Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M_Londyn

Czy szukanie pracy przez portale internetowe ma sens?

Polecane posty

Gość M_Londyn

Jestem w Londynie od paru lat i od zawsze jestem zarejestrowana na wiekszosci portali internetowych oferujacych prace (m.in. reed). Nigdy nie otrzymalam oferty pracy z zadnego z tych portali. Nie wiem dlaczego. Tez tak macie?

Gość lopo[]]]ek
a im sie placi czy nie?? bo moge dac kase jak zalatwia prace.??

Gość picccasso
no coś Ty nic się nie płaci ...wybierasz ofertę pracy i przez portal slesz cv i czekasz aż się odezwią

Gość lopo[]]]ek
dziekuje

Gość esteeeeeee
ja pierwsza prace znalazlam przez gumtree.com pozniej byly agencje pracy - juz wyspecjalizowane, i do tej pory z nich korzystam ;) jak zbliza sie czas bonusow - czyli poczatek roku, to agenci sami do mnie dzwonia /pisza maile z ofertami pracy..i namawiaja by ja zmienic na lepsza = czyli bardziej platna ;) moj maz tez korzysta z agencji pracy.. tylko, ze on wyspecjalizowanej w marketingu.. ja znowu w finansach :) jest ich naprawde pelno w Londynie.. wystarczy poszukac w google i wyslac swoja cv :)

Gość fdgdfgdgf
a cos ze srednim angielskim ?

Gość smierdzacy klocek
jak masz jakis konkretny zawod to najlepiej wlasnie jak ktos pisal zarejestrowac sie w jakiejs recruitment agency (ale nie chodzi mi o te agencje gdzie wysylaja cie 2 razy w tygodniu do jakiejs pieczarkarni czy do fabryki). do nich pracodawcy zglaszaja sie z prosba o znalezienie pracownika na stale czy na jakis tam okres czasu i to pracodawca za to placi. ja jestem zarejestrowana w 2 agencjach ktore poszukuja personelu medycznego i znalezli mi 3 prace, a dodatkowo dzwonia do mnie z ofertami pracy np. w weekend za lepsze pieniadze

Gość dfjkdgndfjk
job centre luuudziee.

Gość w gaciachchach
w job centre to ogloszenia sa przeterminowane conajmniej o dwa tyg

Gość no i jeszcze jedno
pewnie, ze ma sens. zawsze tak szukam. mam cv w bardzo wielu i co jakis czas je uaktulaniam online. najwygodniejsza forma. a w zasadzie jak inaczej?

Gość M_Londyn
nie wiem jak inaczej, wlasnie dlatego pytam? tez uaktualniam. I nigdy nie odpowiadaja na moje podania o prace. MAm naprawde niezle CV. Dlugo tu juz pracuje. Ale nie udaje mi sie znalezc lepszej nowej pracy.

Gość njknjk
jesli ktos ma niezbyt ciekawe cv, to raczej nie znajdzie w ten sposob pracy. To jest sposob dla ludzi z konkretnym doswiadczeniem (oczywiscie adekwatnym do danej posady)

Gość dfjkdgndfjk
w gaciach jesli dostajesz na meila wiadomosci masz wszystko na bierzaco:) sama tak znalazlam prace!!!

Gość no i jeszcze jedno
dostajesz pewnie maila z konkretnymi pracami, takie automatyczne, kontaktuj sie wtedy z dana agencja i mow, ze jestes zainteresowana. ja jakies 5 lat prowadzilam recepcje z 5 dziewczynami i jak oglaszalismy to przychodzilo bardzo wiele cv, ale wiele ladowalo w koszu z roznych powod. czasem po prostu bo sie format nie spodobal albo bylo malo wyrazne. warto o sobie przypomniec, bo ktos moze wygrzebac Twoje cv. patrz tez na gumtree. ja pracuje w ciekawej firmie i oprocz agencji tam tez sie oglaszamy.

Gość mam dosccccccccc
pracuje w fabryce w UK pomimo ze w Polsce pracowalam kilka lat w duzej miedzynarodowej firmie, wiekszosc bylo po angielsku itd. jestem w Uk od 2 lat i do tej pory pracuje w fabryce. mimo ze jestem zarejestrowana z kilkoma wyspecjalizowanymi agencjami, wysylam swoje cv przez internet - cisza! w agencjach dopytywalam sie czy wszystko w porzadku z moim cv, co powinnam robic, i nie bylam nawet na zadnym interview, nikt sie do mnie nie odezwal. jedynie prace inne niz w biurze co mnie nie interesuje bo moja obecna praca przynajmniej jest calkiem niezle platna. juz sie chyba poddalam