Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PLOTKA(taka rybka)

Dziewczyny zmeczone bezskutecznymi staraniami o dziecko!

Polecane posty

Plotka(taka rybka) to znaczy lekarz nie wie na 100% czy to jest wina pacioorkowca bo ja mam wrogi sluz i byc moze to ze on jest wrgi winna jest ta bakteria mąz teraz przez 10 dni musi brac antybiotyki i inne leki potem 5 dni przerwy i powtórka posiewu noi brak sexu przez 10 dni jak to nic nie da no dalsze leczenie i powtórka tesu PTC po poprzedni wyniki był dodatni wiec jeszczen ic nie wiadomo ma slabe plemniki ale troche i gin nie widzi problemu z zasjciem w wrogi sluz moze byc wlasnie z winy paciorkowca ale ciesze sie ze co krok to jestesmy do przodu nie zaluje ze zaczelismy wizyty bo taki zwykly gin obawiam sie ze by nam nie pomógł wiec w sumie wszystko powinno sie wyjsnic do konca roku czy to jest to czy jednak bedzie tylko inseminacja

Wyglada na to, ze o naturalnej ciazy moge juz tylko pomazyc!!!!!! :( Za co Bog tak mnie karze???? Zajzalam do opisu dolaczonego do plytki ktora mam jutro dostarczyc do gina. Wyniki CT Scan. W opisie mowa o mojej prawej stronie, bo mialam infekcje prawej nerki. Opisano wszystko lacznie z jajnikiem i jajowodem. Wyglada na to ze prawy jajowod(ktory niby byl drozny) juz jest niedrozny. Jest tam napisane ze hydrosalpinx lub wodniak. Nie mam juz sil...

Wyglada na to, ze o naturalnej ciazy moge juz tylko pomazyc!!!!!! :( Za co Bog tak mnie karze???? Zajzalam do opisu dolaczonego do plytki ktora mam jutro dostarczyc do gina. Wyniki CT Scan. W opisie mowa o mojej prawej stronie, bo mialam infekcje prawej nerki. Opisano wszystko lacznie z jajnikiem i jajowodem. Wyglada na to ze prawy jajowod(ktory niby byl drozny) juz jest niedrozny. Jest tam napisane ze hydrosalpinx lub wodniak. Nie mam juz sil...

Plotka(taka rybka) hmmm moze nie bedzie tak zle? spokojnie idz do lekarza on ci napewno powie co i jak zawsze jest jeszcze szansa na inseminacje glowa do góry ja wierze ze ci sie uda i nie ma to tamto musi sie udac kochana my z męzem jesteśmy w trakcie kuracji antybiotykowej jeszcze przez pare dni ale czy to cos da i czy to jest przyczyna tego niestety nie wiadomo

Gość Prinzesska_der
Hmm wodniaki moga byc problemem--bo moze sie saczyc plyn z ewent bakteriami do macicy..

Jest tak... Raport mowi ze prawy jajowod moze byc niedrozny, ale nie musi. Ct Scan pokazuje jakies "zamazanie" w jego okolicy i widac ze jest poszerzony, ale to wszystko podczas gdy mialam te cholerna infekcje prawej nerki wiec kto wie... Tak czy siak... zdecydowalam sie na laparoskopie, bo poki co musze lapac sie wszystkiego co moze jeszcze dac mi szanse na naturalna ciaze. Stad tez te wstretne ziolka, ktore wlasnie mecze :) Nie bedzie mi latwo utrzymac sie przy ich spozywaniu, bo smakuja absolutnie ochydnie, ale nie poddam sie. Laparoskopie z jednej strony chcialabym zrobic juz, ale pewnie bedzie to mozliwe dopiero w listopadzie, a poki co mieszanka nr 1. Obecny cykl (dzisiaj 18 dzien) byl bezowulacyjny, jak dotad przynajmniej, ale nigdy nie mialam owu pozniej niz w 15dc wiec raczej nic juz z tego. Ciekawa jestem, jak szybko po laparo mozna podjac jakies dalsze kroki??? Naturlne lub ewentualne IUI w zaleznosci od tego co laparo wykaze.

Gość Negrinhe84
Hej dziewczyny ! widzę, że od kilku dni topik umarł, ale postanowiłam napisać. Mam nadzieje, że się jeszcze odezwiecie. Bo razem zawsze łatwiej. Mój cykl starań: 7 rozpoczęty. Przez ok. 8 lat stosowałam tabletki. Od początku roku nie biorę. Mierzę temp i obserwuje śluz. I niby owulacja wróciła szybko, ale... jak widać nic nie idzie. Faza lutealna na pograniczu. W tym miesiącu czekam na owulacje powinna być w przeciągu dwóch dni. i niby wszystko ok ale śluz kiepski :( Biorę magnez z b6, falvit i kwas foliowy. Lekarz dał mi czas do końca roku. ale sił już brak przy kolejnej jednej kresce na teście...

Witaj... Dziubasku co u ciebie? U mnie 32 albo 33 dc okresu brak a test negatywny...szlak mnie trafi bo od poarunastu dni brzuch mnie boli...wrrrrrrr A robilas poziom progesteronu w drugiej fazie cyklu? Bo jesli jest niedomog cialka zoltego moglabys brac dowcipnie luteine od 16 dc...

Gość Negrinhe84
jeżeli do mnie było pytanie o progesteron to lekarz mi właśnie ok. 24 dnia cyklu kazał zrobić badanie. tak więc czekam cierpliwie na 24 dzień :) ecch...

Gość kwiasniaczek82
witam gorąco :

Gość kwiasniaczek82
witam gorąco :

Gość kwiasniaczek82
witam gorąco :

Gość kwiasniaczek82
nie moge wpisać tekstu >: witam gorąco :

Gość kwiasniaczek82
witam gorąco :

a wy sie tak normalnie kochacie uprawiacie seks czy płodzicie? bo może w tym jest problem stosunek w celu prokreacji jest chyba inny niz stosunek w celu przyjemności...a z tego sie i dzieci biorą zazwyczaj

Gość kwiasniaczek82
witam gorąco :

Gość kwasniiiiiiiak82
witam gorąco :

Gość kwasniiiiiiiak82
witam gorąco :

Gość kwasniiiiiiiak82
witam gorąco mam pytanko , planujemy dzidzie jedyne co nas blokuje to choroba mojego męża a mianowicie tabletki: mąż ma wrzodziejące zapalenie jelita grubego bierze azatioprine i sulfasalazyne , boimy sie że te lekarstwa mogą mieć negatywny wpływ na rozwój dzieciątka , mąż leków odstawić nie może ma ciężkie rzuty a lekarze nie są pewni czy lekarstwa które mąż bierze nie zaszkodzą dziecku , nie wiemy co robić pomóżcie , byliśmy nawet w poradni genetycznej nawet tam lekarz nie jest pewny czy będzie ok, twierdzi żeby sprubować , co myślicie ? >:

No nareszcie cos sie tu ruszylo :) Prinzesska...no i jak??? U mnie dzis 32dc i tez cisza wiec nie jestes sama. Ja testu nie robie bo to bez sensu. Pewnie mi cos znow uroslo. Eh... Co do ostatniej pytajacej... Nie mam pojecia czy takie leki moga miec jakis wplyw. Maz badal nasieenie?!

No nareszcie cos sie tu ruszylo :) Prinzesska...no i jak??? U mnie dzis 32dc i tez cisza wiec nie jestes sama. Ja testu nie robie bo to bez sensu. Pewnie mi cos znow uroslo. Eh... Co do ostatniej pytajacej... Nie mam pojecia czy takie leki moga miec jakis wplyw. Maz badal nasieenie?!

Gość Negrinhe84
masz racje Ginjal :) tylko ciężko jest wyluzować...

Gość Negrinhe84
Prinzesska_de może za wcześnie zrobiłaś poprzedni test ?

Gość jgjvbfirghjbf83
nie badał jeszcze , jakby było słabe to można coś tym zrobić ?

Prinzesska, u mnie tez ciiiiiszaaaaaa wiec razem czekamy na "niewiadoma" ale szczerze mowiac to mysle ze najpozniej jutro @ u mnie zawita bo juz boli bardziej :( w sumie to nie licze na cud bo owu raczej nie mialam no i te jajowody moje sa kiepskie Trzymam kciuki za Ciebie!!!!! Bardzo mocno!!!!! Masz regularne cykle bo juz nie pamietam???