Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 33 tydzien

porod jak to jest naprawde?

Polecane posty

Gość Nataliaa20
hihihi mojego się nie da tak łatwo wyprosic, biorąc pod uwage jego posture i przy okazji znajomego lekarza :):) a tak powaznie to ja sama chce miec swiety spokoj... Bede pewnie wyczerpana, chcę zobaczyc jego mine jak wezmie nasze malenstwo do rąk... xD

Gość belle bella
powiedzą proszę wyjśc i juz , bo jak nie to wzywaja ochronę

Gość Nataliaa20
Yhhh... to jest właśnie takie błedne myslenie... Że oni mogą sobie bez uzasadnienia wypraszac, nakazywac z czystej zlosliwosci... A z tym nie można sie zgadzac..... Bo w koncu personel szpitalny powienin pomagac.. Czyz nie?

Gość mamma 7777
:)personel szpitalny-im niższy tym wyższy:)

Gość to ja mussa30
to fakt personel potrafi być wkurzajacy i zamiast pomagać to stresuje jeszcxe bardziej

Gość sranie w bahnie
sie rozwodzicie nad taka blachostka .. porod to jak duza kupe walnac i tyle :D

Gość to ja mussa30
chyba nie wiesz co mowisz

Gość Nataliaa20
duża kupa potrafi byc meczaca.... ale potem jakie rozluznienie....... ;]

Gość belle bella
a spróbuj zrobić kupę po porodzie to pogadamy

Gość to ja mussa30
dokładnie belle bella oni nie mają pojęcia o czym piszą

Do dajcie wybór - ja jestem umówiona, że poproszę o znieczulenie, jak rzeczywiście nie będę dawała rady. Ale co do zębów - ani razu życiu nie skorzystałam. Leczyłam bardzo dużo zębów, niemal w każdym mam coś, w niektórych po kilka razy (na razie żadnego nie wyrywałam), nawet trzy kanałowo i nigdy nie miałam znieczulenia. Nie było takiej potrzeby, bo nigdy aż tak nie bolało.

Gość mamma 7777
Mój M też leczy zęby bez znieczulenia,bo....boi się zastrzyku:)

z tym wypraszaniem mezow z sali to na serio mowicie czy zart..... moj maz mogl cala dobe przebywac ze mna na sali poporodowej, mogl byc tyle ile chce, i nie placilam za to nic :) ah ale ja w polsce nie rodzilam i dlatego sie dopytuje w polsce mezowie nie moga byc z wami i dzieckiem?

Gość kasik03222
Trauma? Mój poród był potworny! Cała akcja zaczęła się o 9 rano. Na początku bolało tylko trochę, myślałam "EE pikuś, to ma być ten ogromny ból?" Uśmiech znikł mi z twarzy, kiedy polozna powiedziała, ze nic mnie ejszcze tak naprawde nie boli... Po kilku godzinach przyszedł lekarz i przebil mi pęcherz płodowy. Akcja nie postępowała wiec podano mi oksytocyne. Czas leciał, a ból był coraz gorszy, nagle uświadomilam sobie, ze cos rozrywa mnie od środka . Moje kości są rozciągane do granic możliwości, brzuch jakby pulsuje, odczuwam mega ból w podbrzuszu i udach, boli jak cholera! Błagałam o znieczulenie, obok mnei jakaś kobieta wyła jak zarzynane zwierze. Myślałam "Boze niech ten koszmar sie wreszcie skonczy..." Około 19 przyszedł lekarz i kazali mi przeć. Tego do konca zycia nie zapomne. Kiedy wychodzila główka poczułam w pewnym momencie jakbym "pękła". Ale w koncu było po krzyku zadowolona i szczesliwa po czasie spedzonym z synkiem pojechalam na sale poporodowa i tam zaczal sie prawdziwy koszmar. Po okolo 30 minutach poczulam dziwny bol brzucha, zajrzalam pod koldre i zobaczylam kałuże krWI. Ktoś zawołał lekarza, wzieto mnie na łyżeczkowanie (bol potworny), potem jakies zastrzyki w macice, grzebali mi w srodku na zywca przeroznym zelastwem, a krwotok nie ustepowal. Czułam, że umieram, po prostu odpływałam. Podawali mi krew, jakies lekarstwa i nic... Po 40 minutach lekarz stwierdził, że trzeba wyciąc macice. O operacji nie bede juz opowiadac, ale po było przeokropnie. Bardzo bolesna rana, niemożność chodzenia, wymioty i trauma. Mam 24 lata, od mojego porodu minely juz 2. Chciałam miec drugie dziecko... Bardzo chciałam. Ale w trakcie samego porodu zdecydowałam, że nigdy wiecej. Potem los zdecydowal za mnie. Dzis wiem ze to cale gadanie o porodach naturalnych i ich bezpieczenstwie mnie po prostu wkurza. Chcialabym powiedziec wszystkim kobietom- nie godzcie sie na to! Nie jestesmy zwierzetami w ubojni tylko ludzmi. Mezczyzni nigdy tego nie zrozumieja. Ja gdybym mogla cofnac czas wzielabym cesarke., Moze dzis Kubus moglby miec rodzenstwo.

Gość darikaka
ja meczylam sie 12godz mialam bole z krzyza czyli najgorsze a i tak w koncu zrobili m cesarke bo 4 dni przed porodem nie spalam ani minuty i bylam wykonczona bo nie wyspana a po drugie 7cm rozwarcia i stanelo nie poszlo dalej. a bol jeszcze z krzyza to szok. najbardziej bolaly plecy i biodra. ale my kobiety dajemy rade!:)

Gość kkkjur
też mialam bóle krzyżowe, słabiutkie , od 11 w nocy we wtorek, do mocnych o 13, 14 w środę aż o 15.45 urodziłam. I wtedy i dzisiaj uważam, że było fajnie i chce mieć więcej dzieci. parte nie bolały , nacinanie też nie, zszywanie , a wcześniej profilaktyczne łyżeczkowanie też mnie nie bolało. Moja córka ma prawie 3 miesiące i w zamian za zwykły poród ( o ile to zdarzenie można nazwać zwykłym) dostałam małego, rogatego diabołka :D Kocham ją nad zycie. I trzeba przyznać, że każda kobieta inaczej odczuwa ból, każdy poród jest inny. I to nie zależy od personelu ( ja miałam nie najlepszy) tylko od podejścia i od indywidualnej wrażliwości na ból. Wszystkim życzę takiego porodu, jaki miałam ja i nikomu nie życzę takich hemoroidów, jakie wystąpiły u mnie po porodzie, bo wspominam je gorzej niż sam ból porodowy, bo nie zchodzily przez prawie 4 tygodnie i byly irytujące. Zwłaszcza , że po 2,5 tygodnia od porodu wróciłam do szkoły ( kończę właśnie 3 klasę liceum) i ciężko bylo mi wysiedzieć na pupie przez 6 czy 7 godzin :)

Autorko "nie taki diabeł straszny jak go malują" - przynajmniej tak było w moim przypadku. :) Wszyscy mnie straszyli że nie dam rady urodzić bez znieczulenia i żebym jechała do innego szpitala (w moim mieście nie ma wogóle znieczuleń - nawet odpłatnie). Los jednak zdecydował za mnie bo na 2 tyg. przed terminem mojemu Wojtkowi zdiagnozowali arytmię serduszka i wylądowałam natychmiast na podtrzymaniu. Rodziłam razem z mężem i nikt go nie wypraszał, wręcz przeciwnie położne nawet robiły mu kawę i częstowały ciasteczkami. Miałam super połozną przyjmującą poród - Anioł nie kobieta. :) Kiedy ból był nieznośny powiedziała żebym jak mam ochotę pokrzyczała trochę - to będzie mi lżej i żebym nie zwracała wogóle uwagi na wstyd. Rodziłam 12h ze wspomagaczem w postaci 2 kroplówek z oksytocyną.