Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cobydzisiajrobic

Żony siedzące same dzisiaj w domu

Polecane posty

Gość cobydzisiajrobic

Witam. Mąż w pracy, a mi smutno i nudno juz nawet ciasto upiekłam,żeby sie czymś zająć 1-wsze w życiu :P nawet wyszło Dopiero w środę wraca :( jak wytrzymujecie rozłąki z mężem? Najchętniej dzisiaj wyskoczyłabym gdzies z koleżanką na pogaduchy, czas szybciej by upłynął, ale synek przeziebiony i siedzę w domu. (za komentarze typu: pojechał na baby itp. z góry dziekuję :P bo temat tego nie dot.)

Gość nikt nie siedzi sam
hmm :)

Gość moria0713432547
ja siedze w domu bez narzeczonego, tak wypadło w ten weekend ze ma 2 dni pracujące... tak cicho bez niego

Gość żonkaSama
to ja tez sie przyłącze-mąż pojechał zawiesc tesciowa na pogrzeb jej jakiejs tam kuzynki na drugi koniec Polski,mam luz do wtorku:)

Gość żonkaSama
halo autorko,gdzie polazłas? daj skosztowac tego ciasta,ja zrobie kawki.

Gość cobydzisiajrobic
no na krótki czas to bym dała rade :) ale mojego już od poniedziałku nie ma i strasznie się dłuży nawet piwa sobie nie wypije bo sama z dzieckiem to nie wypada :P ale jak wróci to strzele sobie winko

Gość moria0713432547
Ja już dzis z tego wszystkiego nagotowałam tyle jedzenia ze nie wiem czy będzie komu to wszystko jeść. Zrobiłam muffiny, pizze, sałatke, upiekłam psie ciastka...a tu dopiero po 17

Gość cobydzisiajrobic
jestem jestem :P to placek dla wszystkich - ze śliwkami

Gość żonkaSama
psie ciastka? mozesz podac przepis?

Gość cobydzisiajrobic
moria.... a ja niestety dzisiaj to zaczełam wszystko z lodówki wyrzucać, bo jak męża nie ma nikt nic nie je, dziecko w przedszkolu, a ja po pracy to coś na szybko - nie chche mi sie dla siebie samej gotować

Gość moria0713432547
Składniki: 1,5 szklanki mąki białej pszennej 1 szklanka czubata sera cheddar lub innego tartego sera 100 gr. margaryny lub oleju 1 ząbek zgniecionego czosnku mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji Przygotowanie posiłku: Jeżeli nie mamy sera tartego, to należy zetrzeć z kawałka. Tak czy tak tarty ser musi pobyć chwilę w temperaturze pokojowej aby się ogrzać. Starty ser wymieszać z miękką margaryną, ząbkiem czosnku i mlekiem. Mleka dolewamy tyle aby udało się wyrobić ciasto i aby było w miarę sprężyste. Formujemy kulkę i wkładamy ją do lodówki na około 45 minut. Następnie wyjmujemy i albo rozwałkowujemy na stolnicy lub po kawałku kręcimy wałek i wycinamy ciasteczka w odpowiedniej dla nas formie. Z tej ilości powinno wyjść nam około 25 ciasteczek. Ciasteczka układamy na blasze i pieczemy w 180 stopniach przez około 15 minut lub do momentu, gdy zaczną być w kolorze bardzo jasno brązowym. Przechowywać w puszce w suchym miejscu. Trzeba zaglądać do piekarnika i kontrolować kolor ciastek, nie mogą się przypalić. proszę. To ciastka serowe, słyszałam ze psy uwielbiają żółty ser i w przypadku mojego kundelka sie sprawdziło

Gość cobydzisiajrobic
żonka.... ale to taki najprostrzy przepis bo jak pisałam wyżej to moje 1-wsze ciasto :) moge podać, ale jeżeli pieczesz ciasta to ten przepis na pewno Cię nie zainteresuje :)

Gość cobydzisiajrobic
żonka.... sorry nie doczytałam chodziło o ciastka

Gość żonkaSama
hahahaha kurka,a ja myślałam ze te ciastka to dla ludzi:P ale w sumie tez by mozna zjesc hmmmm

Gość żonkaSama
cobydzisiajrobic żonka.... ale to taki najprostrzy przepis bo jak pisałam wyżej to moje 1-wsze ciasto moge podać, ale jeżeli pieczesz ciasta to ten przepis na pewno Cię nie zainteresuje podaj,zawsze mozna wypróbowac tym bardziej ze mam pełno śliwek w zamrażalniku i w kompotach

Gość moria0713432547
dla ludzi też dobre ( z ciekawości spróbowałam) ale jak dla człowieka to dodałabym soli i wiecej sera.

Gość cobydzisiajrobic
Z góry uprzedzam,że to najprostrze ciasto dla początkujących , nudzących się babek :)) 5 jajek (całe) 3/4 szklanki cukru - utrzeć z jajkami dodac szklankę oleju + 2 szklanki mąki - roztrzepać 2 małe łyżeczki proszku do pieczenia Blachę wysmarować masłem lub papier jak kto woli, wylać ciasto, ułozyć na nim owoce (agrest ,śliwki lub brzoskwinie) Piec w piekarniku 180 stop. , 50 min. jak placek ostygnie polac na wierzch ostudzoną galaretkę (smak jaki kto lubi)

Gość żonkaSama
cobydzisiajrobic jestes? własnie wyjęłam z piekarnika ciasto Twojego przepisu-wyrosło REWELACYJNIE! i na pewno tak samo bedzie smakowało. Niech no tylko troszke przestygnie i nóż pójdzie w ruch;)

Gość żonkaSama
ja zrobie bez galaretki bo akurat nie mam ale mysle,ze jesli posypie cukrem pudrem to nic sie nie stanie.

Gość żonkaSama
masturbuję się wałkiem do ciasta

Gość cobydzisiajrobic
a ja łyżką wazową :)

Gość cobydzisiajrobic
już jestem :) kąpałam małego , teraz juz lula :) zamiast galaretki możesz ubić smietane i nałozyć na ciasto, podobno też dobrze smakuje Taki prosty przepis, a placek naprawdę dobry

Gość cobydzisiajrobic
cukier puder tez dobry pomysł

Gość cobydzisiajrobic
też się właśnie relaksuje, ale coś mnie grypa kręci :(( w tv nuda niesamowita, kafe to już w moim przypadku chyba uzależnienie-jestem tu krótko, ale jak mam chwile to laptop w ruch :P