Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lapia

Bebilon Pepti lub Nutramigen na kolki??

Polecane posty

Są to mleka dla uczuleniowców. Mam jednak pytanie czy te mleka uwolniły którąś z Was od masakrycznych kolek u dziecka? Syn mi płacze całymi dniami i już nie wiem co robić, nic nie dają żadne krople, czopki, masaże itp. Czy któraś z Was karmi dziecko którymś z tych mlek?? Do lekarza idę dopiero w środę, a jak sama nie poproszę i nie wybłagam to pediatra mi nic nie wypisze ani nic nie poradzi. Byłabym bardzo wdzięczna za wszystkie rady. Głupie komentarze pt. 'jesteś nieodpowiedzialną matką i nie rozumiesz swego dziecka' proszę sobie darować.

Ja swojemu synowi wyleczyłam kolki herbatą PLANTEX dlatego naprawdę polecam. Krople itd też nie pomagały.

Gość ja mam syna
Moj syn mial masakryczne kolki i wzdecia, lekarka kazala przejsc na nutramigen i kolki zniknely :-)

Nasz syn miał paskudne kolki. Nic nie pomagało tak w 100%- Sab Simplex lekko je złagodził, ale nie wyleczył. Plantex też odpadł. Mały wciąż płakał a ja byłam naprawde załamana. Przy okazji wizyty u pediatry (syn był mocno przeziębony), poruszyliśmy ten temat ponownie u naszego pediatry i ten stwierdził, że jeżeli nie pomogły żadnego krople, nie pomógł plantex, nie pomogły zmiany mleka to trzeba spróbować z nutramigenem- i to był strzał w 10 (dodatkowo synek miał wysypkę na policzkach i za uszkami- podejrzenie skazy). Synowi przeszły wszelkie kolki, wszelkie wysypki i teraz jest całkowicie innym dzieckiem a ja naprawde WKOŃCU mogę cieszyć się macierzyństwem :D

Gość mamamam26
podpisuje się pod Samuelle- mój synek tez płakał na kolki - plantex, gripe water itd nic niedziałało - bobotic troche było lepiej - potem dostał nutramigen - i tak samo miał kropki na buzi i kupy zielone - podejrzenie skazy i odkąd go pije to normalnie nie to dziecko!! zero kolek, ślicznie śpi, świetnie się rozwija i jest zadowolonym dzieckiem :)

Gość Mama malej dzewczyneczki
ja polecam Bebilon comfort na kolki

Gość mamamam26
a ja wlaśnie nie polecam - mały pił bebilon, potem b. comfort i kolki jakie były takie były i ciągłe zatwardzenia

Gość mammmmma
to zależy co jest przyczyną kolek u Twojego dziecka. Jeśli podejrzewasz alergię bo np: któreś z rodziców jest/było alergikiem, lub dziecko ma inne objawy(wysypkę, rumiane policzki, śluz w kupce) to zmiana mleka powinna pomóc dziecku, bo poprostu wycofasz z diety alergen który jest przyczyną bólów brzuszka.Ale kolki mogą mieć też wiele innych przyczyn-wystrczy wpisać w przeglądarkę-na które zmiana mleka nie będzie mieć wpływu.Trudno więc jednoznacznie doradzić w takiej sytuacji.Moje dziecko miało kolki-podejrzewałam alergię(bo sama jestem alergikiem)-przeszłam na dietę bezmleczną gdyż karmiłam piersią i bóle brzuszka ustały. Późniejsze próby z mlekiem potwierdziły alegrię. Przy kolkach i podejrzeniu alergii warto dziecku podawać Latopic-specjalny probiotyk dla dzieci z alergią.

Witam, Mój synek już od miesiąca pije Nutramigen bo mamy skazę białkową i pomaga owszem, ale muszę odstawić go od piersi bo ma rewolucje brzuszkowe.

Gość MamaMai2017
Moja córka dwa miesiące miała kolkę , taka , ze prawie wpędziła mnie do grobu . Zmiana mleka na nutramigen uratowała nas mimo, ze Maja nie la nietolerancji . Teraz od czasu do czasu pobolewa ja brzuszek ale to nie to co kiedyś :) pytanie ile mam stosować nutramigen na kolkę ?