Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikitikipawiankontiki

Dlaczego ateiści mają wolne w święta kościelne?

Polecane posty

Skoro są tacy niewierzący, to może niech chodzą normalnie do pracy? Z jakiej racji mają mieć wolne, skoro to święta kościelne, których nie obchodzą?

Gość Oiuytrea
Dlatego, że byłoby niesprawiedliwością, że jedna grupa społeczna ma wolne, a reszta musi pracować. Albo wszyscy mają wolne, albo nikt, a katolicy w święta niech biora urlopy. Czy gdyby np. w dzien kobiet wszystkie kobiety miały wolne, to nie uważałbyś tego za niesprawiedliwość, że mężczyźni musza pracować, a kobiety nie? Mamy zagwarantowaną w Konstytucji wolnośc wyznania i nie można dyskryminowac ludzi każąc im pracowac, kiedy inni mają wolne. Ewentualnie dopuszczałabym sytuację, że katolicy mają wolne w święta kościelne, ale reszta może sobie te dni "odebrać" i wziąc wolne w innym terminie.

plum_plum, a ty pewnie wielki ateista, który opieprza się w nieswoje święto? Z jakiej racji masz mieć wolne?

bo NIEKTÓRE święta kościelne zostały uznane przez nasze niby-bezwyznaniowe państwo jako święta państwowe i każdy obywatel tego państwa ma wolne w święta państwowe

Ateista czy nie, mnie wali czy i w co kto wierzy, nie czepiam sie katolikow, wiec ty nie czepiaj sie ateistow. proste jak budowa cepa.

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
Zgadzam się z Oiuytrea. Gdyby tylko katolicy mieli wolne, ateiści i inne grupy wyznaniowe podniosłyby bunt, że niby z jakiej racji katolicy mają nie pracowac i się opieprzać? Ja np. zażądałabym wolnego w moje urodziny, bo to dla mnie ważne swięto i powiedziałabym, że nalezy mi się wolne.

Gość 7846389034690424204
to ty bierz urlop nieplatny na te swoje debilne obrzedy;]

Gość chłop ma dziecioka z inną
gdyby mieli iść do pracy, to byłoby złamanie kKonstytucji.,... Każdy jest równy - bez wzgledu na to jaką religie wyznaje...

Nie porownuj urodzin do święta kościelnego, bo się tylko ośmieszasz.

Gość Oiuytrea
poki co to ty się osmieszasz

Gość 7846389034690424204
hehe saama sie osmieszasz pusty łbie:D

Nikt mi nie wmowi, że urodziny sa tak samo ważne jak swięto kościelne. Ja jakoś w urodziny wolnego nie mam i żyję. Dla nas, katolikow, święta mają szczególną wartość bo to czas refleksji, zadumy, modlitwy, chodzi się do kościołą i chyba należy nam się wolne.

Gość kkkkiiiikkkkaaaa
To ja powiem, że jestem wyznawcą swarożyca i nalezy mi się wolne w noc swiętojańską, bo to dla mnie czas zadumy i refleksji.

Gość 7846389034690424204
dla mnie urodizny tez sa dla zadumy i refleksji na temat przebytego zycia i przyszlosci i zadam wolnego ;] nie bedziesz ludziom mowila cos dla nich ma byc wazne moherze;p

buahahahaha a niby z jakiej racji poganie mieliby mieć wolne???? Idź się puknij w swoj durny leb kiiiikkkaa.

Typowe. jak chcesz swiecic dni ktore uznajesz za stosowne to se swiec, ale nie zawracaj lba ludziom ktorych wali swieto 3 kroli, wielkanoc itp.

Po prostu jesteście zadowoleni że macie wolne i przyznajcie się do tego. Kazdy chce się opieprzac za free, ale tak nie ma. Jak ktoś się deklaruje jako ateista to niech w święta siedzi w pracy!

Gość tadek jijiji
Dla mnie moje urodziny sa wazniejsze niz wasze Boze Narodzenie.

Totez święcę, ale z jakiej racji, ktoś kogo wali święto 3 króli ma mieć ten dzień wolny! No z jakiej??

Dlatego nie że jest NIEWIERZĄCY!!!!!!! Nic go nie obchodzi to swięto więc z jakiej racji ma się opieprzać w domu na koszt podatnika czyli moj???????????

Gość anitar
bo ateiści są mądrzejsi od katolików:)

Gość dfsfds
ja zadam inaczej pytanie .. Jesli ateista by pracował w dzień wolny , a ty miałbys wolne to opieprzałbys sie na jego koszt ... Proste ? MAm nadzieje ze tak ..

Gość tvbreybeywebewyee
TO DLACZEGO niby ateiści żyjąc i pracując obok katolików mają odproawdzać po równo podatki z których idzie na emerytury i wypłaty księży ? niech sami katolicy robią zrzutę tak samo z dniami wolnymi, skoro jesteście tacy wierni katolicy to czemu żeby celebrować nie weźmiecie sobie wolnego? ja jestem przeciw robienia tylu niepotrzebnych dni wolnych. PKB spada nieroby kurwa

Ale ja wtedy mam swięto, które jest dla mnie ważne i musze je obchodzić, dlatego mam wolne! A ateiści chcą wolnego dla własnego widzimisię typu urodziny, albo leżenie plackiem i oglądanie telewizji cały dzień. Czego ty nie rozumiesz?

Niby z jakiej racji miałbym tracić dzień urlopu, żeby świętować coś, co jest dla mnie WAŻNE???

rikitiki cos tam ale jestes jebnięty moher :D Dlatego, że byłoby niesprawiedliwością, że jedna grupa społeczna ma wolne, a reszta musi pracować. Albo wszyscy mają wolne, albo nikt, a katolicy w święta niech biora urlopy. Czy gdyby np. w dzien kobiet wszystkie kobiety miały wolne, to nie uważałbyś tego za niesprawiedliwość, że mężczyźni musza pracować, a kobiety nie? Mamy zagwarantowaną w Konstytucji wolnośc wyznania i nie można dyskryminowac ludzi każąc im pracowac, kiedy inni mają wolne. Ewentualnie dopuszczałabym sytuację, że katolicy mają wolne w święta kościelne, ale reszta może sobie te dni "odebrać" i wziąc wolne w innym terminie. zgadzam sie w 100 % a ty rikitiki nie masz zadnych argumentów , i jeszcze wierzysz w tę czarną mafie :D

Gość tvbreybeywebewyee
typowy kztolik.... zamiast patrzeć na siebie i swojąWIARĘ... wytyka innym, że zamiast czegoś leżą plackiem przez tv co cię to kurwa obchodzi powiedz mi? trochę pokory

Gość dfsfds
Niby z jakiej racji miałbym tracić dzień urlopu, żeby świętować coś, co jest dla mnie WAŻNE??? ale to jest wazne dla ciebie .. Ateisty to nie obchodzi ze ty masz swieto koscielne ..