Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karramba33

nudzi mi się :(

Polecane posty

Zaraz umrę z nudów :( Może ktoś poleci jakąś fajną książkę? Tylko nie nie głupie romansidło :P

Gość UPUPUPUPUK
ucz się

Gość wiatraczek Gienek
przeczytaj "Pamiętniki Taty Muminka"

Gość GLOOOODNA
srebrzystowłosy anioł :) pOLECAM WCIAGAJACA :)

Już wiem sprawdziłam to romans :) Najlepiej jak by to była jakaś ciekawa książka o tematyce drugiej wojny światowej, ale napisana w sposób przystępny. Lub może być coś z innego zakresu historii .

Gość GLOOOODNA
ale ten srebrzystowłosy aniol ci sie spodoba :p

Gość glen b
to zjedz kupe

Gość GLOOOODNA
to ksiazka o blond lasce sprzedanej do tuburdelu tureckiego wladcy laska jest zadziorna niepokorna a co ci bede mowic poczytaj zobaczysz:p

GLOOOODNA - dziękuję ci za propozycję, ale to zupełnie nie mój gust książkowy :( Przeczytałam już o czym to jest i raczej mi się nie spodoba. Wolę książki o prawdziwych wydarzeniach.

słyszałem że ponoć "Gwiezdny Pył" jest świetny ale nie czytałem bo ciężko dostać tą książkę

Zdradzoną armię czytałam "5 lat Kacetu" Grzesiuka - nie czytałam i zapowiada się interesująco, jutro polecę do biblioteki pożyczyć. Dziękuję za propozycje :)

Levviatan a to n apewno takie tytuł tej książki bo w wyszukiwarce mi wyskakują tylko strony z filmem o tymże tytule, który oglądałam :P

ok mam już znalazłam, ale jak mówisz że ciężko o nią to pewnie bibliotece jej nie będzie :(

Gość cyganeczkax
zrob sobie palcowke tak jak ja

książka jest zupełnie inna niż film ;) w filmie wykorzystano tylko niektóre motywy z książki

A jeżeli kogoś interesuje tematyka drugiej wolny światowej to polecam ze swojej strony: Joe J. Heydecker "Proces w Norymberdze" - ale to nie książka na "jedno posiedzenie" i Guido Knopp " SS przestroga historii" to tak z mojej strony :)

i jeszcze Guido Knopp "Dzieci Hitlera" - świetnie opisuje to co się działo z młodzieżą w okresie faszyzmu i wojny

Levviatan Najczęściej ekranizacje książek odbiegają od nich :) Z tego co przeczytałam w opisie książki to faktycznie jest to zupełnie co innego. Nawet nie wiedziałam że jest taka książka. Jak uda mi się ją dorwać to na pewno przeczytam. DearMissJC - Nie rozumiem Twojej ironii, każdy interesuje się czym chce a historykiem nie jestem :P

Levviatan Masz rację czytałam też tą książkę, ogólnie lubię czytać książki Knopp'a. Bez ubarwień i przekłamań, a do tego dobrze się go czyta. Heydecker jednak ma sposób pisania ciężki, przynajmniej dla mnie i jego książki czytam po parę kartek dziennie, więcej mój umysł nie daje rady przyjąć na raz :P

Levviatan jest pełno e-book' ów ( pewnie napisałam to nie poprawnie nie czepiać się :P), ale ja jednak wolę książkę papierową, taka już jestem staroświecka pod tym względem :)

szczerze to ja też wole czytać papier tak samo jak oglądać filmy na TV a nie przy użyciu komputera ;)

Levviatan Dlatego podłączyłam komputer do tv i oglądam z komputera na tv :) Jak dorwiesz tą książkę to zapisuję się w kolejce na pożyczenie :D No chyba że pierwsza ją dorwę to mogę Cię zapisać w kolejce :)

przepatrzyłem parę księgarni w necie i wszędzie książka niedostępna lub nie ma informacji o dostępności :<

Też właśnie patrzyłam, ale z głupia frant zagadałam do siostry i powiedziała, że chyba ma jak sprawdzi to ma dać znać. Więc chyba będę pierwsza :P