalezna od czasu kiedy wspolzyjesz szanse na chlopca sa takie same jak na dziewczynke biologia sie klania;p

dobra to ja wracam do podstwówki :) :) :) i od tej pory na kafe obiecuję operować jedynie terminologią medyczną, bo broń boże nie chcę wprowdzić w błąd jakieś nieświadomej duszyczki, która założyć jest gotowa temat o samozapłodnieniu damskim plemnikiem :) :) :)

Gość figamak
nie ma co tu sie rozwodzic nad tym czy damski plemnik czy zenski wystapila zwykla pomylka oczywiscie te mądzrzejsze forumowiczki skumaly o co mi chodzi!!

Gość kazdy madry by sie usmial
bo nie ma takiego czegos jak plemnik damski i meski a to ze chodzi ci o plemniki z chromosomem x czy y to co mamy sie domyslac;p albo sie poslugujesz terminologia poprawnie albo jej wcale nei uzywaj do bylko na durnia wyjdziesz;p

Gość do saleminki
wróc do podstawowki i dowiedz czym sie rozni bynajmniej od przynajmniej

Gość się uśmiałam tu serdecznie...
wy tak na poważnie??? no chyba każdy na jakimś tam poziomie DOMYŚLI się o co chodzi autorce, która plemniki z chromosomem x nazywa żeńskimi czy tam damskimi... no przynajmniej mam taką nadzieję... bo to, że plemniki pochodzą tylko i wyłącznie od faceta to oczywista oczywistość... albo też niekoniecznie? no cóż, uśmiałam się naprawdę serdecznie...

Gość ...----...
mi też się humor poprawił, nawet przez myśl mi nieprzeszło że plemniki damskie może wyprodukować kobieta, ale widać logiczne myślenie bywa kłopotliwe