Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikitikipawiankontiki

Dlaczego ateiści mają wolne w święta kościelne?

Polecane posty

Gość tvbreybeywebewyee
a i jeszcze organista i oczywiście w/w EMERYTURY księży

jest nas wiecej dlatego nam nalezy sie wolne. Ciekawe ze np. w krajach islamskich nikt nie zastanawia sie czy muzulmanie sa lepsi czy gorsi, bo jest ich wiecej po prostu.

Widzisz? Typowe myslenie zacietrzewionego katolika. Jakbyscie rzadzili w tym kraju to na msze batami byscie zaganiali ludzi- to twoj tok myslenia.

wy chyba nie wiecie ile sie za kosciol placi. W sumie niby skad macie jak was tam nigdy bnie bylo.

Gość tvbreybeywebewyee
czy muzumanie lepsi czy gorsi? a ską Ty to wiesz? znasz chociaż jednego ? haha

poza tym wy chyba nie rozumiecie pytania. Ja sie nie pytalem, skad ksieza maja emerytury, ani czy katolicy sa lepsi czy gorsi!!! Ja sie pytalem z jakiej racji maja miec wolne w cudze swieto???????

Gość 112233665544778899
Ciekawe ze np. w krajach islamskich nikt nie zastanawia sie czy muzulmanie sa lepsi czy gorsi, bo jest ich wiecej po prostu. bo tam gdyby ktos doszedł do wniosku, że muzułamanie są gorsi to by go ukamieniowali . co ja mówie za samo takie zastanawianie się by go zabili :o

Gość dfsfds
Ale zgodzisz sie z tym ze liczba ateistow jest zaniżona ? I to o kilka tysiecy procent ? Wiem ze koscioł uwaza ze zdecydowana wiekszosc nie uczestniczacych we mszy swietej za katolikow ... A to nie jest prawda .. U mnie na mszy nawet kiedys ksiadz to powiedział , ale juz nie chodze do koscioła .

Może i jest zaniżona ale i tak to katolikow jest wiecej.

Gość Oiuytrea
A ja uważam, że masz bardzo trafny nick, Pawian:D

Gość tvbreybeywebewyee
poza tym wy chyba nie rozumiecie pytania. Ja sie nie pytalem, skad ksieza maja emerytury, ani czy katolicy sa lepsi czy gorsi!!! Ja sie pytalem z jakiej racji maja miec wolne w cudze swieto??????? Z takiej samej racji jak ateiście tak samo jak katolicy odproawdzają równe podatki które trafiają na różne cele. m .in na kościół ale to chyba zbyt trudne do pojęcia przez ciebie. nie będę się powtarzać

bujaj sie

Gość dfsfds
a sie pytalem z jakiej racji maja miec wolne w cudze swieto??????? a ja pytam co mnie obchodzi to, ze katolicy maja swieto - niech wezma sobie wolne od pracy .. W konstytucji Polski nie jest napisane ze Polska jest krajem katolickim ..

tak bo juz akurat podatki ida na kosciol. Podaj źrodlo informacji.

Ale w przepisach kosciola juz tak

Gość tvbreybeywebewyee
źródło informacji? nawet się nie błąźń z tego typu pytaniem. Zapytaj obojętnie jakiego starego księdza kto za niego ZUS odprowadza. I skąd ma emeryturę.

emeryure ma z tego co dajemy na tace, placimy za sluby, chrzty i inne sakramenty a to sa bardzo duze pieniadze.

nie jakiegoś tam mojego tylko katolickiego ktory jest w Polsce kosciolem naczelnym!

Gość tvbreybeywebewyee
emeryure ma z tego co dajemy na tace, placimy za sluby, chrzty i inne sakramenty a to sa bardzo duze pieniadze. haha no leżę ale Ty zahukany jesteś, proszę Cię KATOLIKU mój drogi, przestudiuj PRAWO KANONICZNE< PRAWO KONSTYTUCYJNE I INNE NORMY PRAWNE... i dopiero zakładaj temat i sądząc po twoich wpisach i odnoszeniu się do ludzi innych również BIBLIĘ bo wydaje mi się o ile dobrze pamiętam ( a czytałam) że tam uczą czegoś innego :)

Gość dfsfds
w Polsce nie ma grup uprzywilejowanych .. Myslisz ze ateisci beda pracowac na katolikow bo oni maja swieto.. Wez sie katolicki nierobie do roboty , a nie bedziesz liczył na to ze ateisci beda pracowac na twoja emryture a ty sobie swieta bedziesz obchodził

Gość bo zazwyczaj to baby
do poczytania dla katooszołomków, o ile cos z tego pojmą :classic_cool: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa%C5%84stwa_dla_ko%C5%9Bcio%C5%82%C3%B3w_i_zwi%C4%85zk%C3%B3w_wyznaniowych_w_Polsce

nie da sie z wami normalnie dyskutowac. Ide sobie

Gość bo zazwyczaj to baby
"Roczna suma pieniędzy jaką przeznacza Polska na Kościół katolicki wynosi według różnych szacunków od 1 miliarda do 5 miliardów złotych. Wartość 490 nieruchomości przekazanych Kościołowi katolickiemu decyzjami Komisji majątkowej wynosi 24,1 miliardów złotych. Oprócz tego grunty przekazane Kościołowi katolickiemu przez III RP do połowy 2008 roku mają 160 tysięcy hektarów." A te skurrwysyny z PO chcą położyć łape na OFE, zamiast wypierrdolić czarna hołotę w kosmos :O

Gość tvbreybeywebewyee
mam kilku zaprzyjaźnionych księży i chyba wiedzą ską czerpią kasę? :) nie raz poruszałam z nimi ten temat i mówią dokłądnie to co ci próbuję przekazać. a ty masz mylny pogląd na temat swojej ukochanej instytucji