Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dydx

Panicznie boję się ciąży!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość superbitch
to sie wysterylizuj.

Gość dydx
na Twoim miejscu poszłabym do seksualoga... bo nikt normalny nie nalewa wody do prezerwatywy, by zobaczyć, czy czasem nie pękła. :/ --- wiem :(

Gość dydx
po prostu ciąża zniszczyłaby wszystko , absolutnie wszystko

Teraz odzywają się Ci co przeczytali tylko główny topik i ostatnią odpowiedź- CI najmądrzejsi. Trzeba od czegoś zacząć, ja proponuje pieszczoty. No ale co zrobisz- zależy tylko od Ciebie.

ja jednak wolałabym czerpać przyjemność z całego seksu , nie tylko pieszczot.. to co innego. . Widzisz sama-jest sex jest ryzyko(u Ciebie prawie zadne) Ci już nie można pomóc bo nikogo tu nie słuchasz...Jezeli sie tak boisz zrezygnuj z sexu i tyle.!a nie możesz?Twoja decyzja

Gość dydx
dobra, muszę na chwilę wyjść, podniosę wieczorem 🖐️

Gość trudny dzieciak już tu jest
miałabyś ogromnego pecha gdybyś z tabsami i gumką zaszła, ale nie wykluczone

Gość paulinuchaaaaa
Nie nie podnoś juz tego tematu.!!!!!!!!!!!!! Jestes dziwna piszesz,że maszschizy co do ciąży-zabezpieczasz się tabl i gumkami,wszyscy Ci radzą,że nie ma się czym przejmować,a Ty swoje......... Do tego nie masz zamiaru rezygnować z sexu.. Wiesz nie jarzę Ciebie bo czego Ty sie spodziewasz,jakich rad?!skoro ludzie Tobie je dają a Ty dalej swoje wywody...cos za coś kobieto.

Gość dydx
Dzisiaj kupiła 30 testów ciążowych będę sprawdzała codziennie czy jestem zdrowa.

Gość dydx
nie muszę kupować , mam w domu mały zapas ;)

Gość też się boje
hej, a podwiązywanie jajników jest legalne ? czy tylko przy np cesarce tak robią na życzenie ?

Gość frikadelen
ale nie kumam, dajmy ze tabsy dają 99% a gumka 40% to nie masz przeciez 139% pewności? po co gumka skoro daje i tak mniej pewności?

Gość dydx
cały czas o tym myślę.. nie mogę zasnąć.. :(

Gość dydx
znam sporo dzieci lekarzy, myślałam żeby może jakoś się zakręcić i zacząć wyłudzać postinor i łykać zaraz po

Gość dydx
tzn recepty

Gość powiedzcie czy mam rację
wg wskaźnika pearla prezewatywa- 92-95% skuteczności, dajmy że 90% tabletki nie wiem jakie bierzesz jednofazowe - 99.5% 3fazowe- 99.78% weźmy że 99% prawdopodobieństwo ciąży: 0.05x0.01=0.0005 czy tak?

Gość powiedzcie czy mam rację
sorka guma miała być 90% ale ok dajmy nawet 80 0.2x0.01= 0.002%

Gość drykk
:( ja pierdole

Gość a tak naprawde to o co
ci chodzi? piszesz ze seks to meczarnia a pozniej sie denerwujesz ze nie bedziesz do 25 roku zycia czekac z seksem? zalosne....

Gość dydx
jeszcze do niedawna tak nie bylo, a teraz dostalam paranoi,...

wszedłem na ten temat przypadkiem bo szukałem czegoś innego ale się wypowiem, wrzuć na luz bo to niezdrowe tak panikować, moja ex miała ten sam problem i po kilku miesiącach się rozstaliśmy bo doszło do tego że potrafiła powiedzieć że przeze mnie się denerwuje, że robi to tylko dla mnie itp, proponowałem psychologa ale nie chciała. dziś ma męża i jest to samo, to mój dawny sąsiad. zrób coś z tą paranoją , życze powodzenia pzdr

Gość efde
a ja mysle ze dziewczyna slusznie sie boi! bardzo ciezko na tych studiach utrzymac sie z brzuchem, za duzo zajec i nauki, chlopak zapewne zostawilby z dzieckiem, mozna oddac do adopcji ale juz spieprzone zycie, zawsze jest realna szansa ze zajdzie sie w ciaze

Gość efde
wiem ze patrzy sie na znajomych ze nie wpadaja ze to tamto ,ale mozna miec pecha...

Gość handypandy
ja też chciałabym się rżnąć , mieć facetów na seks, ale wiadomo że wtedy zostałabym sama z bobasem :(

Po pierwsze-wybrałaś kiepską godzinę na branie tabletki ;) Po drugie-tabletka plus prezerwatywa to dobre zabezpieczenie, więc od strony fizycznej nie masz się o co martwić. Polecam jednak wizytę u seksuologa czy nawet zwykłego psychologa, bo to co opisujesz podchodzi pod paranoję i możliwie, ze nie jest jedyną natarczywą myślą...nie masz przypadkiem dziwnych rytuałów jak mycie rąk itd.?

a ja rozumiem autorkę mam 25 lat niedawno skończyłam studia , mam fajna pracę w weekendy robie studia podyplomowe i równiez za żadne skarby nie chciałabym być w ciąży. mam założona spiralę wiadomo że to dośc skuteczne zabezpieczenie ale nie 100% , gdybym jednak zaszła w ciąze to usunę. Ale teraz jest mi łatwiej bo przynajmniej stac mnie na zabieg. jak miałam 19-20 lat tez po każdym sksie zastanawiałam się czy przypadkiem nie zaszłam w ciaże-na szczęscie tabletki spełniły swoje zadanie.

myślę że nie masz się czego bać przy takim zabezpieczeniu,ale wiadomo że nie ma 100% gdybyś zaszła, zawsze masz urlop dziekański nawet na stomie ;) później dziecko mogłaby oddać gdybyś faktycznie nie chciała , tylko co na tatuś?

Gość dydx
ja bym chyba nie usunęła.. trochę bym się bala piekła chyba :O a co do tatusia hmm nie wiem, gdyby został to pewnie by się zajmował

Gość DZIECIOM MOWIE NIEEEEEEEEEEEEE
Ja Cię doskonale rozumiem. Też panicznie boje się ciąży. Równiez biore tabletki. Dla mnie seks podobnie jak dla ciebie jest udreka i potrafie zrobic w ciagu miesiaca po 4 testy. Zawsze trafi sie jakies "ale" i zawsze znajde sobie jakis objaw ciazy - a to boli mnie bodbrzusze a to piersi a to mi niedobrze albo odrzuca mnie w jakis dzien od fajek. Zycie w ciaglym stresie, potrafie budzic sie w nocy i zaczac plakac bo tak panicznie sie boje byc w ciazy. Uwazam ze dziecko to najgorsze co w zyciu mogloby mnie na chwile obecna spotkac. Nienawidze ich, male srajace placzace i obrzydliwe COS co zepsuloby mi przynajmniej 12 lat zycia. Czy jestem egoistka? Nie wydaje mi sie po prostu nie chce marnowac sobie lat mlodosci a uprawiam seks bo po prostu nie chce zeby facet ode mnie odszedl. Moze to prymitywne ale to doskonaly pretekst do zerwania. Kazdy dzien w ktorym widze czerwone plamy jest najpiekniejszym dniem w miesiacu. DZIECIOM MOWIE NIE

Gość kolejka_liniowa
"ja bym chyba nie usunęła.. trochę bym się bala piekła chyba" To zdanie mnie rozłożyło :D Jak osoba oświecona, naukowiec, bo przecież lekarz, może wierzyć w piekło i w ogóle Boga czy Diabła? Sama nie chcę dzieci raczej nigdy, a mam już 31 lat, ale seks lubię, nei mam takiej obsesji jak Ty. Jednak gdy zbliża się czas okresu, denerwuję się bo nie chcę dziecka. Gdybym zaszła w ciążę - bez wahania bym usunęła. Nie wyobrażam sobie urodzić i tak załamać sobie życia. A mam naprawdę kochającego męża. Na szczęście on też nie chce dziecka.