Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fraszka870

Ide dziś z chłopakiem wybrac pierścionek zaręczynowy.

Polecane posty

Gość Fraszka870
jaki*

no wlasnie dlatego ja bym nie obstawiala cyrkoni bo wiadomo ze to ma wygladac jak diament. to tak jak kupic podrobki perfum. wiadomo, ze chcialo by sie miec oryginalne a ze sie nie ma pieniedzy to kupuje podrobki znanych marek. to juz lepiej kupic tanszy, oryginalny ale z avonu :)

Gość Fraszka870
podoba wam się ten z mojego linku wyżej? mi bardzo

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
A co ma zrobic osoba, której nie podobaja się pierścionki z kolorowymi kamieniami, a nie stać jej na diament? Ma skoczyć? Zostać stara panną? Wziąć pożyczkę z providenta i kupic wypasiony brylant za 3000zł, żeby nikt nie daj boże nie pomyślał, że to podróbka? Czy może kupić ładny pierścionek z cyrkonią, cieszyć się z niego, wyjść za mąż i być szczęśliwą mimo braku brylantu?

Gość z tego co wiem to jesli
ladny jest tyle, ze ja nie lubie zoltego zlota

Gość Fraszka870
linku/linka juz sama nie wiem jak się pisze Ja wybieram z zółtego bo obrączki też pewnie będą z zółtego wiec zeby się nie gryzło

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
A mi się podobają diamenty i co powinnam zrobić, gdyby mojego męża nie było na diament stać? Powiedzieć "nie"?:D

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
Ja akurat mam pierścionek z brylantem, ale to tylko dlatego, że pracowaliśmy parę lat za granicą, więc po powrocie do kraju było go na pierśionek stać. Ale jakbyśmy pracowali w Polsce, to pewnie dostałabym cyrkonię i wcale nie uważałabym takiego pierścionka za gorszy. Kupuje się to na co kogo stać, a gadaniem, że pierścionki z cyrkoniami to podróbki brylantów robisz po prostu przykrośc dziewczynom, które takie dostały. Nie wiem, nastrój ci to poprawia, czy co?

poza tym jezeli chcesz przerabiac pierscionek to cyrkonia idzie do kosza bo jest nic nie warta a topi sie samo zloto. diament czy inny mineral zawsze jest cos warty i w razie czego mozna go sprzedac. cyrkonia to dla mnie to tak jakby pojsc do restauracji i podane wytworne danie polac keczupem.

Gość Fraszka870
a bezbarwny szafir jest drogi tzn pierścionek? jakie sa jeszcze kamienie bo znalazłam tak: brylant szafir rubin ametyst szmaragd topaz tazanit akwamaryn

Gość tarataratra
Zdesperowana żona, ale snobka z ciebie. Co ma cyrkonia na palcu wspólnego z keczupem w restauracji? Keczup psuje smak potrawy, a cyrkonia wyglądu pierścionka nie. Mnie koleżanki pytają, czy to co mam na pierścionku to cyrkonia, czy brylant, więc wniosek jest taki, że tego i tak nie idzie odróżnić.

Gość tarataratra
Poza tym jak już pisałam, moja mama od 30 lat nosi pierścionek z cyrkonią. Przerabiała ze 3 razy i cyrkonii nic się nie stało.

Gość tralalalalalalalalalalalalalal
hmm ja mam za 50 zł z przeceny i też musi byc

Gość Fraszka870
oj daj spokój zawsze jakies ale- chcemy isc razem to idziemy

300 zł może być trudniej... ale do 400 spokojnie :)

Gość MartynkaSuMłoda
ja pierdoooole zdesperowana ale ty zjebana jestes

Gość analattack
po ch­uj wam ślub? potem kolejny rozwód?

tez wybieralam pierscionek z moim facetem. chociaz fajnie bo ostateczna decyzja byla jego, ale ja mialam wplyw na ta decyzje.nie ma ludzi bez gustu, sa po prostu rozne gusta. mja mam dostala od mojego taty pierscionek ktorego nigdy nie nosila bo jej sie nie podobal. nadal go oczywiscie trzyma :) nie znam sie za bardzo na cenach poszczegolnych kamieni i ich odmian, mi podoba sie szafir wlasnie z niebieskim oczkiem, tez bardzo ladnie i elegancko wygladaja we fiolecie, szczegolnie na opalonej dloni. cena bardzo przystepna i porownywalna do cyrkoni.

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
Hehe, pewnie, że fajnie mieć niespodziankę, ale niestety mało jest facetów, którzy potrafią dobrać pierścionek pod gust dziewczyny. Moja przyjaciółka dostała od swojego jakieś dziwaczne cudo z gigantycznym kamieniem, choć sama jest bardzo drobnej budowy i ten kamień wygląda idiotycznie:) W dodatku facet zgubił paragon, ale na szczęście jakoś udało jej się ten pierścionek przerobić.

Gość juz zonaaaaa
Moj pierscionek zareczynowy nie byl z tych drogich-kosztowal 450 zl-zakupiony w Aparcie:). Ja rowniez uwazam, ze to nie cena pierscionka jest wyznacznikiem milosci faceta, wazne tylko zeby nie kupowac pierscionka z proba 333 -to slaba proba. Proba 585 jest ok.

"wazne tylko zeby nie kupowac pierscionka z proba 333 -to slaba proba. Proba 585 jest ok." a pisalas ze to nie cena jest wyznacznikiem milosci, wiec co cie obchodzi proba skoro piersionek ma taki sam wyglad w obu probach. no wlanie. proba sie liczy a oczko juz niby nie??

Gość Fraszka870
ja się nie znam na probach ale też słyszałam ze 333 jest słaba. będziemy szukali 585 raczej