Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Diabełkaa

Zamiast "T" mówi "K" :(( Tata - Kaka, Tak - Kak :((( dlaczego nie wymawia ?????

Polecane posty

Gość mama Diabełkaa

Mój synek 2lata i 3m-ce nie wymawia litery T, a kiedys wymawiał :( Mówi Kaka na tatę, ka noga zamiast ta noga itd... O CO CHODZI ? Jakaś wada wymowy czy co?

Gość mama Diabełkaa
up

Gość Stycznioowkanksjdhxood
Moze przejdz sie do logopedy dowiesz sie :) Ale mysle ze to jeszcze male dziecko ma czas na poproawna wymowe

Gość Jackass
może tata przypomina kakę, a o nodze chciał powiedzieć "ki noga"?

Gość wezel chlonny
spoko, ma jeszce czas na logopede, tak ma i tyle moja corka ma 2,5 roku i mowi zamiast l- j, ale ma jeszcze czas zeby sie nauczyc, chlopcy z rguly pozniej zaczynaja mowic i mowia poprawnie

Gość Bella Bella
ta wada nazywa się "kekanie" i poprawiaj dziecko pokaz jak układa się jezyk na literce"t" jesli to nie pomoże to do logopedy

Gość york neeeeeeeew
moj facet ma 26 lat i mowi kwardy zamiST TWARDY

nie martw się z czasem zacznie wymawiać :) moj syn też tak samo mówił tzn zamiast K mówil T np kot -tot, R tez nie wymiawiał, to przyjdzie z czasem (moj do trzech lat tak miał) Ważne , że jest zdrowy i z tego się ciesz:)

Gość logopeda po godzinach
mamo Diabełkaa - nie przejmuj się, zamiana k na t (i odwrotnie) jest u dzieci w tym wieku normą rozwojową (nie jest jeszcze wadą).

ja jak byłam w wieku Twojego dziecka, to mówiłam "h" zamiast "w" i na każdej rodzinnej imprezie rodzice podpuszczali mnie bym mówiła do wujka "kocham Cię, wujku!" :D Ale mieli wszyscy ze mnie ubaw.. przeszło mi po jakimś czasie, więc nie przejmuj się :) Potem miałam doskonałą dykcję i żadnych problemów z wymową.

Gość u mnie
było to samo w tym wieku kaka to tata kak tak...samo przeszło i wszystko mówi bardzo ładnie:)Nie przejmuj sie.