Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam już dosyć

Nie wytrzymuje nerwowo z moim synem

Polecane posty

Gość pomoponick
opóźniona to ty jesteś skoro tak piszesz i nie wiesz, że wiek 2,5 jest najbardziej odpowiednim okresem na naukę samodzielnego siusiania.

Gość wspolczuje ci autorko
ommgodd - podla sucz to jest z ciebie. dywan jest wazny bo kupiony z miloscia. a podly gowniarz ma wszystko w dupie. zwyczajnie wykancza matke. na twoim miejscu za kazdym razem gdyby nalal na dywan albo w majty dostalby ode mnie po dupie i zabralabym bajki i ulubione zabawki. az sie nauczy! on to robi z PREMEDYTACJA, skoro przy innych sie powstrzyma albo gdy ma z tego korzysc. to podly 2,5letni terrorysta a z takimi walczy sie ich metodami - jak Kuba Bogu... i nie cackalabym sie, ze malutki, ze to czy tamto. Daj po dupie, zabierz co lepsze i niech gowniarz zobaczy kto rzadzi w domu.

Gość łooo matko,
A nie prościej założyć mu pieluchę, zamiast co chwila prać dywany ? Przecież bywa, że dziecko 2-2,5 letnie jeszcze nie umie wszystkich potrzeb za każdym razem załatwiać na nocniku. Czasem dziecko potrzebuje więcej czasu, a Ty autorko wychodzisz z siebie. nie zakładasz pieluchy, to potem masz wszystko "zaszczane". Ucz go konsekwentnie, ale nie pozwalaj biegać bez pieluchy i "szczać" wkoło póki nie nauczy się załatwiać na nocnik. I poza tym faktycznie jak ktoś tu zauważył,jakaś taka anty jesteś do tego dziecka, najeżdżasz na nie jak nie wiem co, "on szcza", on niszczy mi dywany. Jak byś o psie pisała, nie o dziecku. Nawet psa się lepiej traktuje.Toż to dziecko, nie musi w tym wieku umieć się 100?% załatwiać na nocnik, nie każde umie.

Gość babs289
Hej. Moj synek ma prawie 3 latka. Do nocnika zaczal siusiac gdy mial 2. Siusial, zanosil do lzienki, wylewal siuski do ubikacji. radosc wielka. Az pewnego dnia znow zaczal sikac w mjtki. Nie powiem, zebym sie nie denerwowala, ale zakladalam pampersa i tyle. Pozniej jednak maly chcial siusiac do ubikacji. Znow radosc wielka, do dnia kiedy mu sie odwidzialo i znow zaczal sikac w majtki, ale juz pampersow nie zakladalam. Jemu sie nie podoblo chodzenie w mokrych gatkach, takz po jakims czasie sie nauczyl. Musisz dac dziecku czas. Co do dywanow: w jednym z pokoi mam wykladzine dywanowa, kilka razy juz czyszczona bo siuski...jak bedzie trzeba znow ja wyczyszcze. Jeden dywan juz tez poszedl na smietnik. Takze nie rob problemu z dywanu, mam wrazenie ze jest on wazniejszy niz Twoje wlsne dziecko. Wyluzuj....pozdrwiam

Gość szczęśliwamamusiaHubusia
Autorko mam nadzieje, ze Twoje to na komputer przelałaś te słowa goryczy, a Twoje dziecko tego nie usłyszało. Też miałam ciężką przeprawę kiedy uczyłam mojego syneczka siusiac i kupciac do nocniczka. Mój Hubciu miał 2,5 roczku jak zaczęliśmy naukę, szybko złapał, ale kilka razy przychodził z zasiusianymi, albo zakupcianymi majteczkami i mówił tylko "Już" podnosząc rączki, żeby go przebrac, więc zakładałam mu pieluszkę, a kiedy zawołał zdejmowałam mu ją i wysadzałam, później oczywiście robiliśmy siusiaczkowe święto i bardzo go chwaliłam. W między czasie zrobiłam badania i wszystko wyszło ok, lekarz zaproponował mi żeby przetrzymała go z mokrą pieluchą, bo ja sam powiedział " jak pupa zapiecze to się nauczy" ale oczywiście z tego nie korzystałam. Na dobre zaczęło kiedy Hubcio zaczął chodzic do klubu malucha, miał ok 3,5 a tam inne dzieciaki zwyczajnie się z niego śmiały bo nosił pieluszkę, więc nie mogłam już jej zakładac, bo mały protestował i tak kolejne pół roku do 8 miesięcy moczył majetczki i się nauczył w końcu. Ale miałam w pewnych momentach już dośc, kilka razy dziennie, przebieranie, podmywanie pupci, kremowanie, pudrowanko i spowrotem do zabawy, a mamusia musi uprac, posprzątac i czekac na kolejne wyzwanie. Ale kto mówił, ze bycie matka to kaszka z mleczkiem Dzisiaj syneczek ma 6 i nadal zdarza mu się zrobic sisiu, kupcię żadziej. Najczęsciej siusia w nocy, ale rozumie ze tak nie wolno i nie pozwala sobie zakładac pampresika, ani gumowej ceratki.

Gość lulusiasdr
nie chce mi sie pisac ale napisze, jestes niezle jebnieta matka, on ma dopiero POWTARZAM DOPIERO 2,5 a ty kokosów oczekujesz.olej te swoje dywany daj mu czas

Gość bJkd
siusiać? KUPCIAĆ? SIUSIACZKOWE ŚWIĘTO?! Syneczek, majteczki, pupcia, pudrowanko?! Och, kur**a.... :|

Słuchaj no... jak Ty masz przepłacić to wszystko zdrowiem psychicznym, to lepiej udaj się już teraz do dobrego psychiatry, bo pamiętaj, że siusianie do nocnika to kazde dziecko w roznym wieku zaczyna. MOja corka jak miala 3 lata jeszcze w pieluche robila, a z dnia na dzien usiadla na kibelku, z nocnika korzystala sporadycznie, bo w pokoiku byl, wiec nocami bylo blisko. Dziecko zacznie mowic i to niezbyt wyraznie i co wtedy? Zamkniesz sie w sobie? czy sie powiesisz? Daj dziecku spokoj, bo czym wiecej mowisz, tym skutek jest odwrotny. Daj dziecku czas i szanse, 2 latka - ma prawo jeszcze pieluszke nosic !!!

Gość pytającaopytanie
chyba mały czuje za duza presje

Gość Wydaje mi się że
ponad dwuletnie dziecko powinno już rozumieć i kontrolować pęcherz . Może trzeba wybrać się na badanie stężenia hormonu który odpowiedzialny jest za dojrzałość układu nerwowego tak by kontrolował trzymanie moczu? W tym wieku zapewne dziecko juz ma tą umiejętność ale zwyczjanie buntuje się i nie chce zrezygnować z przywileju lania do pieluchy. Moja córka ma 17 miesięcy i od 3 dni chodzi po domu bez pieluchy (13 miesiąca życia zaczęła być sadzana na nocnik ). Wysadzam córkę i często pytam czy chce siusiu na co albo odpowie tak i kroczy w stronę nocnika albo powie że nie i naleje na podgłogę , zresztą czasem stoi z butelką picia w buzi , patrzy gdzieś w dal i nagle zaskoczona spogląda na podłogę a tam leją się siuśki. Mnie też to denerwuje ale przy dziecku nie mogę tego pokazać , zwłaszcza że dotychczas miała swobodę w tej kwestii . Mam nadzieję że moje dziecko opanuje sztukę trzymania moczu do 2 roku życia i wydawało mi się że tak zazwyczaj jest (przynajmniej w moim otoczeniu chłopcy czy dziewczynki właśnie wtedy już pewnie bez pieluchy chodziły i same na nocnik siadały). Autorko, może zwiń póki co ten dywan (ja mam dwa dywany bambusowe i tylko ścieram i dezynfekuje sprayem) i częściej zaprowadzaj syna na nocnik (za rękę ) bo skoro sam nie ma ochoty alarmować to przeciez nie będziesz ciągle chodzić i zmywać podłogi bo są inne zajęcia w domu . Współczuję.

Gość do szczęśliwamamusiaHubusia
Czytałam i na końcu się porzygałam a tak kiedyś podobało mi się imię Hubert , teraz już nie. P.S - Ludzie nauczcie się mówić po ludzku bo dziecko choć małe to umysł ma wiekszy niż wam się zdaje .