Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co to jest?

pieczenie pochwy :/ grzybica czy cos innego?

Polecane posty

Gość co to jest?

hej, piecze mnie pochwa i caly czas mam uczucie jakby cos parlo mi na pecherz, jakby chcialo mi sie bardzo sikac :/ przy oddawaniu moczu mnie piecze i troszke pare dni temu bolalo mnie podbrzusze, sluz mam normalny nie zaden zolty ani nic moze to przez bielizne? ostatnio ciagle chodze w stringach :P lub przez stosunki z moim chlopakiem? niestety wyjedzam teraz na 2 tygodnie za granice i nie zdarzylam pojsc do ginekologa dodam ze w sierpniu mialam taka miesiaczke ze brzuch mnie bolal tak ze po prostu nie moglam wytrzymac, nic nie pomagalo a 2 miesiace temu az wymiotowalam ostatnia byla ok ... teraz bede miala okres na wyjezdzie ale mam nadzieje ze bedzie ok bo jak sobie to przekalkulowalam to wychodzilo za co druga miesiaczke mam bardzo bolesna, ale nie ma reguly

To raczej problem z pęcherzem. Pij bardzo dużo. Jak dasz radę to do lekarza pierwszego kontaktu. Jak nie to w aptece kup jakiś preparat z wyciągiem z żurawiny, powinno trochę złagodzić objawy. Na przyszłość przed i po seksie-siusiu.

Gość co to jest?
a i to na pochwie wygląda jak kalafior troche tylko czerwony ;/

Gość co to jest?
bez podszywow prosze !! problem z pecherzem... hmm o tym nie pomyslalam

Przy grzybicy miałabyś upławy. Chyba, że to dopiero sam początek. Pieczenie może być ewentualnie spowodowane jakimiś otarciami.

Gość co to jest?
uplawow teraz nie mam chociaz jeszcze z 2-3 dni temu mialam wieksze niz zazwyczaj :/ ogolnie tylko to pieczenie i to ze czasem nadejdzie taki moment ze czuje ze zaraz sie zesikam ale mi sie nie chce to dziwne hm

Gość golciaa
kłykciny kończyste :O

Przy problemach z pęcherzem ma się takie uczucie jakby cały czas chciało Ci się siku, ale jak idziesz do toalety to co najwyżej kilka kropel. Z tym, że piecze raczej ujście cewki moczowek, ale możesz tego nie rozróżniać ;) Pij dużo i sikaj dużo, do tego dobrze jest łykać witaminę C. I lepiej skonsultować się z lekarzem, bo nawet jak Ci objawy miną to niestety, ale jest to problem nawracający.

Gość co to jest?
i nie znasz moze ( lub ktos inny ) jakiejs masci ktora zlagodzila by to pieczenie? sprobuje z tym srodkiem z wyciagiem z zurawiny ale gdyby nie pomoglo :) niestety bede za granica i to jest najgorsze

Gość co to jest?
i wlasnei to chyba tam mnie boli przy ujsciu cewki moczowej a czym takie cos jest spowodowane? czy moze mi sie to bardzo pogorszyc jak nie zrobie z tym nic przez 2 tygodnie ? moze to samo przejsc czy nie bardzo? bo nie wiem na co sie mam przygotowac

Jeśli to pieczenie pochwy związane z jakąś infekcją to w Polsce jest sporo środków, które mogą złagodzić objawy na pewien czas. Np. maść clotrimazolum, ale tego jest więcej. Przejrzyj sobie np. na superapteka.pl Jeśli za granicą to możliwe, że dostępne są jakieś silniejsze środki bez recepty. A jeśli to od pęcherza to raczej nic nie pomoże.

Gość co to jest?
dziekuje Ci bardzo mi pomoglas ;* jakbys odpowiedziala mi jeszcze na ostatnie pytanie to byalbym wdzieczna :)

Samo nie przejdzie. Mogą się objawy zmniejszyć, nawet do "nieodczuwalnych", ale minąć samo nie minie. A powodem jest to, że jakieś bakterie dostały się do układu moczowego, mogło tak się zdarzyć w trakcie miesiączki, albo przez seks, i pewnie jeszcze kilka innych powodów-np. dotykanie okolic brudnymi rękami itd.

To znaczy może być tak, że objawy "miną" nawet na kilka/kilkanaście tygodni, ale kiedyś wróci. Ale może być też tak, że się objawy zaostrzą. Próbuj jakimś urinalem lub podobnym preparatem. Dużo pić, dużo sikać i łykać witaminę C. Jest szansa, że objawy się zmniejszą. Możesz też pić herbatę z żurawiną.

Gość co to jest?
dziekuje Ci bardzo naprawde :* moze zdarzylo sie to przy seksie oralnym, moj facet mial przed tym opryszczke jednak wtedy ona byla juz wyleczona ale zawsze moze sie tak zdarzyc ze jednak nie byla do konca wyleczona :/

Gość co to jest?
z tym ze boli mnie przy tym podbrzusze... okres mam miec za 1.5 tygodnia, moze to dlatego, chyba ze to normalne przy tej infekcji :)

Gość kinooo
pęcherz ,tez to miałam łyknij furaginum od razu pomoże.bakteie w moczu wywołują pieczenie

Gość co to jest?
dziekuje bardzooo naprawde :) to ze bakterie w moczu wywoluja pieczenie to tez tak myslalam bo jak sikam to jest katorga

Gość ola mmaj
ale furagin jest na recepte- musisz isc do lekarza! idz lepiej, sama ostatnio przez to przechodzilam, bol nie z tej ziemi, pozniej troche swedzenia dopiero furagin mi pomogl, zadna zurawina, urosepty ani nic...

Gość didiala
parcie na pęcherz to na bank zapalenie pęcherza lub cewki moczowej - nie obejdzie się bez antybiotyku, ale dodatkowo możesz brać prouro, bo ono dobrze wpływa na pracę przewodów moczowych. co do pieczenia pochwy to może być grzybica - tu już trzeba ostrzej zadziałać, a mianowicie lekami na receptę!

Gość niewidzialniaa
ja miałam niedawno zapalenie pęcherza - objawy są podobne do tych, które opisujesz. poszłam do lekarza i zlecił badanie moczu, potem posiew, bo wyszły bakterie. no i dostałam antybiotyk i dodatkowo właśnie prouro, które brałam jeszcze 2 miesiące po infekcji i jak na razie nic nie wróciło, także polecam:)

Gość a to ci kulezankaa
jak nie wiesz co ci jest, to najlepiej probowac z jednej i drugiej strony,brac cos na zapalenie pecherza np urosept bez recepty i kupic masc clotrimazol i jakies globulki dopochwowe-z tym ze bez recepty sa drogie. mialam kiedys nadzerke i wrecz plakalam przy sikaniu a leczylam sie tylko na pecherz wiec lepiej probowac z dwoch stron jak nie masz mozliwosci pojsc do ginekologa.

Gość gość

A ja mam pytanie.. Mam problem w miejscach intymnych, mam obfity śluz, jest biały, trochę lepki, czuje jakbym sikala. Trochę swędzi ale nie piecze. Czasem laskocze - dziwne uczucie. Nie mam czasu iść do ginekologa a chciałabym wiedzieć co mi dolega. Jakieś pomysły?