Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamamaaaaa

pytanie do młodych mam

Polecane posty

Gość młodamamaaaaa

jak schudnąc po ciązy? ja kazdego dnia jem paczke biszkoptow, zawsze atak na przejadanie stresu przy małym - tzn. czy bedzie płakał, czy dam sobie radę, czy mam odpowiednia ilosc pokarmu (mały ma 3 tyg) przejadam biszkoptami, ciastem drodzowym. Czy wy tez tak macie? Mały robi się co raz bardziej aktywny, bardzo sie stresuję czy dam sobie rade. tym bardziej ze mąz wraca do pracy, a ja zostanę już sama z małym w domu. Czasamii nie wiem czemu płacze, choc najedzony, pielucha sucha, odbiło sie po jedzeniu, przytulam, spiewam kolysanke (kolka wykluczona) pojakims dluzszym czasie dopiero go ululam. Czy te początki są takie trudne? kiedy nauczę się małego?

Gość izia87
mam to samo w sobote mój mały bedzie miał 3 tyg mój dzisiaj wrócił do pracy,tez sie boje o to samo co ty ale juz nie płacze bo to nie mam sensu,teraz mój maluch spi i zaraz sie obudzi i tez mysle czy mu starczy pokarmu i czy n ie bedzie płakał,to normalne moje pierwsze dziecko wiec jeszcze nie mam takiej orientacji ale wiem ze ma zaparcia i sie meczy jak robi kupki i tak mi go żal:(

Gość młodamamaaaaa
proponuję żebyś poszła do lekarza pediatry na rejon i poprosila cos na zaparcia i małemu przejdzie. Jak dobrze usłyszec ze nie jestem sama, moj spi na razie, ale boje sie jak sie obudzi. zastanawia mnie dlaczego na szkole rodzenia nie ma zajec ktore pokazują pierwsze tygodnie macierzynstwa, pokazują jakie moga byc obawy mam, jak sobie radzic.

Gość izia87
byłam mam mu dawac koperek i wode przegotowana a powiedz mi twój tez sie dławi przy jedzeniu

Gość izia87
a ci do wagi to po porodzie poszło mi 10 kg w dół teraz warze 62 a przed ciaza 53 ja jestem po cc wiec narazie nie moge cwiczyc

Dziewczyny będzie dobrze. Moja Lenka ma teraz 5,5 m-ca też miałam na początku pełno wątpliwości. W dodatku miałam bardzo mało pokarmu. Lenka płakała mi przez pierwsze 2 miesiące, cały czas musiałam być przy niej. Niestety początki są trudne.Mój mąż jeszcze po 1 miesiącu złamał prawą rękę, ale dałam radę i Wy też dacie. Jeśli boicie się , ze macie mało mleka kupcie sobie na wszelki wypadek modyfikowane nr 1 - będziecie spokojniejsze. Dla pocieszenia Was napisze jeszcze, ze Lenka nie płąkała już kilka tygodni, świetnie się razem bawimy i rozumię o co jej chodzi. Także cierpliwości- będzie dobrze :)

Gość młodamamaaaaa
tak dławi się bo za szybko je , ale bardzo ważne jesto dobre dostawienie do piersi żeby dobrze się złapał bo tak lapie powietrze i sie dlawi

Gość izia87
zawsze sie denerwuje jak go karmie,on tez nie zadarza bo jak mam lekki nawał to mi tryska.kurcze musimy jakos dac rade jak minie te pół roczku to juz inaczej bedzie:)

Mamusie nic sie nie martwcie. Ja od poczatku jestem sama z malenstwem. Narzeczony mial tylko tydzien wolny po porodzie i musial wracac do pracy. I jakos sobie radze :) Tak czy tak to wy najlepiej wiecie co potrzebuje wasze malenstwo kiedy placze i na pewno same dacie rade :P

A co do wagi Jak masz schudnac to i tak schudniesz. Ja przed ciaza wazylam 52 kg . w czasie ciazy przytylam 20 kg - wazylam 72kg. tydzien po porodzie 58 kg a dzis- mimo tego ze jem slodycze i co tylko sie da waze 55 kg :)