Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssssarka

gorączka u niemowlaka........

Polecane posty

Gość ssssssarka

Jaki lek kupić w razie wystąpienia gorączki u 1, 5 miesięcznego niemowlaka? slyszalam ze najlepsze czopki? ale jakie poradzicie

potwierdzam, paracetamol w czopkach, z tym że jeden czopek można dać dziecku, które ma już 5 kg wagi, jeśli twoje jest mniejsze to odłam kawałaek czopka

Gość Czopki efferalgan
One zawierają paracetamol i są w różnych dawkach. 80mg jest dla dzieci o wadze 4-6kg. Dobry też jest nurofen w syropie. Obydwa leki w ulotce mają napisane że stosuje się powyżej 3miesiąca, ale lekarze pozwalają wcześniej

nurofenu nie polecam, bo zawiera ibuprofen. Znacznie lepszy jest paracetamol i bezpieczny, a o ibuprofenie zdania są podzielone

Gość Czopki efferalgan
Paracetamol bezpieczniejszy, to prawda ale przy wysokiej gorączce nie zawsze pomaga, wtedy lekarka zaleca dać nurofen. Nigdy mnie nie zawiódł. Ostatnio po szczepieniu synek miał ponad 39stopni i 2 czopki paracetamolu nie pomogły, trochę tylko obniżyły temperaturę. A pół łyżeczki nurofenu od razu zbiło temp.

Gość Milkaaaaaaaaaaaaaaa
paracetamol w czopkach lub w syropku jak najbardziej polecam bo mam 2 miesięcznego synka i tez tego używałam