Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domek czy mieszkanie

Domek czy mieszkanie

Polecane posty

Jak uwazacie lepszy domek, z ogrodem, czy mieszkanie z duzym balkonem ???

Gość Nikt nie doradzi ???
Nie macie zadnych doswiadczen. Ponawiam ten temat po takim czasie . Liczylam na odpowiedzi.

Gość kozibonk.......
przeciez ten temat juz jest oczywscie,ze domek jest lepszy.

Gość Amandeandera
To glupie pytanie, jasne ze domek. Kazdy by wybral domek. Mieszkanie to klatka.

A gdzie wieksza wygoda ????? Mieszkanie to mniej problemow ????

Gość Amandeandera
Zalezy jaki dom, najlepszy jest ten na jednej powierzchni, bez schodow.

Dziekuje za pomoc nie wysililiscie sie. Pewnie nie ma tu wlascicieli domkow !!!!

Gość trzydziechaaaaaaaaaaa
zgadzam się,DOMEK!ja musiałam dorosnąć do tej decyzji,zresztą 9 lat temu było mnie stać tylko na mieszkanie 2 pokojowe 42,5 za 70000 a teraz to samo mieszkanie mogę sprzedać za 180tyś,to nonsens,w momencie jak urodził się syn to mieszkanie zaczeło się "kurczyć";)mieszkamy w centrum miasta,jest głośno,rozróby,imprezy,wieczna walka o parking,smród,brud,zastanawialiśmy się nad kupnem większego mieszkania z dużym balkonem,po analizie stwierdziliśmy,że w ogóle nie warto inwestować w mieszkanie,bo za tą cenę mam domek z ziemią!to po prostu szok!80 metrowe mieszkanie w nowym osiedlu kosztuje około 320tyś,nasz dom w kosztorysie około300tyś wiadomo cena ulegnie zmianie na naszą nie korzyść,ale jak wiadomo ceny idą w górę,tak więc kupiliśmy działkę 14,5 ara za 67000 tyś 15km od miasta wojewódzkiego,w większej wiosce w której jest wszystko(przedszkola,szkoły,sklepy,apteki,lekarze itp)i w tym roku rozpoczynamy budowę,

wszystko zależy jakie masz potrzeby. w jednym wypadku dobry jest domek np gdy masz dzieci, często przesiadujecie w domu, organizujecie spotkania ze znajomymi, macie psa lub jak chcecie cieszyc sie spokojem swojego azylu.W drugim przypadku dobre jest mieszkanie gdy pracujecie od rana do wieczora. Mieszkanie ma to do siebie ze wystarczy dobrze zabezpieczone okna i drzwi i można szybko wyjechać nie przejmując sie np.ogrzewaniem. Oczywiście można znaleźć więcej plusów i minusów mieszkania w domku jak i mieszkania.

Gość trzydziechaaaaaaaaaaa
dodam jeszcze,że kupując mieszkanie miałam 21 lat i w życiu nie chciałam domku,bo interesowały mnie z mężem imprezy,kluby,wolność i życie w mieście,niestety sąsiedzi uprzykrzyli mi życie,dodam,że nie imprezowałam w mieszkaniu!!!!!!!i zawsze liczyłam się z ciszą!!!!!!!!!!!!!!a teraz jak mam dziecko to nikt nie liczy się ze mną!przez te 9 lat zmieniło się myślenie,priorytety,chęć ucięcia chociaż minimalnie żcycia w szybkim tempie w zegarku na ręce,zawsze jak jadę na działkę to nadziwić się nie mogę,że sąsiedzi wyjdą do płoty zagadać;)mają czas,nigdzie się nie śpieszą,są pomocni,życzliwi,wyrozumiali,wierzyć mi się nie chce,że sąsiedzi mogą być tacy fajni,bo w bloku to tylko patologia!

jeżeli stary dom do remontu (to tzw. studnia bez dna) vs mieszkanie to wybrałabym mieszkanie jeśli oba nowe to jednak dom czynsze idą do góry (szczególnie opłaty c.o.) póki masz pracę to jest ok stać Cię, ale gdyby było krucho to za dom płacisz jakieś grosze do gminy a czynsz w zębach trzeba zanieść, bo jak nie to eksmisja

mieszkanie łatwiej jest sprzedać jeśli to kawalerka lub ma niski czynsz dom jest łatwiej sprzedać

Gość AEGRGAH
NIKT Z TU SIEDZĄCYCH NIE MA DOMU BO TU SIEDZI SAMA HOŁOTA BIDNO Z BLOKOWISKA

Gość dsdasdae
a ja bym wolała mieszkanie. ale to zaley wszystko od osoby. gdzie to mieszkanie za ile, jaki metraz. gdzie ten dom, na zadupiu? innaczej jest miec dom na obrzezach np. opznania a inaczej na obrzezach warszawy. wiec to zalezy!

Gość raticus simian
Najlepsza jest melina, gdzie się przyprowadza partnerów na posuw . . . a najlepiej to na stancjach mieszkać!

Gość daria

My zdecydowalismy sie na dom. A odpowiedni pomoglo nam znalezc biuro nieruchomosci abc dom. Ozczedzilismy bardzo duzo nerwow