Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anusia78

Kto tak jak ja dluzszy czas stara sie o dzidzie????

Polecane posty

Gość Anusia78

Witam od 1,5 roku staram sie o dziedzki jedno mam 10 letnie ale nastepnego doczekac sie nie moge wyniki ok meza tez HSG wykazalo ze jajowody drozne jeden przepuszcza z oporem .3 krotnie monitorowane usg pecherxykoe piekie rosna pekaja i dalej nic mysle czy tym razem znow sie nie uda?18 stycznia kolejna@ i wiem na 100% ZE BEDZIE Zaczynam myslec o in vitro bo lekarz stwierdzil nieplodnosc wtórna wiec w marcu zaczynam dlugi protokol do in vitro!!!

Gość sabcia74
Hej hej :) ja też staram się o drugie dziecko :)

Gość Anusia78
Witaj jak dlugo sie staracie czy jest jakis problem zdrowotny?

Gość sabcia74
U mnie sytuacja była skomplikowana, miałam ciążę pozamaciczne 2 razy i przez to sfatygowane jajowody. Teraz jestem po laparotomii i naprawiony mam jeden jajowód a drugiego już nie mam. Czekam własnie do 20-22 stycznia będę testowac czy się udało czy nie. mam już jedną córkę w tym roku ma 12 lat :) i tak mi się marzy drugie dziecko. Ta sytuacja miała miejsce kilka lat temu i wtedy lekarze sugerowali mi in vitro ale sie nie zdecydowałam i sadziłam ze nie ma innej opcji. Pogodziłam sie z tym, a teraz dowiedziałam się ze jednak może się uda :)

Gość Anusia78
tak jeden drozny jajowud przejmuje funkcje chorego bac tego ktorego nie ma Ja z utesknieniem czekam juz 1,5 roku,trace nadzieje co miesiac rozczarowanie To czekamy razem ja 21 mam miec @

Gość paulinkaaaq
Witajcie, stramy sie z Mezem o dzidziusia, niestety torbiel w prwaym jajniku miesza nam w planach. Co rusz słysze, ze jakas osoba znajoma jest w ciazy a ja ciagle nie... to dołujace :-(

Gość Airika.
A interpunkcji Cie nie nauczyli...? Czytac sie nie da tego twojego belkotu. Prosze bardzo, oto kropka: . A oto przecinek: , Zacznij uzywac.

Gość sabcia74
Nie chce sie nakręcac ale jakieś takie mam przeczucia ze się uda :)

Gość Anusia78
jak tu miec nadzieje niby wszystko ok a jednak ciagle @

Gość Anusia78
sabcia74 jak dlugo sie starasz?

Gość Anusia78
paulinkaaaq jak masz zdrowy jeden jajnik to co 2-gi miesiac masz prawi dlowa owulacje mam nadzieje ze sie uda

Gość paulinkaaaq
Anusia mam takie hormony pokrecone przez ta torbiel, ze przez cały miesiac mam pms i temperature 37. Lekarz obserwował, ale juz teraz to chyba mi cos przepisze, bo trwa to juz jakis czas. W lewym jajniku był teraz pecherzyk ale sie nie udało :-( wczoraj dostałam okresu :-(

hej, ja staram sie prawie 2 lata. Tez mam juz jedno dziecko - staralam sie o nie 2,5 roku - zaszlam po hsg. Myslalam, ze po tym wszystkim z drugim dzieckiem pojdzie szybko - mylilam sie :O

Gość Anusia78
Kochana ja mam idealne wyniki maz tez prwaidlowe rowne cykle w kazdym owulacja produkuje 1-2 pecherzyki ktore pekaja Nawiazalam kontakt z klinika w Krakowie na 20 mam juz zamowione leki do in nitro i 21 mam miec @ czekam na to by nie przyszla bo wtedy tez i kasy nie wydam na leki bo troche kosztuja tym bardziej ze to dlugi protokol

Gość Anusia78
scarlett widzisz wszystkie mamy juz dzieci ja w pierwsza ciaze zaszlam bez problemu a teraz koszmar

Gość sabcia74
Anusia, ja od sierpnia ub. roku rozpoczęłam takie konkretne dziłania czyli badania - leczenie, kolejne hsg i w grudniu miałam laparotomie

Gość paulinkaaaq
A co lekarze mówia, co jest problemem skoro masz dobre wyniki i jest owulacja? Ja mam nadzieje,ze po wyleczeniu tego dziadostwa uda sie. Nawet wiem, kiedy mi sie ta torbiel zrobiła :-( i na poczatku dawała objawy ciazy i byłam juz 100 procent pewna ze jestem, poszłam do lekarza a tu na usg torbiel, cały wieczór wtedy przpłakałam

Gość paulinkaaaq
Co to jest to hsg? Udrażnianie jajników? Sa jakies oznami niedroznosci czy profilaktycznie sie robi to badanie?

Gość Anusia78
nie chcialas probowac insyminacji bac in vitro Fakt jeszcze masz czas ja psychicznie podupadam mialam nawet w ubieglym roku manie kupowania ciuszkow i przydaly sie ale mojej siostrze bez problemu chciala i zaszla w ciaze mi bol rozrywa serce jak widze kobiety w ciazy bac z wozkiem nie umiem cieszyc sie ich szczesciem:-((

Gość paulinkaaaq
Jajowodów nie janików. Sorki

Gość sabcia74
hsg to udrażnianie jajowodów, bardzo pomocne, czesto udaje się zajść w ciążę. A tak konkretniej to lekarz wykonuje to badanie zeby miec pewność czy jajowody są drozne i czy jest szansa na zajscie w ciążę

ja za to mialam problemy zarowno z pierwsza ciaza, jak i teraz. Myslalam, ze po kolejnym hsg znowu zajde w ciaze (mam sklonnosci do zapalen, a co za tym idzie do zrostow), ale niestety 5 cykl mija i nic.. zajrze tu jeszcze za jakies 1,5 godz..

Gość Anusia78
HSG to badanie droznosci jajowodow jezeli sa zrosniete podawany pod cisnieniem kontrast nie przedostanie sie do jajowodow u mnie przeszedl ale w lewej stronie z duzym oporem straszyn bol,a lekarze nie znaja przyczyny mowia ze to przez ten jajowod ktory jest poskrecany nie moge zajsc w ciaze

Gość Anusia78
mi HSG nie pomoglo moze tylko troche mam ulge podczas owulacji bo gdy pecheryki rosna odczuwam duzy bol do momentu w ktorym nie pekna a uwiez choduje jaja 22mm i 30mm Mozesz miec torbiel ktora sie tworzy z niepeknietych pecherzykow tworzy sie samoistnie jeski jajeczko nie peka zamienia sie w torbiel

Gość paulinkaaaq
A czy sa jakies oznaki niedroznosci jajowodów czy tylko niepowodzenia w probach zajscia w ciaze?

Gość sabcia74
Anusia a miałaś robioną może laparoskopie ? Nie prioponował Ci tego lekarz ?

Gość Anusia78
scarlett do zobacenia:-))

Gość sabcia74
Nie ma się żadnych oznak niedrożności jajowodów. Ale wielu lekarzy zaczyna od tego badania jak nie można zajść w ciążę a wyniki badan laboratoryjnych są prawidłowe.

Gość Anusia78
Nie bo oba sa drozne i przepuszczzaja nie da sie jej zrobic bo za cienkie i za bardzo skrecony jest jajowud nie kfaslifikuje sie do takiego zabiegu NIESTETY

Gość paulinkaaaq
Tak własnie było, pojechalismy z Mezem na wczasy i oczywiscie w celach prokreacyjnych. Wakacje spedzilismy na łodzi nurkujac glebinowo i wtedy własie przypadał czas owulacji. Nie pomyslałam nawet,ze zejscia pod wode moga miec wpływ na cos takiego jak owulacja. Pecherzyk nie pekł i rosł tak sobie az tak bolał ze mi noga dretwiała :-(