Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boli łeb i to nieźle

Uporczywy ból głowy ;/

Polecane posty

Gość Boli łeb i to nieźle

Prawdopodobnie od zbyt długiej pracy przy komputerze, ale nikt za mnie tego nie zrobi ;) Koło 20 brałam Solphadine rozpuszczalne i potem około 1 drugą dawkę (dwie tabletki) - zwylke mi pomagało, ale teraz ból się pogłębia. Jestem na diecie, więc zjadłam bułkę z szynką (brak cukru całkowity od 2 dni) - minimalnie się polepszyło, ale od godziny wciąż głowa pulsuje :( Nie za często mnie tak łapie, ale jak złapie to trzyma długo i mocno ze aż się wymiotować chce. Odpada kąpiel i leżenie - pierwsze powoduje ntychmiastowe wymioty a leżąc ból się pogłębia.

Gość zdechlacek
a jak długo cie boli ? mnie codziennie od ok 2 lat jedyne co pomagało to polomigran jak przestałam brać znowu boli

Gość zauważyłam, że
ból głowy związany jest z jakąś infekcją w obrębie nosogardła w wyniku osłabienia organizmu np. stresem, przeziębieniem, niedożywieniem, przemęczeniem etc, i tak: jak tylko czuję charakterystyczne dla opryszczki swędzenie nad wargą, to równolegle występuje ból głowy, To samo z przyplątaniem się jakiejś bakteri/wirusa w nosogardle. Moje postępowanie: płukanki gardła i inhalacje, wit. C 1000mg, sauna sucha i oczyszczanie z toksyn. Tu masz ciekawe i ważne linki: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy zastosować dietę surową owocowo-warzywną http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263 Gdyby ktoś chciał podyskutować, to adres na www

Gość zauważyłam, że
cyt.: zdechlacek a jak długo cie boli ? mnie codziennie od ok 2 lat jedyne co pomagało to polomigran jak przestałam brać znowu boli ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Kardynalnym błędem jest usuwanie samego bólu chemią/trucizną a nie przyczyny bólu!!!!!!!! Przyczyny bólu podane były wyżej, podane też były sposoby usuwania tych przyczyn.