Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guyawa

Bóle stawów, utrata wagi, bóle w nadbrzuszu, kołatanie serca

Polecane posty

Witam, Bardzo proszę o pomoc w dolegliwościach stawów. Ok. 1,5 roku temu zaczęły mnie boleć kolana (uciążliwa praca), glukozamina okresowo bardzo pomagała. Następnie do tych bólów doszły kolejno wielkie palce u nóg (dna moczanowa wykluczona), następnie kręgosłup, barki, łokcie, nadgarstki.. po kolei praktycznie wszystkie stawy. (5x diprophos)- niesamowite bóle stawów na ok. 2 m-ce ustąpiły, po czym powróciły lecz w mniejszym stopniu. Mialem wykonywane badania wykluczające: WZWB, WZWC, Boreliozę, Chlamydię trachomatis, wymaz z gardła (wyszły podstawowe niegroźne bakterie Neissera itp), FTA-ABS (-), Poł roku temu mialem bole w okolicach prawego podżebrza, kołatanie serca (po zjedzeniu posiłku), przez okres ok. 3-4 miesięcy. USG jamy brzusznej wykazuje jedynie zagęszczoną przyściennie żółć w woreczku. Ustąpiło po podaniu Espumisanu+duspatalinu. Czasami odczuwam dolegliwości sercowe. Przez te ostatnie pol roku schudłem 13kg, mam częste kilkusekundowe drgawki mięśni. Jestem po Panendoskopii i kolonoskopii- wszystko niby ok. Stawy mnie bola nadal, a zmiany widać na rtg (pozaniżane na dolnych granicach szpary międzystaowe). Bardzo proszę o pomoc, mam 28 lat....

Gość hophop1234567
a w kierunku rzs bylas badana?

No tym razem muszę zgodzić się z Maxem, hehe. Maxiu pewnie myślał o diecie dr Dąbrowskiej, albo coś w tym rodzaju. To,że masz 28 lat, nie znaczy, ze masz czystą wątrobę i woreczek żółciowy. Jadłeś dużo mięsa, słodyczy, skrobi, itp.Masz zakwaszony organizm.Musisz jeszcze zrobić usg tarczycy. Mnie też bolały stawy, ale po oczyszczeniu jelita grubego i wątroby sposobem Huldy Clark-jak ręką odjął. Polecam zatem lekturkę, ściągnij sobie: tu jest książka o oczyszczaniu wątroby http://w624.wrzuta.pl/plik/5iX4YfqN3UP/niezw ykle_plukanie_watroby_-_ksiazka_autor_andras_moritz

Ps. Żadne badania usg czy podobne nie wykażą kamieni w wątrobie bo są plastyczne, ale one są, utrudniają wypływ żółci, która jest baaardzo potrzebna. Ja już wypłukałam dobry słoik tych zieloniutkich kamyczków.

Hmm jutro mam mieć robione TK brzucha, usg wykazało jedynie żółć zagęszczoną przyściennie w woreczku. Tą ksiązkę mam ściągnięta i wydrukowaną. Jak nic nie wyjdzie w tych moich badaniach to się oczyszczę na maxa. Jelito grube mam chyba wyczyszczone bo mialem robiona kolonoskopiee...

Gość To nie jest żart, ale mnie też
Zrób badanie w kierunku pasożytów, 3 razy w dobrym laboratorium najlepiej w szpitalu zakaźnym

pełen... dzięki przeczytalem, powiem tak ! Probowalem chyba wszystkiego Rumalaya tez mi przeszla przez rece, zjadlem pol paczki tabletek, smarowalem sie Himalayą i zero przez duze "Z" poprAWY !!! aLE DZIĘKI

pełen... dzięki przeczytalem, powiem tak ! Probowalem chyba wszystkiego Rumalaya tez mi przeszla przez rece, zjadlem pol paczki tabletek, smarowalem sie Himalayą i zero przez duze "Z" poprAWY !!! aLE DZIĘKI

Gość ziola
Rumalaya to zioła nie cuda 3 miesiące minimum . To co masz to sprawa przewlekła , kawe i czarną herbate , i nabiał , chlebek , cukier to wyrzuć z diety i obserwuj . Dodaj do diety skrzyp suplement , olej lniany , soki cytryn , żurawinę , wodę mało sodowa 1,5 l ewentualnie magnez typu delbet .

zn tymi używkami to róznie bywa, ale powiedzmy że się bardzo ograniczam.. Czasami kawa, sporadycznie coś slodkiego... A mozesz polecic którą mieszanke ziol sobie zaserwowac ? bo jest tam kilka zestawów?Jest ktoraś przez Ciebie sprawdzona ?

Gość jedzenie_ma_znaczenie
GLUTEN To, czego nie wiesz, może cię zabić http://reikivi.org/index.php?option=com_content&view=article&id=227:gluten-to-czego-nie-wiesz-moe-ci-zabi&catid=231:ywno&Itemid=63 Większość ludzi jednak nie wie, że gluten może powodować poważne powikłania zdrowotne u wielu osób. Możecie być zagrożeni, nawet jeśli nie macie zaawansowanej celiakii. Uczulenie na gluten: jedna przyczyna, wiele chorób (w tym zapalenie stawów) Praca przeglądowa, zamieszczona w „The New England Journal of Medicine, wymienia 55 „chorób, które mogą być spowodowane spożywaniem glutenu. Na liście znalazły się: osteoporoza, zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit, anemia, rak, chroniczne zmęczenie, afty oraz reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, stwardnienie rozsiane i niemalże wszystkie inne autoagresyjne (autoimmunizacyjne pl) choroby. Gluten jest również kojarzony z wieloma schorzeniami psychicznymi i neurologicznymi, takimi jak stany lękowe, depresja, schizofrenia, lidemencja, migreny, epilepsja, neuropatia (zapalenie nerwów). Dostrzeżono też jego związek z autyzmem. Zwykło się uważać, że dolegliwości związane z glutenem albo celiakią dotyczą tylko dzieci, które mają biegunkę, tracą na wadze i przestają rosnąć. Obecnie wiadomo, że można być starym, grubym i mieć zaparcia i cierpieć jednocześnie na celiakię lub wrażliwość na gluten.

No ok. ale Celiakia z tego co sie orientuje to wiąze sie z biegunkami, nieciekawym zapachem stolca, wysypkami, a mnie takie cos nei dotyczy

Bardzo chętnie spróbujęz tą dietą, korzystam z każdej wskazówki, ale czy spadek wagi, łuszczące się suche łokcie, suche dłonie, problemy z sercem, i przede wszystkim te bóle i strzelanie w stawach ma związek z dietą czy to faktycznie jakas infekcja bakteryjna, wirusowa, grzybicza moze wchodzic w grę > ? ? ?

A własnie wskazówki .... proponuje wpisywać frazy w google i poszukać tematów i porad , bo internet jest dziś też kopalnią wiedzy.

Gość Co sie stało
już tu pisałem na forach,mam ból w dolnej cześci żeber od listopada,zaczeło sie niewinnie kolka miedzy żebrami,poszlem do lekarza wyslał mnie na prześwietlenie z uwzglendnieniem kregosłupa,mam 54l -wyszlo nie ciekawie -odcinek ledziowy 3-4,4-5 ,leka skolioza,ale za ból żeber zaden z tych kregów nie odpowiada,,a krąg 7 jest ok ,,w styczniu l.neurolog wyslal mnie na rechabilitacje,lampy ,pole magnetyczne , i to co zaszkodziło już po3 zabiegu,ale pan ktury podłaczał stwierdził że to zaczyna dzialać i dopiero ok tygodnia po zabiegach bede zdrów-były prądy na całe plecy i kregosłup 10 x -,nie moge do dziś chodzić,jeżdzić autem żebra mi wysadziło,ból okropny ,tu na innym forum poznał sie pan o niku Hendryk ,-stwierdził że porwali prądami/za wysokie napiecie!!!/ miesień grzbietowy i końcuwki mieśnia miedzy żebrowego - lekarz rodzinny i w szpitalu twierdzili że jest to nerwica,i ja zaczołem naprowadzać lekarza ktory przychylil sie do tego,byłem w szpitalu,robili badania,ja okładam bok olejkiem rycynowym,poduszka elektryczna,tłuczony liść z kapusty i woltaren SR100 codziennie rano po 1 tabletce ,ale ból jest troszke mniejszy,co dalej nie wiem,pewnie kilka lat wyżeczeń,diete bez miensną już stosuje,jestem już po 4 lewatywach z kawy ,wypiłem 1 litr biedronkowego oleju z oliwek, i ok litra octu jabłkowego,łyżke stołową przed posiłkiem,pije też jako krolik doświadczalny wode utlenioną 50kropel na 100ml wody ,i nic mi nie przeszkadza.Czekam na świeże liście z brzozy mają dużą sile ,może i to pomoże,kapusta i olejek rycynowy troszke pomagają-miejsce dretwieje,nie jest tak ostry ból.Pozdrawiam i życze zdrowia wszystkim chorym,tak jak ja szukającym dobrego leku,może mie smakować ale by był skuteczny.

Hej, plomb z rtęcią nie mam. Obecnie nie pije piwa i nie stosuje cukru. Mięśnie drgają przy niedoborze magnezu- ale ja magnez dostarczam do organizmu!! i w badaniu tez wyszlo ze jest go dosyc. Właśnie problem w tym że nie stosuje żadnej diety. W końcu muszę spróbować. Piłem zioła O. Klimuszko na pasożyty więc czekam na weekend i spróbuję z tym oczyszczaniem wątroby, jednak przy TK klatki piersiowej nie bylo widać żeby cos na wątrobie leżało (jakies kamienie itp. USG tarczycy mialem robione i jest ok. Jeszcze raz sprobuję z testem na lamblie, westernblotem na borelioze i badaniem na obecnosc bakterii - tego ostatniego badania nie mialem

Ewidentnie zamulona wątroba, czterokrotne jej płukanie i zapomnisz o bólach kolan i nie tylko. Już właściwie powinnaś to zrobić. Jeszcze raz piszę, że tych kamieni nie ujrzysz na żadnym badaniu, ale przy drugim oczyszczaniu będzie zielono od cholesterolu, zapewniam. Wydrukuj sobie i do roboty http://dexterlabz.fm.interia.pl/files/Kuracja%20na%20oczyszczenie%20watroby.pdf

Jesli chodzi o te drżenia mięsni to sa to najprawdopodobniej fascykulacje... Jeżeli badania w tym kierunku wyjdą ok, to nie ma sie czym martwic, bo zdrowy człowiek tez tak ma...

powtórz sobie badanie na boreliozę... ja sie nie znam na tym, ale słyszałam, że standardowym testem nie zawsze wychodzi, że jest jakiś inny też... to może spróbuj tym innym...

No ok. tylko skąd wziąć tą nalewkę "Black Walnut Hull Extra Strength" i jak jest z tą solą gorzką ? można ją kupić w aptece ? ? Edyciak ten test na boreliozę to właśnie w klasie Westernblot Tylko drodzy forumowicze mam pytanie czy to konieczne ? skoro OB, CRP są w normie a Igg i Igm w teście na boreliozę wyszło 2 razy ujemne. Do tego nie ma obrzęku stawów tylko te cholerne bóle. Póki co czekam na wynik Candidy i kupuję te produkty do oczyszczania

Maxiu teraz Ci nie powiem jaki dokładnie magnez bo mam go w pracy- ale wczesniej mialem neo mag forte, a teraz jest jakies musujące chyba z firmy kruger. Jak ten ortopest się zażywa ? bo jest kilka opcji na necie... ?

Gość ciekawska......
Maxiu, tym razem trafiłeś w samo sedno, popieram. :):)

Gość kalarepala
Guyawa, mam to samo co Ty ;drgawki mięśni czyli fascykulacje, bóle stawów+ dodatkowo drętwienie wszystkiego po kolei, do tego dochodzą kilku minutowe drgawki wszystkiego, zawroty głowy.Bujam się z tym od trzech lat zwiedziłam wszystkich lekarzy, zrobiłam tysiące badań.Jedyne co mi wyszło to przepukliny w odcinku szyjnym na rezonansie nadające się do operacji choć mój bardzo dobry neurochirurg, chyba jeden z lepszych w kraju zaprzeczył że którykolwiek z tych objawów może być wynikiem przepukliny, nawet te drętwienia bo przelatują mi równo przez całe ciało nie są od kręgosłupa i tężyczka.Zbadało mnie 8 neurologów, wszystko ok, psychiatra który wykluczył nerwice, reumatolog wykluczył jego działkę, kardiolog powiedział że jest super wręcz,endokrynolog pogratulował zdrowia itd.Bolerioza i te inne hardcorowe akcje ujemne. Wykluczając kręgosłup pozostała więc tężyczka utajona tzn niezależna od hormonów /za mało wapna w tkankach w efekcie czego są skurcze, bóle, drgania i inne atrakcje/ .Z badaj więc sobie może poziom wapna zjonizowanego/z palca/ oraz zrób próbę ischemiczną.Dodatkowo jak jesz magnez wywalasz z organizmu wapno gdyż te dwa pierwiastki niezbyt się lubią Oczywiście jest to lużna propozycja bo ja już żre wapń magnez w dobrych proporcjach 2:1 i efekty nędzne.Poza tym na te drgania nie wiem dlaczego ale pomaga przeciwlękowy xanax od czasu do czasu albo zwykła neospazmina./xanax często stosuje sie w neurologii przy tych drgawkowych akcjach/ W cuda oczyszczania ja bym nie wierzyła od 15 lat jestem wegetarianką z idealnymi wynikami krwi,b12 itd.Jak widać nic z tego nie wynika, jeszcze trzy lata temu byłam okazem zdrowia, teraz wrak człowieka z idealnymi badaniami, z dnia na dzień jest coraz gorzej:(