Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirandaa24.,.,

ciaza przez nieregularne zarzywanie diane35???

Polecane posty

Gość Mirandaa24.,.,

witam ,mam pytanie czy jest szansa ze jestem w ciazy? bralam diane35. w tym od 11 grudnia -1 stycznia. bardzo nieregularnie niestety,no poniedzialkowa tabletke bralam w srode itd..(tak wiem,nie mozna tak itd..roztargnienie i ciezki w ostatnim czasie stres zrobily swoje) 1 stycznia kochalam sie z chlopakiem,to byl dzien ostatniej z tego opakowania tabletki..bez doodatkowego zabezpieczenia. w 3 dniu po stosunku wzielam tabl 72 godz po..niestety doszly mi kolejne stresy i zwymiotowalam ja po niecalej godzinie(wiec nie zadzialala) w 7 dniowej przerwie powinnam dostac okres z odstawiania leku..nie dostalam,okolo 6-7dni po stosunku zaczely sie okropne ciagnace,bole brzucha jak na okres,z pobolewaniami w jakjnikach-zwlaszcza lewym,mdlosci. natomiast 10 dni po zaczelam plamic, z poczatku brazowo,lekko pozniej nieco silniej z widoczna krwia.,co trwa do dzis. bole i nudnosci,choc slabsze tez sie utrzymuja. dodam,bo to bradzo istotne ze rano plamien nie mam...do poludnia tez..ale po poludniu jak juz caly dzien chodze nasilaja sie. Dzis,2 tyg os stosunku zrobilam test-negatywny. dodam ze to taki b tani test... Mieszkam w anglii..tu lekarz zlekcewarzyl mnie i moje objawy. gdy powiedzialam ze chce zbadac bhcg z krwi..wysmial mnie i powiedzial ze po co:( ze jesli jestem w ciazy to takie objawy sa objawami poronienia i mam isc w domu i czekac na masywniejsze krwawienie. Powaznie..tu nie ratuje sie ciaz do 3 mies...kolezanka stracila dzieciatko bo brakowalo jej tygodnia do 3 mies..a miala kilka dni bole i krwawila...olali sprawe.. Prosze o pomoc..opinie...bardzo mi zalezy.wiem ze pogmatwane to i napisane moze haotycznie ,za co przepraszam...

Gość Mirandaa24.,.,
aha..i czy po tym czasie test mogl mi wyjsc niewiarygodny??czy po 14 dniach jego wynik jest juz raczej pewny?

Z Dianą tak jest,więc się nie przejmuj. Niedawno ją odstawiłam,więc wiem. Miałam podobne akcje,ale ja mam naprawdę WSPANIAŁEGO lekarza,i dużo mi na ten temat dzięki niemu wiadomo... Wątpię byś była w ciąży. Jak długo Dianę bierzesz?? Już jakiś czas,czy dopiero zaczynasz? I w jakim celu ją bierzesz? Odpowiedz,to i ja będę Ci mogła więcej napisać :)

Gość Mirandaa24.,.,
steal25.. diane bralam juz jakies 4 mies. dotad nie bylo takich sytuacji-nigdy. Lekarz zalecil mi bo mialam taki wiekszy meszek na szyi i wasik sie pojawial;/;/;/ mialam troche za duzo testosteronu..teraz wszystko sie unormowalo,wloskow nie ma. skad to plamienie...?? moze za wczesnie na test???dzwonilam do mojego lekarza powiedzial ze z nieregularnym braniem diany wiaze sie skutek uboczny w postaci mozliwej ciazy..co sadzisz o tym wszystkim?

Wybacz że dopiero teraz,ale odleciałam ;) Ostatnio ciągle śpię... Ja brałam Dianę ze względu na trądzik,z którym męczyłam się 13 lat... Na początku brałam tak jak Ty-listek diany,przerwa na miesiączkę,i od nowa. Ale Diana ma to do siebie,że żeby leczenie było skuteczne i się utrzymało-musi być przyjmowana bez przerw na miesiączkę. Ja ją przyjmowałam bez ani jednej przerwy,przez prawie 2 lata. Bo badania dowiodły że Diana może być przyjmowana bez przerw do 3 lat. I uwierz w to co piszę-mój ginekolog "doszkalał" się pod tym kontem,i miałam dłuuudi wykład na ten temat,poparty dokumentami,i w chwili obecnej również praktyką ;) A tak konkretnie pisząc,jak to ktoś powiedział "Diana jest lekiem dermatologicznym,ze skutkiem ubocznym antykoncepcją".Ha ha ;) Odnośnie tych Twoich plamień...Też tak miałam. Po tak długim czasie przyjmowania Diany,zamiast wyrobić sobie odruch regularnego przyjmowania,to ja wręcz przeciwnie-zdarzało mi się naprawdę często zapominać o niej.I brałam tak jak Ty-np tabletkę z niedzieli,we wtorek czy środę... Wtedy często masz małe rozregulowanie,i pojawia się plamienie. Zawroty głowy,mdłości,senność,ból brzucha,i tkliwe piersi-miałam bodajże prawie że do roku przyjmowania. Ale nie od początku,tylko po jakimś już tam czasie. I albo było wszystko na raz,albo każde z osobna. Na początku zawsze dzwoniłam z wielką paniką że ciąża! Na co on że nie ma takiej możliwości. Potem już przywykłam... Chyba że jesteś jedną na sto :D Nie wiem co mam jeszcze Ci napisać... I czy napisałam wystarczająco..? Pozdrawiam serdecznie :)