Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez czapeczki

Moj syn ama juz ponad poltora roku i wczoraj chodzil bez czapki

Polecane posty

No super ze nie choruja!!!! Ja tez bylam okazem zdrowia (no i ogolnie jestem). Mama zakladala mi czapke, a ja juz ja za winklem zdejmowalam. W wieku 19 lat przeszlam takie zapalenie zatok, myslalam, ze zejde z tego swiata. Lekarz odrazu powiedziala- co bez czapeczki sie chasalo ;) Od tej pory czapka zima jesienia i wiosna jest na mojej glowie. Ale i tak czasem zatoki daja o sobie znac. Co nie jest mile.

Gość bez czapeczki
brombrała , tez sie mi tak wydaje. :P No ale trudno, jakos to przezyje. :D

Gość brombrała
Ja osobiscie też jestem za noszeniem czapki. Tak jak kolezanka powyżej - obawiam się problemów z zatokami. Czasem jest tak, że sama noszę juz tylko lekki polar, ale czapa musi być :classic_cool: albo przynajmniej opaska. Ale to twoje dziecko i twoje sprawy, nienawidzę, jak ktos nieproszony udziela "dobrych rad" i to jeszcze takimi słowami - ze "chyba zwariowałaś".

Dajcie już spokój tej Matce, co to dziecku czapkę zdjęła:). To Twoja sprawa i Twoje Dziecko, nie usłyszysz tu nic oprócz tego, że jesteś wyrodną Matką. Moje Dziecko nigdy nie było ciepło ubierane jest zdrowy do dzisiaj.Nie ma nic gorszego jak przegrzać Dziecko a jak zachoruje i dostanie kataru, to przecież nie koniec świata,. Wychowuj i ubieraj Go tak jak, sama uważasz za słuszne i uciekaj z tego forum, bo Cię ''Mamuśki '' zakraczą. Życzę zdrowia i miłego dnia:) Pozdrawiam

Gość owszem na wyspach to norma
sama widzialam ojca z dzieckiem. luty, pada snieg z deszczem, ojciec ubrany w gruba kurtke i solidne buty a dziecko w nosidelku z golymi stopkami. Skutki takiej glupoty wychdza pozniej - wystarczy posluchac Irlandek, wiekszosc ma zachrypniete glosy. znajomy Irlandczyk tez tak ubieral dzieci, skonczylo jak jego syn wyladowal na skomplikowanej operacji ucha. Laski chodzace z golymi brzuchami i plecami w zimie tez twierdza ze im jest cieplo.

Choruja kochana.Poradnie przepelnione na maxa.A dzieci poprostu tutaj chodza z katarami i kaszlem bo tego sie nie leczy.Pierwszy tydzien paracetamol.Tutaj leczy sie dopiero jak cos sie rozinie,a nie zapobiegawczo jak w Pl :)

Gość lolka844
ty chyba walnieta jestes.... takie male dziecko bez czapki, moze rajtuzek tez nie nosi? chwalisz sie ze nie choruje ale moze zaczac...moje dziecko ma prawie 3 lata i badz co badz ale czapke to moje dziecko nosi i to ciepla i tez nigdy nie chorowalo poza katarem!@

Gość gośka co ma ktośka
i w ogole co za osiągnięcie ze poltoraroczniak nie chorował? jak bedzie mial 5 lat, bedzie chodzil do przedszkola to zobaczymy jak bedziesz pisac....na razie marny powod do chwalenia:O

taaa. pójdzie do przedszkola, tam jak zawsze 100 stopni i zaraz będzie chory. Niestety. U mnie cała rodzina czapkowa, kurtke można lżejszą założyc, ale czapka musi byc. Ja bez czapki mam od razu zatoki chore.

Nie rozumiem jak można będą c w Polsce kierować się tym, że w Wielkiej Brytanii dzieci chodzą lekko ubrane. Dla nie zorientowanych W. Brytania to wyspa, a Polska leży na kontynencie i klimat mamy inny... Jest teraz taki wybór czapek, że niekoniecznie trzeba zakładać dziecku czapę z podwójnego polaru, cienkie dzianinowe również są i nadają się właśnie na takie dziwne dni jak teraz mamy. Podobno ma tak być do końca stycznia, a potem znowu Sybir...

Gość gdy byłam młodsza to też jak i
diotka latałam bez czapki aż w końcu nabawiłam się PRZEWLEKŁEGO ZAPALENIA ZATOK:O w ciągu 6 miesięcy chorowałam na zatoki aż 8 razy:O dlatego teraz, dziękuję i dopóki naprawdę nie będzie ciepło BĘDĘ NOSIĆ CZAPKĘ tak samo z moim dzieckiem - czapkę ma głowie przy 4 stopniach tak jak dziś na przykład, ale każdy niech robi jak uważa za stosowne;)

Gość ja.....27..
od pol roku mieszkam Szkocji. Gdy zaczela sie jesien, ubieralam corce (3 l.) czapke, zreszta juz wczesniej w chłodniejsze dni zakladalam jej chustke. Tymczasem szkockie dzieci, w wiku twojego dziecka, widywalam bez czapek, co wiecej, gdy juz naprawde cieplo bylo (wg mnie na dlugi rekaw i cienka kurtke), szkotki wozily niemowleta w wozkach w samych bodach z krotkim rekawem i dzieci mialy bose stopy... Oni tu dzieci hartuja. Nie wiem, czy to dobrze czy zle-kazdy postepuje po swojemu. Moja corka przyjechala z Polski, iec ja nadal ubieram ja tak, jak to w Polsce robilam. Gdy moja mala miala paskudny kaszel, katar i chore gardlo, szkocki lekarz nic jej nie zapisal-stwierdzil, ze to tylko typowa w okresie jesiennym infekcja-i samo przejdzie.. Kupilam wiec syrop na kaszel na lasna reke. Gdy ja chodzilam w kurtce, bo bylo mi zimno, szkoci paradowali w cieniutkich ciuchach, niektorzy nawet w letnich. Z kolei, gdy mnie zlapal kaszel, katar, mialam gardlo zawalone wydzielina, lekarz slyszal tez cos na oskrzelach-ale poiedzial, ze to jeszcze nic takiego, ze dopiero jak bede miec problemy z oddychaniem, to mi cos poradzi. Wiec szkoci hartuja dzieci (moim zdaniem az z przesada), infekcji nie lecza-bo sama przejdzie. Ale oni tak robia juz z maluszkami i zyja. W polsce jest inaczej. Uwazam tez, ze takiemu maluchowi powinnas jednak zakladac czapke-te pogody teraz zdradliwe sa i nie ma co rozbierac dziecka, gdy tylko slupek rteci na termometrze podskoczy o kilka stopni. Ale zrobisz, jak uwazasz...

Gość lexxe
moja corka ma 8 miesiecy i jesli nie ma minusowych temperatur ma na glowie tylko kaptur bez czapki, staram sie jej nie przegrzewac i ubieram tak jak siebie

Gość jestescie przewrazliwione
sama nie nosze czapki odkad zaczely sie roztopy i nie jest mi zimno, w szaliku czasami za goraco. nie wlozylabym dziecku czapki, gdybym miala. sama zle bym sie w niej czula.

Gość jaaablablablablablaaaa
moja ciągle bez czapki :) Tylko na mrozy ma czapkę :)

Gość a ja uważam, że dobrze
też nigdy nie podchodziłam histerycznie do tematu czapki i ni w ząb nie rozumiałam dlaczego noworodkom matki zakładają czapki nawet w mieszkaniu, ja tego nie robiłam. Wiem, że noworodek wyziębia się najbardziej przez głowę, ale jak nie jest wcześniakiem to bez przesady.

Gość xxxxxxyyy
Moja ma 21 mies, i w kwestii czapki kieruje sie jej zdaniem , jak jest jej zimno to czapke nosi chetnie i nawet sama sobie zaklada np. po wyjsciu ze sklepu, ale jak robi sie cieplej bynajmniej nie upaly, tylko wlasnie takie temperatury jak teraz cos na plusie i tyle to czapke zdejmuje i za nic nie chce zalozyc. Miala tak od kiedy nauczyla sie sama zdejmowac czapke - czyli w wieku 6-7 mies. - jak dotad z powodu nie noszenia czapki, nawet w watpliwych okolicznosciach chora nie byla , wiec nie walcze z nia tylko pozwalam samej decydowac czy czapke chce czy nie.