Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cojest?

dziewczyny ile razy byla u was polozna?

Polecane posty

Gość cojest?

Pytam was bo nie wiem czy nie powinno byc jej u mnie czasem ( by sie pozniej nikt nie czepial). Polozna byla u nas raz po porodzie + raz pozniej ja wzywalam+ jeszcze raz nas odwiedzila pozniej. Kilka dni temu moje dziecko skonczylo roczek. W miedzy czasie mielismy przeprowadzke i nie podalam nowego adresu - araczej moj maz bo jezdzi na zakupy tam gdzie przechodnia i mowil ze nie bedzie stal i wypelnial 3 kartek A4 by zmienic adres zamieszkania:/ ( swoja droga to beznadziejna to biurokracja).

Gość nie oceniam cie
Położna przychodzi przez 6 tygodni a potem przychodzi pielęgniarka środowiskowa, mniej więcej raz na 3 miesiące.

Gość pamelallaal
położna z przychodni jest ok 3 ra\zy po porodzie ale nikt ci w roczek nie przyjdzie w roczek to powinac sie umowic na bilans i szczepienie

Gość nie oceniam cie
Nieprawda, w roczek przyjdzie ale nie położna tylko pielęgniarka środowiskowa. U mnie była odpowiednio - 3 m-c, 6, 9, 12. Oczywiście jej wizyty polegały głównie na wyrwaniu strony z książeczki, śmierdziała fajkami :o Z plusów to zawsze przynosiła jakieś próbki, raz pomogła mi w problemie i na roczek przyniosła balony :P

Pierwsze słyszę, a właściwie czytam, że ma przyjść pielęgniarka środowiskowa. U mnie nie była, położna owszem, parę razy, bo fajnie nam się rozmawiało :)

Gość cojest?
pielegniarka srodowiskowa? Nigdy nie bylo jej u nas jak na razie. Widze ze powinnam zmienic ten adres bo jak sie pozniej zleca wszyscy to dopiero bedzie... A co do szczepienia to juz jestesmy umowieni na przyszly tydzien. Musze tam zapytac o to bo i tak mnie to nie minie jesli ktos powinien byc u nas. Kiedy miesiacu od urodzenia dziecka nie zmienilam adresu - to sie babki tam wsciekaly i tylko podalam nowy od razu przyszla po 2 h (polozna) Troche u nas zawirowanie z tymi adresami bylo.

Gość cojest?
XliloX- dziekuje za linka:)

Gość nie oceniam cie
No żartujecie chyba. U mnie chodzą położna i pielęgniarka środowiskowa, położna w okresie połogu czyli 6 tygodni a potem w 3 m-cu byliśmy pod opieką pielęgniarki. Dodatkowo przychodziła i mierzyła mi ciśnienie ;) (jesteśmy pod jej opieką całą rodziną). Oczywiście bezpłatnie! Przychodzi z przychodni, sama, nic nie wypełniałam ani nie prosiłam o wizyty.

Gość pamelallaal
heh soryy ale pracuje w przychodni jestem pielegniarka u nas sie nie chodzi do dzieci chodzi polozna 3 razy i tyle i nawet zaden rodzic tego nie chce ...

Gość nie oceniam cie
A u mnie tak jest, chodzi do wszystkich. I zawsze wypełnia swoje papiery, pyta o zdrowie, pamiętam że chodziło o odparzenia, ulewania, jakie mleko podaję, co jeszcze oprócz mleka itd, ogólnie szczegółowe pytania. Wiem też, że wypełnia w rubryce w jakich warunkach funkcjonuje dziecko, czy jest czysto itd. Serio! A bilans i szczepienia to osobna broszka. U nas pielęgniarki środowiskowe mają swoją firmę, kontrakt z NFZ i normalnie pracują, chodzą w środowisko. To chyba oczywiste.

U mnie przy pierwszym porodzie była 3 razy, przy drugim 2 razy. Kiedy odpadł kikut pępka to juz się nie pokazała i tak jest ok

Gość ghdtrhtrh
Ja położną widziałam raz, przyszła kilka dni po porodzie. Nawet kurtki nie zdjęła tylko w korytarzu postała może z 5 minut, zapytałą czy dziecko jest, czy krocze się goi i dała numer tel i powiedziała bay dzwonić jak coś będe od niej chciec bo ona nie ma czasu na wizyty.

Gość lose control
połozna wcale nie byla raz srodowiskowa i tydzien pozniej pediatra to wszystko(?)

Gość nestka12
połozna przychodzi do 6 tygodnia po porodzie. może dojść do max 4 wizyt ale nie musi. za każdą wizytę położna dostaje ekstra kase.

u mnie raz, bo wcześniej ponoć nie mogla mnie zastać( zastanawiam sie po co ja nr telefonu jej podawałam) Przyszła jak mały miał ok 3 miesięcy i od tąd ani widu ani słychu. Jej wizyta ograniczyła sie do kilku pytań, zerknięcia na śpiące dziecko i tyle.

U mnie po porodzie była pediatra u dziecka, i w ciągu 3 miesięcy była 2 razy położna i tyle.

u nas położna była jakośj ak mała miała 2-3 tygodnie - potem już nie. Jak miała ze 3 miesiące to przyszła pielęgnirka środowiskowa.

pediatra była raz i tyle, w sumie nie wiem po co. nic nowego nie wniosła:) zresztą ja nie widzę potrzeby żeby mi obca baba łaziła po domu, jak czegoś nie wiem to sama zadzwonie.