Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonaonaonaonaonaonaonaona

NIE CHCĘ DZIECI!

Polecane posty

Gość onaonaonaonaonaonaonaonaona

Witam. Chcę zapytać, czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji. Otóż - mam już swoje lata na karku, z moim lubym też już żyjemy wspólnie parę lat. Pojawił się w końcu temat posiadania dzieci. Ja swoich mieć nie chcę - jestem tego pewna i nic nie wpłynie na moją decyzję. Czy wo bec tego jest sens być z mężczyzną, który na razie nie chce, ale chciałby w przyszłości? Proszę bez komentarzy na temat tego, jakie macierzyństwo jest cudowne - my mind is set, więc nie strzępcie sobie języka ;)

Gość onaonaonaonaonaonaonaona ona
ciężko po tylu latach kogoś zostawić, zwłaszcza, że już nie jesteśmy pierwszej młodości. Byłoby cudownie gdyby okazało się, że on nie może mieć dzieci

Gość fejsbooch
Ja jestem młoda i bardzo denerwuje mnie gadanie, że mi się odmieni i będę chciała miec dzieci. Najgorzej, że mój chlopak tak myśli i próbuje mnie namawiac. A ja jestem pewna, że nie zapragnę dziecka ;/ Też nie wiem czy jest sens z nim być.

jezeli on zakłada , ze chce miec w przyszłosci dzieci... to bedzie cięzko :O

Gość onaonaonaonaonaonaonaona ona
@ fejsbooch rozumiem cię, ja od wielu lat mam takie podejście i też słyszałam, że "jeszcze mi się odmieni, młoda jestem". Ale to bzdura. Nie wszystkie kobiety muszą płodzić małe ryczące obsrane paskudy, żeby się spełnić.

Gość fejsbooch
Wiem, że mój napewno chce.Jednak gdy poruszam temat rozstania to mówi, że do niczego mnie nie zmusza. Juz sama nie wiem co o tym myslec.

No pewnie, ze nie każda została stworzona do bycia matką. A czy jest sens takiego związku. Nie ma , dla dobra partnera, który pewnego dnia zechce zostać rodzicem. Taki związek to czysta forma egoizmu według mnie. Ale każdy żyje jak chce. . . onaonaonaonaonaonaonaona ona napisałaś : "ciężko po tylu latach kogoś zostawić, zwłaszcza, że już nie jesteśmy pierwszej młodości. Byłoby cudownie gdyby okazało się, że on nie może mieć dzieci" A skąd wiadomo, ze to partner Ciebie nie zostawi w momencie , kiedy poczuje się gotowy do rodzicielstwa a Ty nie zmienisz zdania???

Gość fejsbooch
Jak mam go zostawić wbrew temu co czuję? On także mówi, ze nie wyobraza sobie życia osobno i nie dopuszcza mozliwosci rozstania z tego powodu. Ja postawilam sprawe jasno- nie urodzę mu ani nikomu innemu dziecka, bo zmarnuje życie sobie i drugiemu czlowiekowi.

Po pierwsze: onaonaonaonaonaona - nie każdy musi miec taki same marzenia i to , że nie chcesz mieć dzieci jest OK, każdy ma swoją drogę życia. Po drugie: To, że ty masz takie marzenie nie oznacza, że wszystkie dzieci musisz nazywać "małymi ryczącymi obsranymi paskudami" bo to jest po prostu obraźliwe. po trzecie: napisałaś" "ciężko po tylu latach kogoś zostawić, zwłaszcza, że już nie jesteśmy pierwszej młodości. Byłoby cudownie gdyby okazało się, że on nie może mieć dzieci" To bardzo egoistyczne i niezdrowe źle życzyć swojemu partnerowi (kochasz go? czy jestes z nim bo jest ci wygodnie?) bo przecież on kiedyś bedize chciał miec dzieci i niepłodność z pewnością mogłaby go podłamać a na pewno sprawić smutek.... Małżeństwa/partnerstwo powinny mieć wspólne cele - przynajmniej te główne. Sprawa dzieci jest jedną z nich - jeśli sie w niej nie zgadzacie to zawsze jedno z was bedize nieszcześliwe....

onaonaonaonaonaonaonaonaona Nie musisz miec dzieci jak nie chcesz, zreszta moze i lepiej, bo jesli kobieta, juz ni najmlodsza jak piszesz, wyraza sie o dzieciach w ten spob jak ty, to mnie to szokuje. Nie zwyklam nikogo obrazac i tym razem tez tego nie zrobie, ale co sobie o tobie pomyslalam to juz inna rzecz....

Gość 1. dlaczego życzysz swojemu
partnerowi źle? 2. jeśli jesteś z nim dlatego, że już nie jesteście pierwszej młodości - nie jesteś go warta. 3. nic na siłę, ale bądx z partnerem szczera i... nie unieszcześliwiaj go. p.s. a ja w wieku 30 lat chcę mieć dziecko, ale tak sie ułożyło w moim życiu, że zostałam sama...

Gość adinnaaaa
faktycznie decyzja o posiadaniu dzieci jest bezkompromisowa. wiec albo w ta strone albo ta. ale jak by sie zdarzylo ze twoj partner zostawil cie kiedys, bo chcialby miec dziecko, to zaczelabym sie zastanawiac czy on byl ze mna z milosc i mnie naprawde kochal czy bylam tylko jego potencjalnym narzedziem do spelnienia instynktu

Gość gośka co ma ktośka
wiesz co mnie zastanawia autorko? dlaczego ktos ma w sposób kulturalny i na poziomie odpowiadac komus takiemu jak ty, skoro potrafisz pierdzielnąc takim tekstem "Nie wszystkie kobiety muszą płodzić małe ryczące obsrane paskudy, żeby się spełnić" Jesli dla swojej matki bylas tylko obsranym paskudnym dzieckiem to mi przykro ale na forum dot. macierzynstwa mozesz nieco pohamowac swoj chamowaty sposób bycia:O

nigdy nie mów nigdy . Też nie chciałam dzieci , ale przyszedł taki moment że instykt macierzyński dał o sobie znac i dziecko było moim największym marzeniem . Marzeniem które na szczęście sie spełniło . My kobiety mamy gorzej , natura nie jest przychylna . FAcet moze miec dziecko jako dziadek , u kobiety mija pewien wiek ( teraz dla ciebie pewnie bardzo odległy , ale nawet nie obejrzysz sie jak będziesz dmuchac 40 świeczek na torcie ) i wtedy będzie za późno . Jezeli facet ma inne plany co do potomstwa to moze sie okazac ze zostawi cię w momencie jak już nikomu nie będziesz mogła dać dziecka , a on znajdzie kobiete która te dziecko mu da . I nie chce wróżyc , ale zostaniesz sama licząc na ochłapy w postaci rozwodników co juz w życiu wszystko przeszli i zony im sie ponudziły i ostro zestarzały .

Gość Banka mydlana szarego mydła
a co powiecie na to jesli ja już mam meza i on che dziecko a ja nie..ja mam dopiero przewalone

Gość adinnaaaa
jesli przed slubem nie poinfomowalas swojego meza, to troche nieladnie

mówiłam, ale on bagatelizował i myślał ze mi przejdzie

Gość adinnaaaa
to ty pisalas o przepisaniu domu w innym temacie?

nie...

Powiedz mi kobieto kogo to obchodzi , ze Ty nie chcesz miec dzieci??? Caly czas na naszym dziale powstaja takie tematy. Kompletnie bez sensu

Gość adinnaaaa
a dla mnie to jest z sensem, bo mnie taka sytuacja tez dotyczy. jak cie takie tematy nie interesuja to po co wchodzisz?

po 1) kogo to obchodzi, ze nie chcesz miec dzieci? szczegolnie na tym forum... po 2) to ze Ty bylas smierdzaca paskudza jak sie uodzilas nie znaczy, ze wszystkie dzieci takie sa :)

Gość aaaa ty tempa strzalo
"Nie wszystkie kobiety muszą płodzić małe ryczące obsrane paskudy," a ty nie musisz obrażać w taki sposób pisać o dzieciach! nie chcesz mieć to twoja sprawa. i lepiej daj sposób facetowi, może jednak on chce mieć rodzinę

Gość yabadabadoo
Byłoby cudownie gdyby okazało się, że on nie może mieć dzieci-widać,że żywisz do niego silne uczucia skoro tak dobrze mu życzysz :O ciężko po tylu latach kogoś zostawić, zwłaszcza, że już nie jesteśmy pierwszej młodości-kolejny dowód na siłę Twoich uczuć, nie chcesz być sama i przy okazji unieszczęśliwisz gościa :O głupich nie sieją :O

po 2) to ze Ty bylas smierdzaca paskudza jak sie uodzilas nie znaczy, ze wszystkie dzieci takie sa :) :) :) :) :) :) :)

Gość mkophgfs
a jak bedzie wpadka:-) co wtedy zrobisz?

niech sie najlepiej od razu wysterylizuje babsko

"Nie wszystkie kobiety muszą płodzić małe ryczące obsrane paskudy, żeby się spełnić." Ty Autorko też byłaś małą, ryczącą obsraną paskudą. :P Takich tematów jest wiele, po co następny?

Gość adinnaaaa
a co wy wszystkie takie prorodzinne. autorka moze faktycznie przesadzila z takim opisem dzieci, ale przez to widac ze ma wyjatkowa niechec do dzieci. ja np kocham psy inni pisza ze w ogole takich smierdzieli nie mogli by trzymac w domu. to ich zdanie, ja mam inne i tyle. czym tu tak sie podniecac?