Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam takie pytanie a co

jakimi zabawkami bawią sie chętnie i ''długo'' wasze dzieci w wieku 1.5-3lat

Polecane posty

jak w temacie,chce cos kupic córce,czym zajmie sie na dłuzej :)

Gość dziecko w tym wieku
nie ma szans, żeby zajęło się czymś "długo" dla takiego maluszka 5 minut to jest max ile może się skupić na jednej rzeczy!

such is life-a czy bylabys tak mila i napisala cos wiecej o tych klockach ? moze poszukam takie na allegro.w jakim wieku jest twoje dziecko? wiem ze tak mala istotka nie zajmie sie czyms przez godzine,tylko chodzi mi o to zeby wogole ją to zainteresowalo i zeby bylo rozwijające.

kasbak :) widze ze mamy dzieci w podobnym wieku-czy twoja córeczka(ta z maja) buduje wieże?? bawi sie wlasnie tymi klockami? kurcze moze pomysle faktycznie nad kupnem klocków...

wlasnie sprawdzilam ceny lego duplo-odpadają :(

Nie wrzucajmy wszystkich dzieci do jednego wora. Sa takie, co w tym wieku spokojnie posiedza dlugo przy jednej zabawce. Tak jak dorosli, dzieci maja rozne charaktery. Moj starszy synek faktycznie, krotko zajal sie jedna rzecza i zaraz pedzil do nastepnej. Natomiast blizniaki, 16-miesieczne w tej chwili, potrafia wynajdywac sobie zabawy i skupic sie na czynnosci zdecydowanie dluzej niz 5 minut. Bardzo lubia klocki lego, przegladanie ksiazeczek, maja takie roznej wielkosci foremki i z nich uwielbiaja ustawiac wieze i burzyc ja, jedno z nich uwielbia zabawki grajace, wiec tu wszelkiej masci fisher pricy sie sprawdzaja. Generalnie lubia szperac w pudlach, szufladach, szafach. Aby cos nowego, wtedy nie mam dzieci na dlugo :-)

Śrubki, wkręty, wiertła+pudełko i nie mam dziecka, segreguje, układa, straszną ma radochę, większą niż przy klockach :)

No moja lubiła takie które sie dopasowywało. Takie jak te. http://photos02.istore.pl/15377/photos/big/2341721.jpg Wrzucała sobie, dopasowywała a pozniej otwierała i wysypywała i na nowo. Dobry jest Pan ziemniak bo uczy sie co to nos oczy uszy usta i wogole. Taki jak tu http://www.google.pl/images?q=mister+potato+men&um=1&hl=pl&tbs=isch:1&ei=UBIyTeLLOYOVOubm7LcC&sa=N&start=20&ndsp=20 Ma wymienne czesci. Kilka par uszu, oczu, nosów itp :) fajna sprawa. Co jeszcze lubi? hmmmm takiego dmuchanego konika na którym ciagle siada i skacze.

Gość lego duplo, ciastolina
Zdecydowanie polecam lego duplo. Mój synek odkad skończył 1,5 roku uwielbia te klocki, zdarza się, że bawi się nimi nawet godzinę (teraz ma 2,5 roku). Fakt, klocki drogie, ale na prawdę warto. Dostał w prezencie klocki innej firmy, ale niestety ich jakość pozostawiała wiele do życzenia, klocki zniszczyły się, trudno było dokładnie je dopasować do siebie. Jak skończył 2 lata kupiłam mu zestaw ciastoliny i to też sprawia mu wiele frajdy. Codziennie prosi o ciastolinę, ugniata ją, wyciska wzory z foremek i wyciskarki. Polecam jeszcze drewniane układanki, także zajmują maluszkowi troche czasu, a mama w tym czasie może troszeczkę odpocząć.

Mój Krystian ma prawie 3 latka i najbardziej lubi bawić się samochodzikami i pluszowymi pieskami.

tylko która córka??obie z maja:) ale pewnie chodzi Ci o tą starszą:)Bardzo lubi Lego ,bawi się nimi odkąd skończyła 18 mies,do dziś.Nie ma dnia,żeby nie wysypała ich na środek pokoju i ukladała.A polecam używane na allegro,lub podróbki ,bardzo fajne,wymieszane z oryginalnymi nie do odróżnienia:) http://allegro.pl/jixin-6188b-kolejka-na-baterie-do-d-uplo-ogromna-i1412866838.html my mamy dokładnie taką kolejkę,jest świetna bo na baterie.polecam:)A do tego możesz zawsze prosić babcie,dziadków itp,jeśli chcą kupować dziecku prezent mogą dokupić poszczególne elementy lego:)

moj Synek jak był w takim wieku uwielbiał przebijanke taką jak z Ikei ( nasza była z Lidla) - potrafił walić tym młotkiem naprawde dłuuugo - i zawsze miał mega radoche - ja nie :P

a ta ciastolina to jaka dokladnie? i na ile starcza? ona nie twardnieje? na allegro znalazlam,ale te pojemniczki tak male jak po plakatówkach :)

No ja tez zamierzam kupic ciastoline bo jak robie cisto w kuchni to mi chce ciagle pomagac i mi ugniata :) Po za tym ciagle jest "maluj maluj" kredkami i w gole. Kupilismy jej tez faby do malowania rekami ale do tego to juz lepiej przeznaczyc jakas sciane która bedzie niedługo i tak odnawiana lub robic to gdzie w kuchni na kafelkach na podłodze na bloku.

Gość mamadomina
- moj uwielbia zabawe garnkami, musza miec przykrywki inne kuchenne ''zabawki'' tez sie sprawdzaja - poza tym klocki zajmuja go na dlugo, buduje wieze albo garaz dla samochodow - duza dmuchana pilka plazowa, nie zrobi szkody w domu, a mnostwo zabawy - balony -jakies grajace zabawki -

polecam jeszcze puzzle,odpowiednie do wieku,my zaczynałyśmy od takich maxi 'podłogówek',a teraz jesteśmy na etapie koło 100 elementów już.To świetne zajęcie dla dziecka,posiedzi dłużej ,a mama ma chwilę na inne obowiązki:)

ciastolina jak najbardziej,i do tego na początek foremki takie jak do ciasteczek:),jeśli dziecko starsze to polecam lodziarnię playdoha

szukam tej ciastoliny,najlepiej z wyciskarką,ale narazie kiepsko mi idzie. a dziewczyny,czy te kolory sie nie mieszają?(tak jak plastelina)

synek ma 1,5 roku i najlepiej sprawdza sie stoliczek edukacyjny fp i wirujacy tor samochodowy plus wszelkiego rodzaju klocki ale najbardziej odpowiadaja mu takie zwykle plastikowe klocki :) no a najbardziej lubi garnki piloty i telefony:P