Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co to jest???

Kolejna ciąża???

Polecane posty

Gość Co to jest???

Hej Kto z Was stosuje antykoncepcję naturalną (mierzenie tempki, wykresy itd)? Czy jest ona skuteczna w waszym przypadku? Otóż kochałam się z mężem w 8 dc. Wychodziło wtedy ze nie mam owulacji. Obecnie 8 dni spóżnia mi się okres. Nie planujemy więcej dzieci (mamy aż pięcioro- 10 miesięcy, 2 latka, 3,5 roku i 5.5 roku, 7 lat) Czy można zajsc w 8 dc?

Gość kkate
Można. A nie lepiej założyć sobie spiralkę albo brać tabletki niż martwić się, ze przybędzie kolejny mały niechciany obywatel?

Gość jaka ja...
Chyba nie bardzo... :-O

Gość Co to jest???
Nie bardzo moge. Raczej mąż nie będzie chciał. On nawet i by się cieszył z kolejnego dziecka. Twierdzi ze chce uprawiac seks w poczuciu ze cos może z tego powstać...

Gość rodzinna...mania
dlaczego niechciany? a może chciany? znam rodziny z 12ciorgiem dzieci co prawda nieplanowanych ale bardzo kochanych i dobrze wychowanych ... wszyscy pokończyli szkoły nie maja problemów z prawem itp.

Gość Co to jest???
W moim przypadku pierwszych troje było planowane, pozostałą dwójka już nie. A le z ostatnią dwójką zaszłam gdzieś ok 11 dc.

jasne że możesz zajść w ciążę z seksu w 8 dc. jeśli nie chcesz więcej dzieci to zabezpieczaj się inaczej, zwłaszcza że mierzenie temperatury przy takiej gromadce dzieci nie specjalnie musi się udawać! nawet w tajemnicy przed mężem! założysz spiralkę i on o niczym nie musi wiedzieć, albo zaczniesz łykać tabletki bez jego wiedzy. sorry ale ciąża za ciążą to spore obciążenie dla organizmu. przecież dopiero co urodziłaś (i to nie 1 a 5 dziecko) i powinnaś dać organizmowi czas na regenerację.

Ja stosuję metody naturalne. Czy jest skuteczna, to się przekonam w następnym tygodniu, bo ostatnia akcja "idź na całość" była w 9 dc. Owulacja wg temperatury i innych objawów wypadała 14 lub 16 dc. Miałam aż dwa skoki temperatury.

Gość co to jest??
Dzisiaj zrobiłam test i wyszły 2 mocne grube krechy. Jestem w ciąży....Znowu...

Gość co to jest??
Jak to możliwe??Podobno im częściej uprawia się seks tym plemniki stają się słabsze i trudniej zajść. W tym cyklu bardzo często dochodziło do współżycia, więc dlaczego??Do owulacji było teoretycznie jeszcze daleko. Za każdym razem stosunki były pełne, z pełnym wytryskiem.

Gość słońce 24......
6 dziecko?? podziwiam Cię, to nie moze być łatwe... 5 dzieci i kolejne w drodze... zdrowia duzo zycze w takim razie, a powiedz- w jakim jestes wieku?

Gość no jak widać po Twoim przypadk
antykoncepcja naturalna nie jest skuteczna :D masz pięcioro dzieci i jeszcze tam mało wiesz? :O

Gość co to jest??
Mam 27 lat. Dzisiaj powiem mężowi, bo nic jeszcze nie wie...

matko, baby, kiedy wy się nauczycie, że te tempiki, śluziki, owulki i inne pierdolety to można o kant rozbić? połączenie słów naturalna antykoncepcja to dla mnie kompletna bzdura. autorko, mimo wszystko powodzenia w wychowaniu kolejnego dziecka. dużo zdrowia przede wszystkim.

Gość ja pierdziuuuuuuuuuuu
chyba bym sobie w łeb strzeliła :( 27 lat i 6 dziecko w drodze- jak tak dalej pójdzie to zakładając płodność do około 40 rż - wow:) pewnie na dodatek nie masz żadnego porządnego wykształcenia i pewnie nie pracujesz bo rozumiem ze przy takiej gromadce cięzko. szkoda że nie zaplanowaliscie tego z głową... a może to prowo???

a powiedz autorko stac was wogóle na to - czy musicie liczyc na pomoc państwa???

z drugiej strony taka duża rodzinka w przyszłości- będzie wesoło- byle teraz jakos bylo. u mojej mamy było ich 11- ale bieda byla straszna. mama źle wspomina dzieciństwo, chodzili głodni a o wakacjach mogli pomarzyć :(