Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Sexy Flexy Jolly

BOLESNOŚĆ I RUCHLIWOŚĆ ZĘBÓW, PROBLEMY Z DZIĄSŁAMI

Polecane posty

Jestem w 29 tygodniu ciąży. Zaczęły mi doskwierać problemy z zębami. Nie wiem czy jest to spowodowane stanem w którym aktualnie się znajduję, a dentysta też nie może mi za dużo powiedzieć, bo bez zdjęcia RTG nic nie widać. Może jednak ktoś zetknął się z podobnym przypadkiem. Górną dwójkę miałam 1,5 roku temu leczoną kanałowo, miałam jakieś zapalenie przy korzeniu zęba. Ząb był zatruwany, po długim leczeniu został zamknięty ze wzmocnieniem w postaci ćwieka w środku. I do tej pory miałam z nim spokój. Kilka tygodni temu zaczęłam leczyć górne zęby - piątke i szóstkę (nie wiem czy to istotne, ale może to ma jakiś związek). Musiały zostać wyleczone kanałowo, ale w związku z nowymi metodami leczenia, nie miałam ich zatruwanych. 2 tygodnie miałam jakiś lek i zostały one zamknięte. W obydwu zostały opracowane kanały, ale tylko szóstka została zamknięta na stałe, bo piątkę będę miała odbudowaną po porodzie, gdy będzie można zrobić zdjęcie RTG. te zęby pobolewają mnie przy nacisku, ale dentystka mówi że to norma. Wracając do mojej dwójki - otóż w tym samym czasie gdy zaczęło się kanałowe w tamtych zębach, dziąsło przy dwójce zaczęło mi puchnąć i podnosić się. Widać lekkie opuchnięcie dziąsła z przodu i z tyłu zęba. Dziąsło nie boli, ale przy myciu zębów krwawi i czasami czuję jakby smak i zapach ropy z tego miejsca. Poza tym w zębie mam uczucie drętwienia i mam wrażenie, jakby się lekko ruszał i miał zaraz wylecieć. Ale tak jak wspominałam - dentystka nie widzi w tym nic złego. Stwierdziła jednak, że trzeba by go było otworzyć, aby się dokładnie upewnić, może oczyścić jeszcze raz kanały, ale nie będzie ryzykować teraz bo musiałaby zrobić zdjęcie RTG. Jakoś jej w tej kwestii nie ufam. Czy spotkaliście się z czymś takim? Czy w ogóle możliwe jest aby ząb po takim czasie mógł wypaść, bo bardzo się tym stresuję, bo to w końcu przedni ząb. To drętwienie jest bardzo dziwne - jakby to nie był mój ząb, a tak jakby wewnątrz zęba czuję lekkie rozpieranie. A może to po prostu normalne w ciąży, że coś tam sie dzieje, ale po porodzie przejdzie? Proszę o radę

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować