Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilajna

w sprawie pigułek ... poradźcie plisss

Polecane posty

Dziewczyny mam lekki dylemat jeśli chodzi o pigułki. 28 dnia przypadało akurat na piątek ... a ja wyjechałam do domu i tabletkę wzięłam dopiero w niedziele (tzn wzięłam 2 tabletki z soboty i niedzieli) i nie wiem czy przedłużyłam sobie cykl, czy nie. I tutaj pytanie, czy jestem zabezpieczona czy lepiej nie ryzykować i stosować dodatkową antykoncepcję? bardzo proszę o odpowiedzi :)

Gość ola mmaj
nie, jakos glupio zrobilas 2dni to za dluga przerwa, zacznij od nastepnego okresu nastepne opakowanie

Gość bez logowania
przez pierwszy tydzień stosuj dodatkowo inną antykoncepcję, co do przedłużenia cyklu to nie rozumiem pytania a tak w ogóle to wszystkie te informacje znajdziesz w ulotce

Gość kolorowabiedronka
wszystko jest ok :) zabezpieczona jesteś :) nie martw się .

Gość Kamila XXX
Opuscilas dwa dni wiec nie jestes zabezpieczona, przez ten miesiac zabezpieczaj sie dodatkowo

Gość bez logowania
Kolorowa Biedronko-skąd pochodzi Twoja wiedza? :o Ochrona antykoncepcyjna może być zmniejszona. Była to pierwsza tabletka z nowego opakowania, a poza tym minęło więcej niż 12 godzin od czasu kiedy powinna być zażyta. W mojej ulotce jest jasno napisane, że przez 7 dni należy stosować dodatkowe zabezpieczenie.

Gość bez logowania
Opuściła jeden dzień-sobotę. Nie przez cały miesiąc, a raczej przez pierwsze siedem dni. Chociaż pewnie zależy to też od rodzaju tabletek.