Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tessera.x

Dzieci same w domu... co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość tessera.x

Witajcie, Niedawno dowiedziałam sie od swojej koleżanki, że wychodzi z domu na zakupy pozostawiając przed włączonym telewizorem 2 swoich dzieci - jedno ma 3 lata, drugie 5. Jestem w szoku totalnym, jak można zostawiać w takim wieku dzieci bez opieki! Przecieżtyle już było wypadków z dziećmi niby tylko na chwilę pozostawionych... Dla mnie jest to totalna nieodpowiedzialność i głupota ze strony rodziców. Czy przypadek mojej koleżanki jest odosobniony czy może i w Waszym otoczeniu tak się zdarza? Wolę chyba nie pytać, czy same też tak zostawiłybyście kilkulatki same w domu...

Gość skarrrpeta
tak za 2 lata - jeden 5, drugi 7 - to bym zostawiła; oczywiscie jakby to było rozsądne dzieci, a nie jakieś świszczypały 3- i 5-latka bym nie zostawiła samych

Gość do autorki i innych
zalezy od dzieci ale do 7 roku zycia to nawet karalne jest ja swoje zostawiam ale jak ide do ogrodka czy do piwnicy

Gość o nie, nie, nie...
na dzien dzisiejszy nie wyobrazam sobie takiej sytuacji... zostawiłabym dopiero jak starsze miał by z 8 lat, ale też tylko na chwilke.

Trudny temat, chyba wszystko zależy od dzieci? Jak są postrzelone typu - nie wiadomo co im przyjdzie do głowy, to chyba lepiej nie zostawiać :) Ale są też dzieci spokojne, które nie mają dzikich pomysłów i te chyba można na chwilę zostawić. Moje coś mi się zdaje, będzie należało do tej pierwszej grupy, więc ja zostawiać samą nie będę :)

Gość tessera.x
to są dosyć żywiołowe dzieci, nie wiadomo co im nigdy do głowy strzela - dwóch chłopców, którzy też na dodatek przepychają sieze sobą...

Gość skarrrpeta
Jak miałam 7 lat, to przychodziłam ze szkoły, stawiałam sobie zupę na palniku elektrycznym, podgrzewałam, jadłam, a potem odrabiałam lekcje albo oglądałam tv i czekałam na kogos dorosłego. Żadnych wygłupów, zadnych eksperymentów. Miałam wtłuczone do łba, że wszystko ładnie, ale jak sa dorosli. Jak jestem sama - mam sie trzymac w ryzach. I tak też było. Ale są tez takie dzieci jak mój kuzyn, gdzie nie ma bata - on się w ryzach utrzymac nie da, jak mu wpadnie pomysł do głowy, to musi to zrobic natychmiast i koniec. I takiego dziecka bym ani w wieku 10 lat samego nie zostawiła :P

Gość tessera.x
Wiem, ale piszecie o dzieciach w wieku szkolnym - co przy rozsądnym usposobieniu dziecka, jest do rozważenia, ale mnie zszokowało, że jak można zostawiać 3 i 5 letnie dziecko BEZ OPIEKI, przecież chwila nieuwagi i może cokolwiek się wydarzyć...

Gość wartburga
Nie no, 3 i 5 lat to całkiem inna historia. Moja znajoma zostawia swoje córki własnie w takim wieku - 3 i 5 lat - przed telewizorem i wychodzi z psami na szybka rundę, żeby sie załatwiły. Tylko te dzieci mają jakąś reglamentacje, jesli chodzi o tv, tak ze by się posrały, żeby móc sobie pooglądać. Jak sie je zaparkuje przed telewizorem, to siedzą jak skamieniałe i się gapią w te głupią skrzynkę non stop.