Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikitikipawiankontiki

Dlaczego ateiści mają wolne w święta kościelne?

Polecane posty

Gość czemu nie?
bardzo chetnie bym poszedł do pracy w te wasze porypane swięta,ale za to proszę mi dodac tyle dni wolnych do urlopu,proste chyba?

Niby z jakiej racji miałbym tracić dzień urlopu, żeby świętować coś, co jest dla mnie WAŻNE??? sama sobie odpowiedziałaś , własnie dlategio ze jest to ważne dla CIEBIE a nie dla CAŁEJ LUDZKOŚCI

w Polsce jest większośc katolików i to chyba oni mają prawo decydować. Dostosujcie się do większości.

Gość tvbreybeywebewyee
jak dla ciebie jest coś na tyle ważne to bierzez dzień urlopu, proste!1 jak dla matki jest ważne chore dziecko to też bierze urlop, a nie ma dostać wolne bo tak - bo to dla niej ważne

Gość dfsfds
Polsce jest większośc katolików i to chyba oni mają prawo decydować. Dostosujcie się do większości w Polsce nikt nie ma prawa decydowac . Polska to wolny kraj . Jesli chcesz popelnic samobojstwo to mozesz i nikt nie ma prawa ci mowic jak masz zyc ..

matka na chore dziecko może dostac zwolnienie lekarskie za ktore place m.in. JA - podatnik. Wiec nie porownuj zwolnienia chorobowego z niezasadnym wolnym ktore sie w zaden sposob nie nalezy. Chcesz miec wolne? To moze idz do kosciolka w ten dzien???

w Polsce jest większośc katolików i to chyba oni mają prawo decydować. Dostosujcie się do większości. HA HA HA jak by tak było to zamist komorowskiego prezydentem byłby rydzyk :D

Gość tvbreybeywebewyee
mylisz się z tą większością, nie wiem skąd te statystyki. jakby opodatkowali kościół i zrobili fizycznie kompletną rozdzielność kościoła od państwa... w konsewkwencji czego kościół kazałby sobie wiernym płacić ( zadeklarowanym wiernym) żeby mogli się jakoś utrzymać... liczba katolików spadłaby o połowę albo i więcej.. uwierz mi

To ciekawe dlaczego prezydentem zostaje ten, ktorego wybrala wieszosc. Sypia wam sie argumenty, smieszni jestescie:D

rikitiki ty mi z podatkami nie wyskakuj, ja sie ciebie pytam dlaczego z moich podatkow utrzymywany jest kosciol

Gość tvbreybeywebewyee
to może inny przykład? Ktoś chce wziąć wolne bo chce iść do kościoła potwora spagetti na dzień jakiś o rządków. jest to dla niego tak ważne, że bierze urlop jeżeli nie jest ważne - nie bierze - nie idzie. jakby miał ustawowo wolne - to fajnie - przy okazji się poobija

Gość dfsfds
To ciekawe dlaczego prezydentem zostaje ten, ktorego wybrala wieszosc. Sypia wam sie argumenty, smieszni jestescie czyli jak wiekszsc zadecyduje zeby cie zabic to bedzie własciwe ? i dokonają na tobie egzekucji .. MYslenie prostaka

Niby dlaczego mieliby opodatkowac kosciol, skoro sam na siebie zarabia???? Daje na tace w niedziele i chyba to wystarczy, podatek wyznaniowy zabraloby panstwo a kosciol grosza by z tego nie zobaczyl.

wiekszosc nie moze tak zadecydowac, bo zabicie czlowieka jest PRZESTEPSTWEM!!!! A wybor prezydenta przestepstwem nie jest.

Gość prowo oceniam na 1/10
:classic_cool:

Domyślałem się że nikt nie podzieli, bo na kafe siedzi banda idiotow i ateisci, ktorzy nie maja zadnych racjonalnych argumentow. Przecież nie zaloze tematu na forum katolickim, bo nie bedzie pola do dyskusji. Ale wy i tak dyskutowac nie potraficie, tylko sie klocic co najmniej.

Gość 112233665544778899
Zlikwidujmy wole w jakieś durne katolickie świeta! co mnie obchodzą mohery i ich zloty w kosciołach. Wszyscy powinni wtedy pracowac.

To dawaj na tace, laz do kosciola, itp. to twoja prywatna sprawa, ale nie zmuszaj niewierzacych do pracy w swieta bo ,ty tak chcesz,

Jestem FACETEM!!!!!!!!!!!! Dlaczego wszyscy usilnie pisza do mnie jak do kobiety??????

Gość bo zazwyczaj to baby
są tak głupie :classic_cool:

nie ja tak chce, tylko WIEKSZOSC, czyli katolicy w tym kraju. Mamy demokracje a demokracji to WIEKSZOSC decyduje (o ile nie jest ich decyzja sprzeczna z prawem). Proponuje cofnac sie do szkoly sredniej i poduczyc.

Gość dfsfds
Domyślałem się że nikt nie podzieli, bo na kafe siedzi banda idiotow i ateisci, ktorzy nie maja zadnych racjonalnych argumentow. bo jestes frajem myslac ze ze wiekszosc ludzi w Polsce to katolicy ... 60 % ludzi nie chodzi do koscioła , ktory uwaza ich za katolikow .. A tak naprawde 50 % z tych 60 % jest ateistami , ale sie do tego nie przyznają .

podaj źródło statystyk. Równie dobrze ja moge powiedziec ze 60% polaków to buddyści.

Gość tvbreybeywebewyee
myślisz, że twoje 2 zł raz na tydzien starczy? a wypłaty dla księży w szkołach? kapelanów? utrzymanie nieruchomości i wszytkich księży w parafii.. jedzenie, gosposia? i ty myślisz, żę to wszystko jest z tacy?? i że tylko z tego kościół się bogaci? śmiech na sali. A jakbyś nie wiedział to zazwyczaj podczas zbierania tacy mówi się, że taca idzie np na KUL albo na choinki albo na ławki. cokolwiek. nigdy na utrzymanie księży.... chyba że na lewo? za mało dociekliwy jednak jestes

Gość dfsfds
KOscioł w Polsce uwaza tych co byli ochrzczeni za katolikow i wydaje sie ze w kraju mam 90 % ludzi wierzacych , a zapomniałes ze chrzci sie kazdego niezaleznie od jego woli .. Moim zdaniem liczba ateistow w POlsce jest podobna do liczby katolikow .. CZyli jest 50 % ateistow i 50 katolikow .

Gość kozibonk.......
TAKI TEMAT JUZ BYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYL :o