Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dydx

Panicznie boję się ciąży!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość dydx
pewnie wyjechałbym gdzieś i urodziła, a później oddała do adopcji

To teraz użyj mózgu i zastanów się nad tym, ok? Dziecko ma być efektem miłości a nie udręką..

- Dlaczego moja prawdziwa mamusia mnie nie chce? - Bo woli swoją pracę synu. - co za szmata. sory.

Gość dydx
nie chodzi tylko o pracę, wyobrażasz sobie mieć dziecko w wieku 20 lat ? bo ja nie

Gość dydx
a poza tym myśl realnie, za co to dziecko będę utrzymywać? stanę w sklepie za ladą tak?

Podwiąż sobie jajniki, żeby nikt nie musiał cierpieć. Myślałaś nad tym?

To co, Twój facet grzebie po smietnikach żeby mieć na jedzenie, czy jak? Ty masz zamiar być lekarzem, a oni raczej chyba nie zarabiają po 800 zł tylko jakby więcej. Nie wiem czy Twoi rodzice srają kasą, czy po prostu tak cię wychowano: KASA KASA KASA.

Gość dydx
myślałam

Gość nie masz czego sie...
bac. Ja brałam tabletki przez 3 lata i w ciąże nie zaszłam. Partner zawsze kończył we mnie. Musisz tylko przestrzegać pory brania, czyli cały czas o tej samej godzinie. Pamietaj tylko, ze jesli jestes chora, bierzesz antybiotyki, wymiotujesz i masz biegunke wtedy tabletki moga nie dzialac i trzeba dodatkowo sie zabezpieczyc. Dlatego, jak bierzesz tabletki i uzywacie prezerwatywy to nie masz czego sie bac. I nie miej na tym punkcie obsesji, bo tracisz cała przyjemnosc z seksu, a partner Twoj to wyczuje.

Gość dydx
Ty masz zamiar być lekarzem, a oni raczej chyba nie zarabiają po 800 zł tylko jakby więcej.-- jasne z dzieckiem na pewno skończę te studia

Gość nnnnnnnn
boze co sie pastwicie nad nia.. fakt nie dojrałas do sexu i tyle.Moe spirala spowodowalb sie ze czulabys sie bezpieczniej/?? wstaw sobie o 1000złkoszt.Prponuje te psychologa i seksuologa bo to jest głebszy problem.

Jak sie wymiotuje i ma biegunke to sie nie uprawia seksu.

Jeny ludzie.!!!dziewczyna nie jest gotowa na dziecko i mówi to otwarcie-co w tym złego???!!!zabezpiecza się i plus dla niej bo gdyby tego nie robiła a narzekała tylko to byłoby dziwne,nieprawdaż.?! Autorko jeżeli bierzesz tabletki(regularnie)i dodatkowo jest prezerwatywa to się nie bój.!!ciesz się sexem-pamiętaj wpadki się zdarzają,jeżeli masz wymioty,biegunkę w trakcie brania tabl to może być większe zagrożenie ciążą. W razie czego np.pęknięcia gumki miej zawsze przy sobie tabl 72h po,jeżeli masz taka obsesję...

Gość dydx
,jeżeli masz wymioty,biegunkę w trakcie brania tabl to może być większe zagrożenie ciążą.-- wtedy to już na pewno nie ma seksu W razie czego np.pęknięcia gumki miej zawsze przy sobie tabl 72h po,jeżeli masz taka obsesję...--- tak tylko że ja gdybym mogła to po każdym razie bym je łykała :O

Za bardzo o tym myślisz. Zabezpieczasz się więc nie powinno być problemu. Wbrew pozorom zajść w ciążę to też nie jest tak łatwo.

Gość dydx
Wbrew pozorom zajść w ciążę to też nie jest tak łatwo.-- wiem , ale to już taka obsesja

jak gumka się nie zsunie ,ani nie pęknie to też 0 szans na ciąże taka prawda. masz obsjesje i tyle

Studiujesz medycynę to masz dostęp do źródeł medycznych. Poczytaj sobie jak działają tabletki, jaki mają wskaźnik Pearla, poczytaj o tym co obniża skuteczność i w jaki sposób reagować w takich przypadkach. Wtedy powinnaś poczuć się bezpieczna.

Tłumaczysz wszystko "obsesją". A skoro tu piszesz, to znaczy, że Ci przeszkadza. To w końcu on wie o tym, ze nie chcesz mieć dzieci czy nie wie?

Gość dydx
To w końcu on wie o tym, ze nie chcesz mieć dzieci czy nie wie?-- jasne że wie że teraz nie chcę dziecka, on też nie

Gość Zuzanna Ameliia
Masz psychoze zajscia w ciaze. Wbrew pozorom duzo kobiet w Polsce to ma. Musisz ustalic dwie rzeczy: Co jest czynnikiem wyzwalajacym /inaczej : co najgorszego niesie ze soba ciaza dla Ciebie/ Przy jakim sposobie/sposbach zapobiegania czujesz sie najbardziej komfortowo , a jaka czesc tego komfortu zapewnia partner. Wtedy bedziesz wiecej wiedziec w jakim kierunku masz isc.

Gość dydx
co najgorszego niesie ze soba ciaza dla Ciebie/--- rujnuje całe moje życie, nie czuję się gotowa na bycie matką

Są przecież bezdzietne pary, więc nie wiem o co chodzi. Nie bój się, czerp satysfakcję z życia, zajmij się studiami i po prostu o tym nie myśl ;) Gorzej by było jakbyś wpadła w wieku 14 lat.

Wbrew pozorom zajść w ciążę to też nie jest tak łatwo.-- wiem , ale to już taka obsesja Nie mysl,ze nie tak łatwo bo czasami wystarczy jeden raz(pełny). U Ciebie naprawdę byłoby ciężko...Żadna metoda nie daje 100% ale u Ciebie chyba daje...tabl+gumka to musiałby byc cud;) Ciesz sie sexem-nic innego Ci nie pozostało,no chyba że pełna abstynencja...

Gość dydx
Ciesz sie sexem-- bardzo bym chciała..

Gość dydx
to skąd się bierze tyle wpadek?

Chcieć znaczy móc. To wszystko tkwi tylko i wyłącznie w Tobie.

Wcale nie aż tyle w porównaniu z tym ile ich nie jest :)

Gość Mirek lat 67
ja mojom stara bzykam tylko w drugom dziurke to i w ciasze nie zaszla sprubuj dziewojo

Ja zaszłam biorąc tabletki,zadnych wymiotó,zadnych biegunek...gumkę tez mielismy i co?pekła:Oteraz jestem w 34tyg i dajerade chłopak mnie zostawił,ale trudno nie był mnie wart chyba...jak bys zaszla nie bój sie wszystko sie ulozy powodzonka