Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghhdfhgsddsgsdfgdfs

Bezsenność-pomocy!!!!!!!!

Polecane posty

Od jakiegoś czasu strasznie trudno mi zasnąć,męczę się nawet i do tej 5 rano,a później wstaje o 13.Ale jutro jest już poniedziałek i nie mogę sobie pozwolić na spanie do tej godziny :( Więc może macie jakieś sprawdzone domowe sposoby na sen??Bardzo proszę o pomoc.

up

Tylko ja mam tak przestane i się męczę żeby usnąć,a może w też tak macie tylko że nic z tym nie da się zrobić :(

up

up

Gość A tak w ogóle
Też tak mam, że nie mogę zasnąć do 3 a później śpię do 12 i męczę się jak muszę wstać, gdybym mogła to spałabym do wieczora, a wnocy jakoś nie mogę :-O

Gość mnnneeeeebbuub
posłuchaj przed położeniem się spać wywietrz pokój,acha i staraj się nie denerwowac wieczorem (bo ja tak mam że jak sie zdenerwuje to nie mogę usnąć) i nie najadaj się na wieczór,jeżeli masz takie wielkie problemy z zasnieciem kup sobie jakies ziołowe tabletki na bezsenność...

mnnneeeeebbuub Pokoju raczej nie muszę wietrzyć bo mam cały czas uchylone okno(zalecenia lekarza bo mam alergie),jem tak gdzieś około 20 więc już teraz o tej godzinie nie powinien być problemu,a denerwować się raczej nie denerwuję.Tabletki które kupowałem nie pomagają już (melatonia 5mg) bo się przyzwyczaiłem. Ale dzięki za rady :) Zemną musi chyba być coś nie tak :(

up

Gość wcale nie koniecznie
kiedys prawie zawaliłam przez to szkołę. Masakra. Pij zawsze przed snem ciepłe mleko - mi zawsze pomaga.

No masakra :( Mleko też nie pomaga.Ja już chyba wszystkiego próbowałem i nic :( Muszę chyba sobie jakąś nocą pracę znaleźć,to byłby chociaż jakiś pożytek z tego.A tak tylko oczy sobie psuje.

Gość jak idziesz
może wieczorny jogging na świeżym powietrzu?????

Gość wcale nie koniecznie
albo sie przestaw ;) musiałbyś nie spać dzis całą noc i jutro cały dzień i polozyc sie kolo 22 ;) i wtedy powinno byc normalnie, też juz to przerabiałam . Ale teraz siędzę nocą bardziej z braku czasu bo jutro do pracy na 7 i znowu caly dzień o doope rozbić :O

Gość pajacowa dama
ja tez tak mam zasne ok 5 a pozniej pobudka o 13:O dzisiaj planuje wstac o 7 i przemeczyc sie caly dzien-moze pomoze;)

Gość Nympho
Sprawdzoneeee!!! Zmasturbuj się przed snem, ale tak wiesz, konkretnie, przy filmie jakims albo cus, i zasniesz jak niemowle:D

Gość Wroclovianka
pobiegaj przed snem... poćwicz... uprawiaj sex... nie wiem... zrób coś co Cie tak zmęczy, że zaśniesz jak tylko pprzyłożysz głowę do poduszki.

jak idziesz może wieczorny jogging na świeżym powietrzu????? No teraz ze względów pogodowych raczej odpada,ale jeśli ten jogging ma powodować zmęczenie po którym mam zasnąć to też nie pomorze,bo codziennie chodzę na salę więc nie jest tak że mam za dużo energii i nie mogę spać. wcale nie koniecznie No nie spać nie mogę bo muszę być chociaż w miarę wypoczęty bo codziennie mam trening i jeszcze studia.Nawet tak próbowałem zrobić,ale zawsze odespałem w dzień i w nocy było jeszcze gorzej. Mi to chyba zostało się pochlastać :( bo nić innego już chyba nie wymyślę.

Gość jak idziesz
hmmmmmmmmm... więc przyczyną może być przemęczenie. zrób sobie ciepłą kąpiel do tego jakaś muza lub piwko :) zrelaksujesz się, wyciszysz i zaśniesz jak niemowlę po kąpieli i butli mleka :)

Przemęczony też się nie czuję,a teraz jest prawie 2 rano a mi się wydaje jakby to był środek dnia :( Ale pamiętam dzień w którym dobrze spałem,był to sylwester i byłem w tedy mocno wstawiony i to chyba będzie dobry sposób(no chociaż w sylwka też położyłem się nad ranem,więc może to nie przez alkohol).I jutro chyba spróbuje-kupie sobie z 3 piwa(chociaż nie lubię piwa) i zobaczmy jak będzie,tylko żebym w alkoholizm przez to nie popadł hehe

Gość zaczynam od nowa
Mam dokladnie ten sam problem i od nowego roku postanowilam cos z tym zrobic . Ja potrafie zasnac o 4 .40 a o 5 dzwoni budzik . Do pracy chodze nieprzytomna ,do poludnia sie rozruszam . W tej chwili nie pracuje ale tez szukam pracy na nocki . Kupilam i wlasnie testuje ziolowe tabletki i dzialaja ,nie chce tu robic reklamy ale sa to tabletki z waleriana i melisa w skladzie i jak juz na mnie dzialaja to na Ciebie tez musza , bo ja czesto odczuwam niepokoj przed snem a po tych tabletkach tak po godzinie robie sie spokojna i spiaca i zasypiam bez wiekszych problemow . Poczytalam tez inne fora i ludzie tam pisza ze czesta przyczyna bezsennosci sa niedobory magnezu , wiec moze jakas czekolada przed snem czy banan ,garsc orzechow albo wogole uzupelnij magnez w diecie . No i w pokoju ma byc tak ciemno ze nie mozesz nawet widziec wlasnej dloni. U siebie zauwazylam taka prawidlowosc ze jak nie myje glowy w ten dzien to krocej sie mecze z zasnieciem , a jak juz umyje (a myje prawie codziennie ) to mam noc z glowy . I tez mnie to niepokoi z czego to wynika bo obserwuje juz to od kilku lat .

Tabletki już wcześniej pisałem,brałem "Melatonine 5mg" i jak nie brałaś to polecam bo mi na początku bardzo pomagały,ale z czasem się przyzwyczaiłem do nich i już się nie sprawdzają,a z tego co wiem są one jedne z lepszych bez recepty.A takie na receptę też kiedyś brałem bo z lekarzem pogadałem,tylko że nie mogłem ich zbyt często brać bo uzależniały i kazał być z nimi ostrożny(było bardzo mocne bo w ulotce nawet pisało żeby zażywać leżąc już w łóżku).A co do magnezu to też o tym wiem,ale u mnie to nie jest przyczyna bezsenności bo mam dość często badaną krew i jest wszystko ok. No ze mną to jest jakaś masakra jednak :( Dzięki za rady :) chociaż jest z kim popisać :)

Gość Ten brak snu , to
najzwyklejsza nerwica. Wieczorem nerwy sa dosyc aktywne i nie pozwalaja zasnac, za to super spi sie na ranem i rano. Coz mozna wam doradzic, neurolog wiele nie pomoze, psycho terapie. Mam super srodek, nie uzalezniajacy Trimipramin. Tego co pisze o wywietrzonym pokoju, to troche porabalo, a moze jeszcze szklanka mleka i liczenie baranow.

Gość zaczynam od nowa
Nie jestes odosobniony bo ja mam z tym duzy problem ale po tych tabletkach ziolowych zasypiam .Biore 1-1.5 godziny prze pojsciem do lozka i po 15 -20 minutach zasypiam ,nie wiem moze to tez na poczatku tak dziala tylko , ale czytalam rozne fora i ludzie chwala sobie melise (oczywiscie jedna herbatka nie pomoze w naszym przypadku ). Dzieki ,melatonine mam tez zamiar wyprobowac bo wiem ze sie sprawdza u ludzi pracujacych na zmiany w tym nocki , a ja niestety dlugo tak pracowalam . Jesli na dluzsza mete to nie pomoze to tez wybiore sie po silniejsze leki do lekarza tylko wlasnie boje sie uzaleznienia . Wyprobuj te tabletki z waleriana i melisa w skladzie ,one dzialaja na innej calkiem zasadzie nie melatonina , wiec moga na Cibie tez dobrze dzialac tak jak na mnie .

Gość Ten brak snu , to
najzwyklejsza nerwica. Z tym nie ma zartow , a pozatym tak sie zaczyna ,a potem sie pogarsza. Na to nie pomoze , ani sport, ani zadne z tych glupich rad. Nerwy wyciszyc jest ciezko. Czasami jest to krotkotrwale, spowodowane jakims stresem, jezeli trwa dlugo, to trzeba leczyc sie na nerwy. Bo pozniej bbwa tylko gorzej

zaczynam od nowa Ok dzięki za radę towarzyszko niedoli hehe spróbuje tych tabletek bo przecież i tak nie śpię to nie mam nic do stracenia,a możesz podać ich nazwę?? Ten brak snu , to Trimipramin a bez recepty go dostane??

Ten brak snu , to Nie czuje żebym miał nerwicę,jedyne dziwna "rzecz" co mnie trochę niepokoi to że nie potrafię nawet na większą chwile przestać myśleć,zawszę coś sobie myślę,zastanawiam,gadam ze sobą itd. Może w tym tkwi mój problem??

Gość zaczynam od nowa
Jesli tak to napewno te ziolowe tabletki wywolaja u Ciebie sen , ja nie mieszkam w Polsce i u mnie tu inaczej sie one troche nazywaja ale w Polsce to chyba jest Valerin NOC . Ja uciekam ,powiedzialabym dobranoc ale to chyba bylby szczyt beszczelnosci hehe ,zycze wiec spokojnej nocy .

Gość Nerwica ma rozne oblicza
A bezsennosc to nic innego jak chore nerwy. Mysl co chcesz ja juz to przerobilam. Z reguly nigdy sie nie cofa tylko poglebia.

zaczynam od nowa Ok dzięki i wzajemnie :) ja też spróbuję zasnąć hehe Nerwica ma rozne oblicza Może i masz rację,nie jestem lekarzem więc nie mogę stwierdzić co mi jest.No ale nerwica to chyba byłby dla mnie najczarniejszy "scenariusz " więc może dla tego nie chem o niej słyszeć.ale dzięki za rady :) Dobranoc :)

Gość Spalam dobrze, kiedy chcialam
Mialam krotkie czasy bezsennosci , to byly ostrzezenia. A potem bywalo dobrze. Mam wygodne zycie, to zalezy jaki wrazliwy jestes. Zaczelo sie od bezsennosci, balam u roznych lekazy , nie ma innej przyczyny tylko nerwica, a dalsze objawy ci oszczedze, wiem tylko ze gdybym reagowala i do wlasciwego lekarza trafila w poczatkowej fazie bezsennosi, duzo chorob, by mnie ominelo. Moge napisac referat o bezsennosci. To niebezpieczne , bardzo.