Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pakozińska

do tych ktorzy mieli HISTORIE WYCHOWANIA na studiach.

Polecane posty

Gość pakozińska

hej chcialam spytac, z ktorego podrecznika przygotowywaliscie sie do kolokwium ??

Gość wwppplllddk
Egzamin z historii wychowania u mnie: pytanie: Porównaj nauczanie w Rzymie i Egipcie. Moja odpowiedz: pisalam o Rzymie-wstep pisalam o Egipcie-rozwiniecie przepisalam to samo co napisalam od poczatku jeszcze raz-zakonczenie I bylo 4,5 :D A ksiazek nie pamietam:p

Gość pakozińska
mialas po cwiczeniach takie notatki? ze nie musialas korzystac z zadnego podrecznika? hmm a co dostalas?

Gość pakozińska
up poleci mi ktos najlepszy podrecznik ?

Gość bllankolo
"Historia wychowania" Stefana Wołoszyna, klasyka na którą powołuje się każda uczelnia pedagogiczna. Ale najlepiej połączyć wiedzę z notatek + wiedzę z tej lektury, bo czytając samą literaturę można się zagubić i zanudzić ;P.

Gość pakozińska
zanudzic to juz dawno sie zanudzilam... nie uwazacie, ze Litak wystarczy ?

Gość bllankolo
ja z Litaka się nie uczyłam, więc nie wiem. Warto zapytać wykładowcy, jaką literaturę poleca, bo co jeden to ma inne typy i pyta wg informacji zawartych w danej pozycji - nieczęsto zdobywa się na wysiłek intelektualny, by wsłuchać się w studenta powołującego się na inną literaturę i przeanalizować jego wywody. Kurcze, jak dobrze, że mam to za sobą :P.

Gość pakozińska
podal nam kilka pozycji do wyboru... oczywiscie wyraznie dal nam do zrozumienia, ktore ksiazki najbardziej ceni i niestety nie byl to litak. litak to najcienszy podrecznik z historii wych. dlatego z niego chcialabym sie uczyc, tlyko nie wiem czy wystarczy... a naucze sie tylko zagadnien, ktore wyslal nam na meila na poczatku roku. co prawda na cwiczeniach mowilismy o wiele wiecej, ale mam nadzieje ze co do kolokwium, to tylko ten zakres problematyczny rozpisany mnie obowiazuje,a nie wszystko, o czym wspomnial ???? czy u was na uczelni hw to rowniez taka rzeznia, jak u nas ?

Gość bllankolo
Na jednej uczelni na której studiowałam (APS) wymagano wykucia sie Wołoszyna na pamięć, na egzaminie (nie kolokwium) rozpisałam się na 8 str. podaniowych, żeby stary babol (wykładowca) był usatysfakcjonowany. Na drugiej uczelni (UW) miałam opanowane podstawy (czyli szczegółowo notatki) plus jakieś najważniejsze zagadnienia z literatury a pytania dostałam durne i nie obrazujące mojej wiedzy, ale na UW jest niski poziom, więc nie byłam zaskoczona. Myślę, że na kolokwium nie trzeba przygotowywać się tak starannie...