Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babie lato

pytanie do karmiacych mam

Polecane posty

jeżeli mały zje mleko z prawej i lewej piersi przy jednym karmieniu to dac butelke czy dalej dostawiac na zmiane?

Gość nic takiego
dalej dostawiaj

jeśli chcesz karmić piersią to dalej dostawiaj, jeśli chcesz karmić mieszanie, albo przejsć na modyfikowane to podaj butelkę.

Gość jjjjjjj jjjjjjjjjj
ja od pol roku daje na zmiane, przeciez dzicko nie zjada do zera, tylko wolniej lecci

Gość mężatka z dzieckiem
różnie.. czasem 15 mniej a czasem szybciej jak maz pomaga

Gość cholerka jasna noooo
jak mąż pomaga?? hmm jak mąż może pomóc przy karmieniu?

jjjjjjj jjjjjjjjjj, moj je dlugo, lapie sie i ssa issa potem wolniej i wolniej, i znowu szybciej i jak sie to przedluza to staram sie go odstawic ale placz, potem dostawiam do drugiego i znow je je i je, nie wypluwa sutka, tylko je i je, i jak to sie wydluza ponad 20 min, to go odłączam i jak placze to mysle ze jest wciaz glodny, i wtedy co dalej robic? co zle robie?

Gość mężatka z dzieckiem
no jak maz? Po prostu kładzie sie do drugiej piersi i ssie na zmianę maluszkiem

Gość nie ważny moj nikc w tej chwil
karm do tej pory az sam puści pierś. Najpierw jedna potem druga po 10 /15 min na pierś. Po tym czasie dziecko się tylko bawi:)

Gość izia87
ja karmie z piersi i z butelki bo odciągam,a dlatego z butelki bo nie dojada czyli mi usypia po 2 minutach i nie je a z butelki ładne mi90 ml wypija bez problemów:)

tylko że on nie chce puscic piersi tylko je dusi i dusi wiec to chyba jest brak pokarmu, a jak go odlacze to kwili i chce dalej sie uwiesic,

W poradni laktacyjnej powiedzieli mi ze dziecko najada sie po 15min - 20 min rytmicznego ssania. Jesli przy odstawieniu od piersi placze, to nie znaczy ze jest glodne, tylko ze chce byc przy piersi bo brakuje mu moze twojego ciepla. Moze po dostawieniu od piersi daj mu smoczek i przytul.

ja oprócz tego że karmię piersią to ściągam pokarm i podaje tez w butelce, bo często będzie zostawał z tatą więc dobrze, żeby oba rodzaje karmienia opanował i póki co nie przeszkadza mu to, równie chętnie je butle jak i cycka. natomiast w dzień je na tyle często że czasem dostawię go do jednej, potem do drugiej a on sprawia wrażenie dalej głodnego to go dopcham odciągniętym i wszyscy zadowoleni. Ale jeśli nie chcesz karmić cyckiem i butlą to chyba zostaje CI dostawiać...