Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takich aukcji jest mnóstwo

uwaga uwaga -nowy sposób oszukiwanai na allego-ostrzezcie znajomych

Polecane posty

Gość sdgdfghfgh
bzoiu i co z tego z enie sprzedaje wiecej, pomysl troche skad mzoe byc ten numer!!!! alez ciemnota ....z jego innych aukcji tzn min z zakonczonych...tak ciezko pomyslec|?

Studiuje prawo i powiem ,że takie oszustwo jest karalne poza tym powoduje bezwględna nieważność czynności prawnej (czyli tej transakcji) KC Art. 83. 1. Nieważne jest oświadczenie woli złożone drugiej stronie za jej zgodą dla pozoru. Jeżeli oświadczenie takie zostało złożone dla ukrycia innej czynności prawnej, ważność oświadczenia ocenia się według właściwości tej czynności. 2. Pozorność oświadczenia woli nie ma wpływu na skuteczność odpłatnej czynności prawnej, dokonanej na podstawie pozornego oświadczenia, jeżeli wskutek tej czynności osoba trzecia nabywa prawo lub zostaje zwolniona od obowiązku, chyba że działała w złej wierze.

Gość Trwm
Tez zglosilam On wie ze kary by uniknal bo opis sie zgadza

Gość nie lubie dzoany bardziej niz
no ale co jak ten ktory wygra dalej nieswiadomy zaplaci ta kase. bedzie stratny no chyba, ze ebdzie ciagal sie po sadach bo wystawiajacy na bank kasy nie odda gdyz licytacja byla wyraznie opisana choc w zlym dziale w celu specjalnego zmylenia czlowieka

Gość mała rada od wujka
ludzie opis się zgadza gdzie??? "Mam do sprzedania zdjęcie telefonu komórkowego nokia n8 ! Telefon orginalny bez blokady sim lock. Jest nowy i nieużywany" telefon orginalny bez simlocka?? skoro mowa tu u zdjęciu to troche ten opis się nie zgadza

Właśnie opis sugeruje ,że do sprzedania jest telefon więc świadczy to o wadzie oświadczenia woli zwanej pozornością

Ale żeby został ukarany musiałby zostać pozwany przez samego pokrzywdzonego. Allegro może go najwyżej zablokować jako uzytkownika

Gość Wszystkie ryśki to ...
Oczywiście kategoria: Allegro Telefony i Akcesoria Telefony komórkowe Nokia N8 na to są chyba paragrafy, bo jakby było to w kategorii coś ala zdjęcia to ok

Gość napisałem do wp.pl
może umieszcza tą aukcje na głównych stronach serwisu

Gość mała rada od wujka
heheh dodałem sobie aukcje do obserwowanych i zamierzą ja wygrać:) nie wpłace kolesiowi pieniędzy i tyle ale się zdziwi:)

Gość to zdjęcie trzeba aż w paczce
słać? Nie wystarczy do tego po prostu koperta?:D A tak swoją drogą, na takie pomysły wpadają śmierdzące lenie, którym nie chce się ruszyć dupy do roboty, tylko żerują na naiwniakach :o

Gość olcia222
Ja mam pytanie do Monique888 znającego prawo. pyt.1. Nie podpisałam umowy zrobił ktoś inny bez mojej zgody o kupno telefonu w salonie i teraz jestem ciągana po sądach o zapłacenie kary i należności operatorowi. Jaki jest art. dot. umów nie podpisanych przez siebie, czy są ważne? 2. pyt. Zakupiłam w październiku ubr. laptopa przez Allegro zapłać przez Allegro i do dzisiaj nie otrzymałam wygranej aukcji, Allegro mi nic nie pomogło czy mogę wytoczyć proces sprzedającemu o zwrot wpłaconej należności lub przysłania zapłaconej aukcji, kiedy się przedawnia dochodzenie roszczeń tego typu. Czy mogę pozwać do sądu Allegro o zwrot należności razem z ze sprzedającym, bo kilka razy zgłaszałam o nie przekazywanie wpłaty sprzedającemu jeśli nie okaże się dowodem wysłania wygranej aukcji. Na ten wniosek nie dostałam żadnej odpowiedzi, to tak jak by Allegro uczestniczyło w procederze oszukiwania kupującego. Z góry dziękuję

Gość Płatek owsiany
''Strona przedmiotu została usunięta przez pracownika Allegro.'' Jednak allegro czyta zgłoszenia :D

Gość Płatek owsiany
Autorko/autorze jak znasz dawaj inne tego typu aukcje, trzeba tępić naciągaczy.

Gość jaki nick ma ten oszust
?

Gość solo-lolo
Ja mam około 20 aukcji zapłaconych i nie przysłanych przez sprzedającego, Allegro wie o tym każą mi policji zgłosić o ściganie złodziei oszustów, tak jakby sami nie mogli tego zrobić, mają prawo są pośrednikami zawarcia transakcji i mają dowody zapłaty, bo zapłacono w opcji zapłać przez Allegro jeszcze do tego żądają dowodu zapłaty jak oni płacili sprzedającemu . Paranoja zrezygnowałem z zakupów przez Allegro, bo to jedna banda oszustów. Szkoda tylko tych naprawdę uczciwych sprzedawców bo wystawiają ich na ogólne potępienie z tym oszustami. Ktoś tu wypowiedział, aby temu ukrócić to nie przekazywać należności dokąd nie wyśle przesyłki i dlaczego Allegro nie chce tego robić? Przecież na tym by zarobili, bo mają kasę za aukcję kilka dni mogą obracać lub zdeponować na koncie, który banki naliczają dzienne oprocentowanie do czasu, aż sprzedający wyśle wygraną aukcję. W takich okolicznościach byłaby pewność wysłania i nie byłoby problemu, że zapłacone, a nie wysłane. Proste jak cepy i dziwię się, że z tego Allegro nie chce skorzystać. Każą kupującemu się sądować ze sprzedającym, a sami umywają ręce.

Gość Płatek owsiany
Daniela8888888 - ta aukcja która podajesz jest już usunięta przez allegro.

Gość mała rada od wujka
no i dobrze gnojkowi mam nadzieje że dali mu bana 4ever

Gość mała rada od wujka
i nick tego kogoś jak by ktoś chciał 6master9

Gość Daniela8888888
O, to świetnie :)

Gość mozecie napiać
mozecie napisac o co chodziło?obie aukcje zostały usuniete

Gość Płatek owsiany
solo-lolo - Ja miałam jeden przypadek, że zostałam oszukana na allegro. Zgłosiłam sprawę na policję, przedstawiłam dowody w postaci kilkunastu negatywnych komentarzy jakie dostał ów użytkownik w przeciągu 5 dni z różnych aukcji ( nie tylko z tej, w której ja uczestniczyłam). Sprawa ciągnęła się pół roku. W ciągu tego pół roku prokuratura dochodziła kim jest sprzedający ( dane konta na allegro były kogoś innego) poprzez namierzanie numeru IP z którego logował się użytkownik, namierzała kim jest na podstawie telefonu komórkowego, którego numer widniał w profilu sprzedającego itp. Po pół roku dochodzenia dostałam informacje o umorzeniu postępowania bo ów pan w chwili zawierania umowy kupna - sprzedaży nie miał bezpośredniego zamiaru dokonania oszustwa. Dokładnie to było coś takiego: ''brak jest danych dostatecznie uzasadniających przypuszczenie, że XY od samego początku nie chciał pokrzywdzonym wysłać zakupionego towaru'' i potem ''w sytuacji niewykazania bezpośredniego zamiaru sprawcy co do oszustwa, sprawa podlega umorzeniu'' Policja/prokuratura to jakaś naiwna jest. Sprzedał kilkadziesiąt przedmiotów, nie wysłał nikomu, przez długie miesiące towaru , nie można było się z ów XY skontaktować ani mailowo, ani telefonicznie, do tego nie można go było namierzyć i oni wierzą, że NIE CHCIAŁ OSZUKAĆ. Porażka.

Gość odpowiedź jest prosta
Co się cieszysz aukcję Allegro przekazało do swojego archiwum. Jak by mu konto zablokowali, to jest jakaś kara, a usunięcie aukcji przez przeniesienie do archiwum, to żadna kara na czym innym będzie oszukiwał, jak Ci co żądają za przesyłkę każdego przedmiotu osobno i po zawyżonej stawce. Sam się przekonałem ja aukcja kosztowała 33zł, a wysyłka 136zł cena wzięta z sufitu i Allegro takich wbrew regulaminowi toleruje każąc się wywiązać z umowy albo nie trzeba było licytować. Kogo broni Allegro naciągaczy i oszustów , bo inaczej nie można nazwać.

Gość Płatek owsiany
A zapomniałam dodać, że ów XY został zobowiązany do naprawienia szkody :D Chociaż tyle. Dodam, że nie byłam jedyną, która zgłosiła sprawę oszustwa na policję. Mało tego, połączono mnie z inną osobą, z tej samej aukcji, która również nie dostała towaru i zgłosiła sprawę na policję. Plusem jest to, że allegro po zgłoszeniu na policję bez wielkich ''ale'' oddało pieniądze w ramach programu ochrony kupujących. Jednak niesmak pozostał: co do allegro, które niewiele w takich przypadkach próbuje pomóc i niesmak do prokuratury, której wystarczy powiedzieć ''ja nie chciałem, nie miałem zamiaru oszukać'' i już po sprawie.

Gość Płatek owsiany
odpowiedź jest prosta - Myślę, że nie tylko aukcja została przeniesiona do archiwum, ale i użytkownik dostał OSTRZEŻENIE. Może to odstraszy go na przyszłość. Oby.

Gość ../'[]
jaki był nick tego użytkownika,pamięta ktoś

Gość Płatek owsiany
W poście wyżej masz napisane. Dokładnie w poście 14:17