Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicka brak!

kolczyk w górnej częsci ucha

Polecane posty

Gość nicka brak!

Witam :) Chciałabym przekłuć sobie ucho w górnej części (tam gdzie jest chrząstka) w związku z tym mam pytanie do osób, które mają kolczyk w tym miejscu, czy przekłucie tej części ucha boli bardziej niż przekłuwanie płatka ucha i czy czas gojenia jest podobny czy dłuższy? oczywiście na przekłucie wybieram się do kosmetyczki:) z góry dzięki za odpowiedzi :)

Gość mizunekobaka
Boli porównywalnie i tak się goi. Jak rany goją Ci się szybko to i tam szybko się zagoi. Ja zrobiłam sobie taki kolczyk sama i żyję do tej pory ;).

Gość nicka brak!
no właśnie jak robiłam sobie drugą i trzecią dziurkę w tym samym uchu to dosyć długo się to goiło aż po roku jedna się zagoiła a drugi kolczyk musiałam wyjąć, bo ciągle mi bolało:/ chciałabym kolejny kolczyk, ale jak pomyślę, że znów rok będzie się goić:/

Gość owlosnionaOna
Czesc, tez sama sobie przekluwalam chrzastke boli! ale da sie zyc, znacznie dluzej sie goi niz na platku wiem po sobie! i po kolezankach nie mozna spac, na tej stronie trzeba ruszac tym kolczykiem, wiesz ja czasem nosze czasem nie u mnie sie juz zagoilo ale nie wiem dokladnie ile wiem ze dlugo, na platku to moze trwac tydzien, gora dwa

Gość nicka brak!
dzięki za odpowiedzi:) kto jeszcze coś napisze na temat? :)

Nie rób tego u kosmetyczki, tylko idź do salonu piercingu. Kosmetyczka Ci przebije tą chrząstkę swoim pistolecikiem co jest niedopuszczalne. Jeśli chodzi o ból to każdy ma inny stopień bólu, mnie samo przebicie nie bardzo bolało, ale czas gojenia był koszmarny, minęło już 1,5 roku i dalej mnie boli jak śpię na tym boku.

Gość nicka brak!
Aneta90_210 właśnie tego najbardziej się boję, że nie będę mogła spać na boku, bo właśnie chciałabym w prawym uchu a zawsze śpię na prawym :/

Gość nicka brak!
Aneta90_210 a jeszcze mam pytanko w studiu piercingu zrobią mi to igłą, tak? czy to dużo droższe niż u kosmetyczki? nie mogłabym poprosić kosmetyczki żebym zrobiła mi to igłą?

nicka brak! Kosmetyczka Ci igłą nie zrobi, ja bym Tobie radziła iść do dobrego salonu, oni tam mają doświadczenie i zrobią to właśnie igłą wenflonową. Będzie mniej bolało i zrobią to profesjonalnie.

Gość nicka brak!
Aneta90_210 dzięki za radę, chyba faktycznie wolę się do studia pofatygować, aby tylko mniej bolało hehe ;)

nicka brak!, Nie ma problemu :) w salonie zrobią Ci elegancko, a co do kosmetyczek to nie raz słyszałam, że pistoletem nie mogły się przebić za pierwszym razem przez chrząstkę, więc kilka razy strzelały w te ucho :/ a igłą to będzie szybkie ukłucie i po krzyku :)

A jak samemu przekłuc ucho w górnej częście? Nie wiem jak sie zabrać do tego:(

Ja sama zrobiłam sobie dziurki w chrząstkach (w prawym i lewym uchu) igłą jaką się używa w strzykawkach,oczywiście jak najgrubszą.Nie mogę powiedzieć, że nie bolało, bo bolało bardzo, ale da się wytrzymać. Oczywiście najpierw było przemycie ucha spirytusem i takie tam, wszystko w rękawiczkach, więc jak najbardziej sterylnie. Po przekłuciu trzeba co jakiś czas ruszać kolczykiem, no i boli spanie na boku. W prawym uchu mniej więcej po tygodniu wszystko się zagoiło i teraz nic nie boli. Lewe natomiast niestety wciąż mi doskwiera, boli i czasami ropieje mimo, że przekułam je w lutym. Ale mam nadzieję, że za jakiś czas to minie ;)

Gość gość
Co za glupota , zeby kogos namawiac zeby nie poszedl do kosmetyczki przebijac uszy, ja przebijalam pistoletem okolo 2 miesiace temu , bol byl jak wiadomo przy kazdym przekluciu ale bez przesady kiedys mialam warge przebijana igla i niczym sie to nie roznilo. Pamietac tylko trzeba zeby to ladnie czyscic, krecic czesto kolczykiem i zeby wlosy sie tam nie dostaly i zeby kulka i motylek nie byly zacisniete zbyt mocno bo to moze zdeformowac chrzastke.A poza tym to bedzie bolec ale z czasem coraz mniej mnie ciagle boli jak leze na tej stronie ale nie tak jak na poczatku wiec jest ok . Pozdrawiam Ania