Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konwalia85

krawawienie i bole w ciazy

Polecane posty

Gość konwalia85

pisze z neta z komorki: dzisiaj rano trafilam w 9 tygodniu ciazy do szpitala, gdyz w drodze do pracy dostalam boli w okolicach macicy i krwawienia...lekarze zrobili usg i wyszlo, ze serce bije ale troche wolniej- tak jak na 7 a nie 9 tydzien...nikt specjalnie nic nie prorokuje, mam zostac na obserwacji... czy ktoras z was w ciazy byla w podobnej sytuacji? czy w takich wypadkach ciaza jest mocno zagrozona? zeby bylo smieszniej rano odebralam wyniki badan krwi i moczu i wszystko bylo pieknie, poza niskim poziomem eozonocytow (0,06)...potrzebuje bardzo wiedziec na czym stoje, nawet gdyby mialy byc to negatywne wiadomosci to lepsze to niz niewiedza...czy ciaza w takich wypadkach jest mocno zagrozona?

Gość mussa30
ja dostalam krwawienia w 22 tygodniu wiec troszke pozniej ale najwazniejsze kest zeby lezec plackiem tylko na siku wstawac ja wlasnie od tego 22 tygodnia lezalam do konca i to dzieki temu moj maluszek sie urodzil naawet jesli ci minie krwawienie to strasznie uwazaj ja radze lezec caly czas wiem ze to straszne ale dzidzi najwazniejsze jest

Gość o9giyf
ja miałam podobnie, do szpitala trafiłam w 6tc trudno prorokować, jest to zagrożenie dla ciąży i już jedna może lekcewżyc i ciążę donosi, druga będzie się oszczędzać i straci dziecko Ja leżałam plackiem prawie 2 miesiące, ale wyszłam ztego

Ja trafiłam z krwawieniem w 6 tygodniu,jak się okazało był to krwiak:(ale juz jest wszystko w porządku czego i Tobie życze:)

Ja miałam plamienia w ok 7tc,dostałam duphaston i aspirin protec,serduszko też wolno biło. Po tyg na kontroli już wszystko było dobrze. A za dwa tygodnie na kontroli serduszko już nie biło. Odpoczywaj i leż! Powodzenia.

Gość konwalia85
troche sie martwie wlasnie tym serduszkiem ktore bije wolniej niz powinno...

Gość konikaa
staraj sienie martwić, bo teraz możesz tylko leżeć i czekać; lekarze nie są w stanie nic zrobić więc zaufaj maluszkowi i naturze:) A wiesz dokładnie jak bije to serduszko? mnie lekarka powiedziała że też bije za wolno, ale mój maż szukał w sieci i znalazł, że w tak wczesnej ciąży to nie ma co aż tak tych parametrów porównywać, bo to indywidualna sprawa.

musisz dużo wypoczywać i bądż dobrej myśli. 🌼monia_aa

Witam serdecznie, szukam odpowiedzi na pytanie, które dręczy mnie ok jakiegoś czasu. Miesiączkuję regularnie co 21 do 23 dni. Przez ostatnie trzy miesiące miesiączki nie były bolesne ani obfite (czasem lekki ból, ale nie taki jak co miesiąc). W połowie cyklu miewałam lekkie plamienia tzn zabarwiony śluz. Ostatnia miesiączka była bardzo skąpa i bezbolesna. Miałam również bolesność w piersiach. Po kilku dniach bolesność ustąpiła. Po dwóch tygodniach od okresu po wstaniu z łóżka dostałam obfitego krwawienia wraz z tępymi bólami podbrzusza. Krwawienie trwało 2 dni. Zrobiłam test ale wyszedł negatywny. Bóle mam do dnia dzisiejszego (ok 2 tygodni). Nie jestem wstanie odpowiedzieć sobie na pytanie co to może być. Może wy mi pomożecie...

Gość celinkammmmmm
Mam nadzieje ze u Ciebie wszystk skonczy sie dobrze,ja niestety jak trafilam w 7tc z krawawieniem ale bez boli to nic sie nie dalo zrobic,dodam ze serduszk bilo i ciaza byla zywa,przelezalam w szpitalu plackiem 7dni i 8 zrobili mi zabieg,caly pobyt krwawila:(Zycze Ci abys tego nie przechodzila,stosuj sie do zalecen lekarzy ale przede wszystkim bądz dobrej mysli.Ja nie mialam pozytywnych mysli.Nie kazde krwawieni oznacza konca ciazy,mozesz miec np.krwiaka.Trzymaj sie cieplo

Gość miiranda
no właśnie Konwalia, a wiadomo skąd to krwawienie?

Gość konwalia85
no wlasnie nie wiem skad...

Gość konwalia85
i nadal nie są znane przyczyny, ta niewiedza jest straszna, wolalabym juz wiedziec cokolwiek....