Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta perelkowa25

pierwsze oznaki ciazy nie objawy ciazy!

Polecane posty

Gość kobieta perelkowa25

Kobietki jakie mialyscie pierwsze oznaki ciazy,nie chodzi mi o typowe objawy takie jak nudnosci i bole piersi.Kazna z nas zna swoje cialo,niektore maja czulsza intuicje,swietnie znaja swoje cialo.Tutaj chodzi nawet bardziej o osoby starajace sie o dziecko,wyczekujace.Ja sie tak staram i dlatego jeste wyczulona na oznaki ze cos w moim ciele zaczyna sie zmieniac.Do stosunku doszlo 4 dni temu,jesli zalozyc ze do zaplodnienia doszlo moze dwa dni temu,czy mozliwe jest ze zaczynam odczuwac zmiany ktore juz mogly zajsc w moim ciele. Jakie zauwazylyscie u siebie oznaki ciazy? np. ciezkosc,wzdecie brzucha,powiekszenie nienaturalne jednej piersi?zmiany koloru?

Gość tak szybko nie ma mowy
bo żeby była mowa o ciąży zarodek musi się ZAGNIEźDZIć, a ten proces trwa od 6-12 dni po zapłodnieniu u jednej szybciej u drugiej później;) niemniej u mnie po tym czasie już na tydzień przed @ pojawiła się straszna wrażliwość na zapachy pomimo, że normalnie bez ciąży jestem na to wyczulona;)

u mnie jeszcze PRZED zagnieżdżeniem, które miało miejsce dokładnie 7 dni po owulacji (jednodniowe niewielkie plamienie żywą krwią) miałam okropny ból jajnika, taki rwący i pulsujący aż mi cała noga drętwiała... do tego biegunka i upławy jak przy stanie zapalnym... po zagnieżdżeniu ale jeszcze przed terminem @ piersi stały się nabrzmiałe, strasznie tkliwe, brodawki ciemniejsze... do tego czułam się cała rozpalona... i miałm straszny apetyt... a i zauważyłam jeszcze, że soczewki kontaktowe jakoś tak przestały mi pasować... sytuacja powtórzyła mi się przy obu ciążach, nigdy wczęśniej i później się tak nie czułam... test sikany robiłam w obu przypadkach na 3 dni przed terminem @...

hmmm, ja miałam w 26 dniu cylku bardzo małe plamienie - kilka kropli na wkładce i leciutki ból podbrzusza, wiec pomyślałam ze to okres ( ale zdziwiło mnie ze juz) zwykle mam 30 dniowe. nie pomyślałam ze to zagnieżdza sie moja kruszynka bo kilka dni wczesniej chyba w 20 dniu cylku byłam u ginek, i powiedział ze probably cylkl jest bezowulacyjny. a tu prosze taka niespodzianka !!!!!!!!!!!!

aha i jeszcze dość duzy ból jajników, miałam wrazenie ze mi chcą odfrunnąć.

to jeśli o to chodzi, to: w pierwszej ciąży totalnie czułam "wędrówkę czegoś w jajniku" miałam to przez kilka dni w drugiej ciąży już tego nie czułam

dokładnie, mnie przez kilkka dni tak bolał jajnik, że nie mogłam w pracy na tyłku usiedzieć... a moje plamienie było bardzo niewielkie, takie pasemka żywej krwi w śluzie...

Gość kobieta perelkowa25
bo ja dzisiaj obudzilam sie z taka nabrzmialą jedna piersia,taka nienaturalnie duża jak nigdy dotad,moze to juz wplyw jakiegos hormonu? Do tego jestem cala jakas taka napieta,brzuch mam twardy,wczoraj tez bylo pobolewanie takie pulsowe jajnika,i to chyba wszystko

i jeszcze pamiętam takie dziwne uczucie... hmm jakby pękanie baloników/baniek w podbrzuszu...

Gość najwięcej oznak i objawów
mają te, które w ciąży nie są :)

Gość kobieta perelkowa25
ja tez wlasnie mam jakies baloniki pecherzyki w brzuchu,ale tlumacze to sobie jakas niestrawnoscia,problemami trawiennymi,ale sa one zwiekszone niz zwykle

Gość kobieta perelkowa25
objawy ciazy mozna sobie wywolywac psychika jesli sie jej bardzo boi lub bardzo pragnie, ale chodzi tutaj o oznaki ze w naszym organizmie cos jest inaczej niz zwykle a nie o objawy ciazy...

aha! w pierwszej ciąży w 30 dc zaczęły mnie nagle boleć piersi, a nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam oczywiście nadal nie sądziłam, że jestem w ciąży pomimo, że staraliśmy się o dziecko;) test zrobiłam dopiero w 32 dc;)

u mnie zastanawiające były pobolewania podbrzusza które zaczęły się półtora tyg przed planowanym okresem. Nic więcej ale nigdy tak nie miałam więc to było dziwne. Potem to już zrobiłam test w dzień po spodziewanej miesiączce. Reszta objawów doszła koło 7 tygodnia.

Gość kobieta perelkowa25
Leeila a pobolewanie brzucha bylo na samym dole brzucha czy po bokach-bol jajnikow?

ja zaszłam w obie ciąże za 1. razem, więc na wmawianie sobie objawów ze strony psychiki nie miałam ani czasu ani okazji...

zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań a pobolewanie to było trochę jak na okres, takie ciągnięcie w dole brzucha. Mnie jajniki nie bolą nigdy.

Gość czekam do jutraa
tez sie staram, jutro powinnam dostac okres, ale juz 1,5 tyg. pobolewa mnie brzuch.. mam nadzieje,ze miesiaczka nie przjdzie. zawze brzuch bolal w dniu @

Gość shiza91xx
Witam nie wiem czy ktoras w was jeszcze tu zaglada ale chcialam zapytac czy wg was ja moge byc w ciazy? miesiac temu spoznial mi sie okres dwa tygodnie po czym mialam plamienie bo trwalo to krotko wiec to nie byl okres nastpenie za dwa tygodnie chyba mialam juz krwawienie ale krocej niz zwykle teraz czekam i znow mija prawie 2 tygodnie i nie mam okresu do tego odczuwam bole dolu brzucha obrzmienie piersi nudnosci wstret do pomidorow i niektorych rzeczy.. jednakze robilam test i wyszedl negatywny ale wiecie jak to jest.. on nie daje stuprocentowej pewnosci.. a boje sie isc do ginekologa.. nie jestem gotowa na ciaze troche sie boje:(