Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poratujcie zylaka

dokonalam dzis przerazajacego odkrycia - mam 23 lata i juz hemoroidy

Polecane posty

Gość poratujcie zylaka

Boze... Czy to sie moze calkiem wchlonac? Co mozecie polecic na zylaki odbytu, co kupic w aptece?

Gość DobryRadziciel :)
Idz do proktologa, sa praktycznie bezbolesne zabiegi - metoda Barrona - mozna we wczesnym stadium, koszt wizyty i zabiegu to ok. 200-300zl.

Gość spaduwa małolaty
Za wczasu daj sobie wypalić operacyjnie.po porodzie będziesz mieć kłopoty

Gość poratujcie zylaka
niby normalna, a jednak dosc intymna pytam tutaj, bo chcialabym poznac opinie osob, ktore sprawdzily dany preparat na swoim organizmie

Gość poratujcie zylaka
o nie, no nie... odjezdzam na sama mysl o takiej wizycie nie ma szans, ze to sie wchlonie? nawet mnie nie boli, tylko wyglada to do dupy (nomen omen ;) )

Gość alicja 25 25
np. diosminex lub podobny DIH. Hemoroidy mogą sie wchłonąć same. Choć pewnie nie zawsze i nie tak do końca. Poczytaj sobie trochę artykułów na necie to bedziesz wiedziala lepiej na ten temat. W necie na pewno jest tego dość sporo. A i jeszcze jedno. Jedna z przyczyn są zaparcia ...oraz zbyt długie siedzenie na sedesie..wiadomo kiedy ;)

Gość a mogłabyś mi
powiedzieć jak to wygląda? kurde, bo ja się zastanawiałam czy czasem nie mam, też młoda jestem, nie mam krwawień to na pewno, ale nie wiem jak to rozpoznac można

Gość poratujcie zylaka
jak wyglada? ja zauwazylam gdy golilam sobie, mowiac krotko, cipke po prostu taki jakby guzek- jak normalnie masz "gladki"zwieracz tak z hemorodami masz takie pofaldowane guzki- zyly koloru bordowo-sinego... brr

Gość a mogłabyś mi
no właśnie ja jedno jakby zgrubienie takie zauważyłam (a jakże goląc się właśnie). i nie wiem czy miałam je wcześniej czy nie, nie pamiętam szlag moze to to, jest niewielkie i na pierwszy rzut oka niewidoczne ale boję się kupiłabym jakiś zel czy coś, ale nie wiem. nawet jak to nie hemoroid to chyba nie zaszkodzi smarowanie, co?

Gość DobryRadziciel :)
Zaden preparat tego nie wyleczy, one juz ciagle beda, musisz usunac je ktoras z dostepnych metod. A moze napiszesz cos wiecej o goleniu c*pki? ;)

Gość a mogłabyś mi
ja ani zaparć nie mam, ani "posiadywań na tronie" nie robię, z tego co wiem rodzinne też to nie jest. nie wiem skąd to

Gość poratujcie zylaka
u mnie tez to jest niewielkie i w niektorych pozycjach niewidoczne, ale jednak caly czas zylak tam jest tez musze sie wybrac do apteki, moze ktos jeszcze nam doradzi cos skutecznego na te dolegliwosc??

Gość poratujcie zylaka
no, ja sie niestety rzadko wyprozniam i wiem, ze mam to od zaparc wlasnie kurde, nie chce na zadna operacje, jeju :(

Gość poratujcie zylaka
Radziciel, to bylo traumatyczne golenie cipki, nie dosc, ze mialam maszynke nie pierwszej ostrosci to na dodatek dokonalam makabrycznego odkrycia

Gość a mogłabyś mi
chyba wiem od czego, ja zaparć nie mam ale nieraz przetrzymuje (nie korzystać z toalet publicznych obojętnie czy to uczelnia czy restauracja) i może od tego w google images wpisałam brrrr i myślę, ze skoro sa dostepne masci, żele, czopki to jakoś na pewno działają. a skoro u nas dopiero poczatki to może chociaż da się zapobiec powiększaniu a to już by mnie satysfakcjonowało tabletek nie chcę na pewno, bo na nogach żylaków nie mam a nie chcę na cały organizm wpływać

Gość a mogłabyś mi
maiło być nie lubię korzystać z toalet publicznych...i czekam ze wszystkim aż do domciu wrócę nie wiem :O

Gość poratujcie zylaka
no, aby tylko nie bylo gorzej :) nie wyobrazam sobie jak to jest wypiac tylek do lekarza, ktory na dodatek wklada ci tam rozne rzeczy i gmera omg, az mi slabo na sama mysl :)

Gość a mogłabyś mi
ja byłam badana przez odbyt u gina, to samo badanie jakoś przeżyje ale sie bólu boje, jak mi będzie miał jakieś tam zabiegi robić. a nawet jak ze znieczuleniem to sam fakt że mi coś tam robią będzie koszmarny patrzę teraz w aptekach internetowych sporo jakiś zeli jest, ale nie wiem jaki skuteczny może być

Gość poratujcie zylaka
ja w ogole niewiele jem i niwiele pije, takze po prostu nie mam z czego produkowac kupy :) no, dlatego apel raz jeszcze - moze ktos doradzi nam cos sprawdzonego na hemoroidy?

Gość a mogłabyś mi
no, właśnie przecież to nie jest takie nietypowe, ktos na pewno miał zobacz sobie tego od cholery jest, nie wiem co mozna wybrać http://www.tanie-leczenie.pl/apteka/hemoroidy-15_168.html i czy maść lepsza a może żel czy czopki (skłaniam się ku czemuś do smarowania, chociaż i czopki w imię pozbycia się tego przezyje:P)

Przede wszystkim dieta. Zaro czekolady, fast food'ów itp.. Dużo błonnika, suszone śliwki np., czy też sok ze śliwek kalifornijskich oraz wszystkie inne rzeczy co go zawierają. Wypróżnienia muszą być regularnie, nie może być zaparć, nie może być rozwolnień. Stolec musi być normalny i regularnie wypróżniany, czyli nie może być tak, że "Ty nie masz z czego produkować kupy" - jak to napisałaś. Możecie sobie kupić maść Proktis-M, do tego czopki Hemorectal i pić codziennie rano na czczo Colon C. Gdyby któraś miała zaparcia to można jeszcze kupić takie tabletki Sollievo i je stosować codziennie wieczorem... To chyba na tyle. :)

Gość poratujcie zylaka
no jest tego troche, ale ze jakies takie tanie np. do 10zl to nie powiedzialabym...

Gość a mogłabyś mi
ja tez mało jem, nie jem rzeczy niezdrowych jednak mało. ok, dzieki;) musze w końcu coś z tym zrobić

Gość poratujcie zylaka
kikijka, dzieki o tej diecie to wiadomo... ale teraz trzeba bedzie sie nad tematem pochylic i zaczac jesc jak czlowiek

No ja dziewczyny wybrałabym się do proktologa, ewentualnie chirurga. Mam mgr farmacji i pracuje w aptece i często właśnie przychodzą osoby, które po cichu pytają o coś na hemoroidy, bo się wstydzą iść do specjalisty. Nie ma się czego wstydzić, hemoroidy to już choroba cywilizacyjna, lekarz nie będzie na was dziwnie patrzył , bo przyjmował już setki pacjentek z taką dolegliwością zapewne. Nie ma się czego bać tylko popierniczać do lekarza :) Czym wcześniej tym lepiej.

Gość Dobry radziciel :)
Masc pomaga by sie hemoroid skurczyl, ale on i tak bedzie sie powiekszal. Co to niby za wstyd u lekarza, mialem 4 zabiegi metoda Barrona, lekarz to lekarz - od tego tam jest. Raz ide, a tam moj lekarz i asystentka - miala moze z 27 lat :D Siadam na tym fotelu, a oni tam zagladaja i sie naradzaja :D Swoje zrobili, zaplacilem i hemoroidu juz nie bylo!!! Przeciez nie idziesz tam po to, by pokazywac swoje wdzieki ani szukac przyjemnosci, idziesz po to, zeby zlikwidowac hemoroida!!! Mowie jeszcze raz - zabieg metoda Barrona - zakladaja gumke na hemoroida, krew nie dochodzi, on obumiera i odpada, a pozniej juz nic na wierzch nie wychodzi. A jak wychodzi na wierzch to jest masakra, bo wowczas odbyt go zaciska i krew nie doplywa, mozna wowczas nieciekawie skonczyc. P.S. mam nadzieje, ze nastepnym razem maszynka bedzie ostra i relacja troche bardziej szczegolowa ;) P.S.II. Przeciez wszyscy jestesmy ludzmi, hemoroidy - choroba jak inna, czego sie wstydzic?

No i pić co najmniej 3 litry wody dziennie i oczywiście nie przeziębiać tyłka :)

Gość poratujcie zylaka
no niby nie ma sie czego wstydzic, ale zeby tak z usmiechem na ustach wypiac przed kims obcym dupsko , a jeszcze jakbym zobaczyla lekarza i np. jego mlodego asystenta...ulala :) ale coz, kiedys pewnie trzeba bedzie sie wybrac no, chyba ze, zadbam o mojego zylaka i nie bedzie rosl, to jakos go zaakceptuje ;)