Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arhjk

MÓJ PIES GRYZIE SIE ZĘBAMI W OKOLICY ODBYTU I NASADY OGONA

Polecane posty

Gość arhjk

CZY TO ROBAKI? ODROBACZAŁAM GO 2 TG. TEMU - DO TEJ PORY BYŁ SPOKÓJ TERAZ ZNOWU - CO ILE ODROBACZACIE SWE PIESKI ?

Gość powrót z a
pchły;/

Gość arhjk
MYŚLISZ ZĘ TO PCHŁY? ALE CZEMU W OKOLICY ODBYTU? ODPCHLONY BYŁ MIESIĄC TEMU

Gość taka jedna ...
robaki ma

Gość arhjk
NO ALE DWA TYG. PO ODROBACZENIU I ZNOWU ?

Gość to pewnie gruczoły
okołoodbytowe. Czy pies "saneczkuje" ? Jesli tak, to wybierz sie do veta na czyszczenie. Pokaze Ci jak to sie robi i nastepnym razem sama oczyscisz.

odrobaczanie się powtarza, własnie po 2 tygodniach zazwyczaj preparaty przeciw pasożytom dzialaja na robale dorosłe, nie na ich jaja jak się wyklują jaja, trzeba odrobaczyć jeszcze raz dziwne, że lekarz o tym nie powiedział pchły, oczywiście też trzeba brać pod uwagę, pies nie powinien mieć ani jednej pchły!

Gość arhjk
NIE SANECZKUJE TYLKO SOBIE WĄCHA I GRYZIE. ON MA PROBLEMY Z WYPRÓŻNIENIEM BO KOŚCI JE A JAK ROBI KUPĘ TO W MIĘDZYCZASIE WODA MU Z ODBYTU KAPIE TAKA MLECZNA - NIE ZAWSZE ALE CZASEM

Gość monika zn
ja owsiki

Gość monika zn
szczypie go cipa

Prawda was boli - tak, tak już to przerabialiśmy, dziękuję za te jakże wspaniale slowa uznania. :classic_cool: 🖐️ będąc już jakiś czas na tym forum zdążylam zauważyć, że jak ktoś ma na jakiś temat pojęcie większe od pospolitych zjadaczy chleba bądź rozsądnie argumentuje swoje poglądy a owi pospolici zjadacze chleba 'trzelają karpia' i nie wiedzą jaki argument dać na swoją obronę to rzucają wyzwiskami tak więc nie o mnie źle to świadczy (wracając do tematu kto jest jeb.nięty a kto nie) a o tych wlaśnie osobach. ale temat o czym innym więc po co prowokacja?

Gość no dokłądnie, ja wplacam
a moj ma pchly i ciagle nawracaja mam juz dosc ece opadaja

Gość no dokładnie, ja wpłacam
Mysia dzięki za odpowiedź ! Robię to u weterynarza, dodatkowo kupiłam mu taki spray przeciw pchłom i go tym psikam. Wychodzi na spacery i ma kontakt z psami, ale zeby tak szybko łapał ?

Gość sipsi
gruczoły zatkane na bank

Gość ospaa
Stawiam na zapalenie zatok gruczołów okołoodbytowych. Wizyta u weta powinna sprawę załatwić i to jak najszybciej bo nie leczone zapalenie prowadzi do powstania ropnia i przetoki. I wtedy już nie skończy się na 2-3 wizytach u weta. Podawanie psu kości nie polepsza sytuacji. Kości utrudniają przemieszczanie się mas kałowych przez przewód pokarmowy, prowadzą do zaparć i utrudnionego oddawania kału. Są inne gryzaki które zajmą psa na dłuższy czas. Bo mam nadzieję że kości nie stanowią głównego dania w psiej diecie. Sklep zoologiczny Siedem Życzeń http://www.siedem-zyczen.sklep.pl Domowy hotel dla psa i kota Siedem Życzeń http://www.siedem-zyczen.com

Gość maksiowaty
mało prawdopodobne, że pchły - pchły to by się gryzł i drapał nie w jednej okolicy. robaki mozliwe, ale raczej trudno w krótkim czasie po odrobaczeniu. najbardziej prawdopodobne na tle nerwowym/ psychicznym - jakieś psie fobie, ale też neurologiczne - uszkodzenie lub choroba kręgosłupa - pies czuje słabo lub wcale ogon jako własną część ciała i uznaje że ktoś mu się "dobiera do tyłka" to i gryzie.. jak czuje ogon odrętwiały (uszkodzenie nerwów lub krążenia krwi) to będzie gryzł aż do krwi uznając za ciało obce..

Gość maksiowaty
może też być że rozwija się w tych okolicach nowotwór!! mój pis miał właśnie tak - najpierw w młodości wpadł pod auto i czasami pogryzał ogon w starości gryzł go strasznie i zaczęło się że nie goiły się rany. Efekt łancuchowy uszkodzenie neurologiczne spowodowało gryzienie ogona, a to poprzez wieczne (ale to gdy w starości wystąpiło nasilenie objawów) rany zmiany nowotworowe w zatokoch okołoo*****wych i przy nasadzie ogona.. Maksymilian ma 16,5 roku i ma się całkiem nieźle :-) trudno już mu gonić duże młode owczarki ale kraść potrafi znacznie sprawniej niż młody :-)

Gość gośzonkilka
A może to pchly ? masakra. Kup fiprex jest super skuteczny.

Gość gość
muja sunia tez niby miala gruczoly lekarz jej wyciskal aledalej jest to samo co robic bonia