Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plakac sie chce

Diagnoza-nie moge miec dzieci

Polecane posty

Gość plakac sie chce
Moj kochany mial robione tylko podstawowe badania po czym ten glupi lekarz rodzinny powiedzial przeciez ze moze byc ojcem z tymi wynikami. Ja nie mialam nic,lekarz powiedzial ze z racji tego ze mialam nadwage mialam zaburzona owulacje,schudlam poszlam do niego i wtedy powiedzial ze to nie moja wina,bo ja pewnie owulacje mam skoro mam regularny okres (co za idiota,regularny okres o tym nie swiadczy) i ze to wina mojego faceta i ze tylko in vitro dla nas. Skad wiem ze mam policystyczne jajniki?Bo badalam sie w Polsce i moja pani ginekolog wypisala mi Clomid na polepszenie owulacji,ktory teraz biore juz 3 miesiac i nic,wiec wiem juz ze to raczej nie ja tylko moj facet :(((( w drugim miesiacu brania Clomidu wyszly mi pozytywne testy owulacyjne i po 1 dniu przyszla owulacja.

Gość plakac sie chce
Abigail z racji ze inseminacja nie ma takich wynikow jak in vitro chyba tutaj w uk bardzo czesto wysylaja od razu na in vitro,zwlaszcza jesli nasienie faceta jest bardzo kiepskie :(

Będzie dobrze! tylko się za bardzo nie stresuj, bo to jest podobno największa przeszkoda w zajsciu. A w ogóle, to w Twojej sytuacji- poszłabym jeszcze do innego ginekologa, który ma bardzo dobre opinie. Twój lekarz może się w wielu rzeczach mylić. Głowa do góry! Kobiety z większymi problemami zachodziły w ciąże :-) Ja np. mam 4 cm mięśniaka, gdy miał 2,5 cm lekarz chciał mnie wysłać na operacje, a inny kazał się wstrzymać i próbować. Teraz mój ma 4 cm i jeszcze inna lekarka twierdzi, zeby jeszcze popróbować, bo biorąc pod uwagę jego lokalizacje-zagnieżdzenie zarodka jest możliwe! więc, moja droga, trzeba mieć nadzieję, ze bezie dobrze. Ja mam, i Tobie życzę tego samego! :-)

jeśli jesteś w UK, to radziłabym Ci przyjechać na urlop do Polski i zasięgnąć opinii polskich lekarzy, ewent. leczenie, bo brytyjscy to patałachy. Wiem coś o tym, bo sama mieszkałam w UK prawie 4 lata...

Gość ojciec , dziadek
@plakac sie chce widzisz jak to jest na tym świecie... tyle kobiet usuwa ciążę bo są zbyt płodne i zbyt często współżyją. Ale współczesna mentalnosć taka jest...

ja bym na twoim miejscu poszlam do androloga...po jednym wyniku niemozna oceniac spermy bo jej wartosci moga sie nawet co 2 tyg zmieniac. powtorzcie spermiogram a jak nadal bedzie zly, idz do pozadnego learza ktora mu zrobi badanie krwi... ja tez zaczelam cykle na clo-ciekawe co z tego wyjdzie...na wiel nie licze...kup w aptece jakies witaminki dla niego...

Gość plakac sie chce
@ojciec,dziadek moje dwie kolezanki usunely ciaze na pstrykniecie palcem,bo tak sobie pomyslaly ze teraz dzieci nie beda miec.przez jedna plakalam dluuugo :( Dziewczyny dziekuje za wsparcie,moj facet umowil sie na wizyte z lekarzem rodzinnym bo tylko taki daje tu skierowanie do innych lekarzy.o tyle dobrze ze jest sklonny zrobic wszystko zeby pomoc mi i powiedzial ze nie spocznie. Niestety z tamtym ginekologiem MUSZE sie widywac,poniewaz tylko on moze skierowac nas na in vitro za ktore nie musze placic (3 podejscia chyba) wiec jestem na niego skazana :((. Witaminy oczywiscie kupione juz dawno.

Gość grubasek81
acha ,tak czytam i powiem ci ze ta moja kolezanka o ktorej pisałam wczesniej tez leczyła się w uk dokładnie w bristolu

Nie martw sie znam jedna pare starali sie o dziecko przez trzy dlugie lata tez byla diagnoza ze nie moga miec dzieci to znaczy ona nie mogla jezdzili po spitalach do lekazy prywatnie wydali kupe kasy ale zaszla w ciaze dzieki jednemu lekazowi i maja slicznego synka u ciebie tez tak bedzie :)

plakac sie chce moj mąz ma słabą ruchliwość tylko 4% lekarz kazał zdrowo sie odżywiac,brac witaminy ,zmienic diete i kolejne badanie powtórzyc za 3 miesiące staram sie po tym myslec pozytywnie i wierze ze witaminki ją poprawia ty też sie nie poddawaj.

Gość plakac sie chce
TheOleska trzymam za Ciebie kciuki kochana,powiem Ci ze witaminy dzialaja.znaczy sie jak jest bardzo zle to i lekka poprawa nie pomoze,ale po pierwszych wynikach mojego faceta kupilam mu zestaw witamin na tzw.meska plodnosc i kazalam brac po dwie tabletki dziennie przez tydzien,przepisowo wystarczyla jedna.Przy drugich badaniach mial prawie podwojnie.Ale to tez nie wystarczy :(

no tak bo ja przeczytalam tutah ze nie masz owulacji i zespol policystyczch jajnikow ajjj:((((( ale muisz wierzyc ze bedzie dobrze

Gość (((((((((((.......
Sorry, że się wtrącę....ale może poszukaj jakiegoś dobrego ginekologa, który się Tobą zajmie a dla faceta androloga....I poproś o skierowanie na - badanie hormonów (TSH, PRL, LH, FSH - najlepiej je robić między 2 - 3dc) - monitoring cyklu (który jest podstawą przy stymulacji!!!!! ) - skierowanie na badanie HSG (drożność jajowodów) lub laparoskopię - może badanie wrogości śluzu a dla partnera pewnie można zacząć od szczegółowych badań nasienia, witaminy powinny w jakimś stopniu pomóc

Gość plakac sie chce
Wlasnie zapomnialam dodac,ze mam cykle co 28 dni i w polowie cyklu czuje jak 'mam' owulacje.Mialam kiedys robione badania i raz wyszly ze mam raz ze nie mam,ale nie to mnie najbardziej martwi.Co mnie martwi to to ze 10 lat temu mialam wycinany wyrostek ktory sie rozlal i mialam stan zapalny w jamie brzusznej a to jak wiecie moze prowadzic do niedroznosci jajowodow (wysokie ryzyko).Bede miala robione badanie na droznosc,ale tutaj ich nie 'przepychaja' wiec sprawdza,jak nie dziala to dupa in vitro.Lekarz powiedzial mi podczas wizyty ze z nasieniem mojego faceta niby mozna zajsc w ciaze,ale wszystkie te czynniki i pojderzenia ktore co do mnie ma sprawiaja ze nasze szanse spadaja do zera i jesli nie uda sie w ciagu 2 lat zajsc w ciaze to znaczy ze nie uda sie w ogole bez stymulacji i pewnie in vitro. Moj facet bierze juz konskie dawki witamin i mineralow i wlasnie kupil sobie Maca ten specyfik,zobaczymy co bedzie.Skonczyl tez z kapielami,tylko prysznice wchodza w gre. Zobaczymy czy to cos pomoze,ale ogolnie jestem zrezygnowana,wiem ze nie powinnam ale jestem :(((((