Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multi-witamina

Jak zrzucilyscie kg po ciazy i w jakim czasie?

Polecane posty

Gość multi-witamina

Czy zniknol wam calkiem pociazowy brzuszek? Jestem miesiac po porodzie i niewiem co ze soba poczac- figura fatalna -niestetydieta odpada - karmie piersia, - ale staram sie odzywiac racjonalnie, spaceruje z wozkiem godzine dziennie - ciekawe ile przyjdzie mi czekac na efekty:(

Gość ollllllol
rok czasu zeby w bikini wygladac jak kiedys, bo w ubraniu to juz po 5 nmiesiacach

Gość tojajato
najlepsza dieta pod sloncem to wlasnie karmienie piersia!!tylko nie zaczynaj podjadac :p ja karmiac jadlam gotowane miesa ,duzo warzyw napoje tylko woda ,herbata kawa zbozowa spacery szybkim marszem ile przytylas i ile zostalo?

Gość Oleksandra...
równo rok. po pół roku miałam jeszcze 9kg (przytyłam w sumie 16), karmiłam piersią. Jak odstawiłam od piersi to dieta, ruch i wróciłam do wagi sprzed ciąży. łatwo nie było.

Gość multi- witamina
no dałam czadu bo 19 kg :( ale maluszek byl duzy, mialam podwojne lozysko wazace tyle co dziecko... takze mam jeszcze 8 kg to zrzucenia tylko chcialabym jednak schudnac troche wiecej tak z 12:) Jem praktycznie w podobny sposob jaki wymienilas, szczescie w nieszczesciu moj maly ma kolki jesli zjem slodycze tak wiec nawet mnie nie kuszą

Gość Oleksandra...
brzuch zniknął,ale po roku, jak waga wróciła do normy

ja przytylam w ciazy 8 kg, od razu po porodzie spadlo 6 kg, a w ciagu 10 dni pobytu w szpitalu nastepne 6, dwa miesiace temu przestalam karmic i ostro sie za siebie wzielam 11 kg juz zrzucilam, ale niestety jeszcze mam kilka do zrzucenia. kilogramy spadaja ale czy brzuch wroci do formy to nie wiem, niby sie wchlonal, ale jest jakis inny, taka faldka na dole zostala. ale nie narzekam, a moj maz to jest i tak zadowolony bo byl przyzwyczajony do mnie paczusia a robie sie coraz szczuplejsza. powodzenia ci zycze w zrzucaniu kilogramow.

Gość multi- witamina
prosze odpiszcie mi co do wygladu brzucha, czy jest mozliwosc zeby wygladal tak jak przed ciaza? moje miesnie znajduja sie teraz gdzies gleboko pod warstwa skory:(

Gość tojajato
ja przytylam 30 i karmienei piersia o tyle pomagalo scudnac ,ze wizja kolek odsunela mnie od slodyczy zaczelam tez chodzic na basen plus te spacery bardzo szybki marsz ok 1,5 godz zrzucilam wszystko w rok teraz walcze dalej;)

Gość tojajato
mialas naturalny porod? zacznij cwiczyc mozesz z maluszkiem masuj brzuch szczypacj(zeby ujedrnic)smauj sie jakimis specyfikami ..cuda nie dzialaja ale pomoga przy karmieniu nie wsyztskie mozesz wiec uwazaj stosowalam tez pilingi kawowe

Gość multi- witamina
dziękuje applepie.narazie to czuje sie jak kocmołuch :( Moge sie uczesac,ładnie ubrac, zrobic delikatny makijaz ale nadal czuje sie zaniedbana z tymi kg

Gość pyrympyrymp
k, przytylam w ciazy w sot tygodniu wazylam 72, przytylam z 60 wiec 12 kg na plus po miesiacu wstawania w nocy i karmieniu, diecie itp , schudlam do 52 kg ! nic nie robilam tylko ciagle maly wisial na cycku, figure mialam piekna, ciuchy sprzed ciazy wisialy na mnie, a brzucha nigdy tak plaskiego nie mialam, nawet tydzien po porodzie (przez cc) w ogole jak urodzilamw niedziele to w szpitalu pielegniarki nie mogly sie nadziwic jak wstalam z lozka we wtorek, normalnie plaska i taka mizerna, i wazylam tak 50 po trzech miesiacach od porodu, ale po zimie jak przestalam karmic to przytylam troche i nadal waze 60 , przy 165 cm, :) rodzilam w 2008 r

Gość multi- witamina
mialam 12 godzin porodu naturalnego zakonczonego cesarką. A od kiedy mozna cwiczyc z dzieckiem? pewnie jak juz glowke mocno trzyma?

Gość doloressa
godzinny spacer troszkę malo. W miesiąc zgubilam 14kg, ale brzuch był taki sobie, po kilku miesiacach wyglądał jak przed

Gość pyrympyrymp
sorki za pierwsze zdanie, zawisila mi sie klawiatura " w ost tygodniu ciazy wazylam 72 kg " a przed wazylam 60, wiec 12 na plus

Gość multi- witamina
narazie godzinny bo z miesieczniakiem boje sie gdzies zapuszczac dalej :) Moze mu sie zachciec jesc - czasem ma dzien ze co 1,5 godziny go karmie Z czasem napewno wydluze spacery

Ja wróciłam do wagi sprzed ciąży w około 2 lata, teraz ważę ok 5 kg mniej niż przed zajściem w ciążę. Długo mi zeszło, bo się okazało, że samym ruchem niewiele zdziałam, trzeba było włączyć dietę. Ale teraz jest luzik. Natomiast co do brzucha, to u mnie raczej już nie będzie wyglądał normalnie, tak jak kiedyś. Mam ogromną skłonność do rozstępów, niestety w ciąży była tragedia. Cały brzuch, także niestety. Smarowałam się, nosiłam pas Pani Teresa (polecam działa prawie, ze cuda, ale konsekwentnie), ćwiczenia, spacery to nic. Trzeba się ruszyć, jak tylko się da. W ciąży przytyłam około 17 kg.

Gość Misiammmama
JA w ciązy przytyłam 26 kg ,jestem 10 mieś po porodzie i mam 15 kg jeszcze do zrzucenia mimo że karmię piersią. Ale cwiczę chodzę na aerobik wiec mam nadzieję ze powoli zrzucę.

Co do tego kiedy zacząć ćwiczyć, to najpierw trzeba się skonsultować z lekarzem. Natomiast co do ćwiczeń, to jest taka płyta Fit mama, tam są ćwiczenia po porodzie z maluszkiem. Ale raczej jak już trzyma główkę.

Gość madziaaa,,,,aaaa
W ciąży przytyłam 25 kg. Teraz minęły 2 lata od porodu a ja ważę 4 kg mniej niż przed zajściem w ciąże. Odchudzanie zaczęłam po odstawieniu córki od piersi. Dieta 1200-1400 cal plus dużooo spacerów i ok. 30-45 min codziennie na orbitreku. Brzuszek płaski, bez flaczka. Tylko cały w bladziutkich rozstępach :(

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuu
w ciąży przytyłam 17 kg, po porodzie zostało mi 9, po miesiącu nie było śladu i ważę mniej niż przed ciążą, karmię piersią

ja przed ciąża ważyłam 55 kg, w dniu porodu 78, więc przywaliłam 23...teraz 5 tygodni po porodzie wazę 64...ale mimo karmienia piersią waga juz nie spada...ale tez nie bardzo dbam o dietę, bo małemu nic nie przeszkadza i mogę jeść wszystko; jak skończę karmić wchodzę na Ducana, od razu :)

Gość no to i ja się wypowiem
w ciąży przytyłam prawie 20 kg (w dniu porodu 70kg przy 170cm wzrostu) karmiłam piersią po 3 miesiącach zrzuciłam wszystkie dodatkowe kilogramy dopóki karmiłam musiałam trzymać dietę, czyli wszystko gotowane, lekkie itp. przez 4 miesiące po porodzie nie jadłam wcale słodyczy - słodkie to było dla mnie: muesli, owoce, jogurty;) do tego codzienne spacery minimum 2 h, latem wiadomo - dłuższe;) karmiłam przez 9 miesięcy i gdy mogłam wreszcie zacząć jeść jak człowiek, to odbiłam sobie to z nawiązką i przybyły mi 3 kg;) ale 53 kg przy 170 cm wzrostu to nie była jakaś tragedia:D

ja przytyłam 21kg,ale bbardzo dużo to dziecko,łożysko,wody,powiekszona macica,mleko...no wiadomo. 2 tyg po porodzie miałam 11 kg mniej,nie pamiętam potem kiedy się ważyłam,ale 2 mies później-może miałam wage sprzed ciąży ;) nic nie robiłam,organizm jest chyba nastawiony na szczupłą sylwetke ehhe