Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość narzeczonaaaa

Ludzie doradźcie mi co zrobić, bo zgłupiałam

Polecane posty

Gość co mozna spodziewac sie
po takim bezmozgu , co nawet zabezpieczyc sie nie umie . Narobi klopotu wszystkim wokol, bo wielce biedna . Ciaza i klops.Toz to patologiczna dziewucha.

Gość narzeczonaaaa
a czy ja pisałam gdzieś że zawsze było różowo? napisałam, że nie ma idealnych związków, kłótnie i problemy jakieś były, jak w każdym, ale nigdy nie było takich problemów jak zdrady (to znaczy tak mi się wydawało). nie bił mnie, nie pił, nie wyzywał, mało to pozornie porządnych facetów zdradza? no faktycznie zajście w ciążę z facetem z którym się jest kilka lat, który kocha,którego się kocha i z którym chce się spędzić życie to faktycznie patologia!! człowieku sam jesteś patologią! to on się zachował jak ch.. nie ja

Gość asia__787373
Autorko, tu nie o zdradę chodzi. Pod tym względem masz oczywiście rację - bardzo wielu facetów zdradza, nawet tych super porządnych. Ale nie rozumiesz - tu chodzi o to co i jak Ci powiedział! Tak porządny facet nie powie, nawet gdy - teoretycznie - tak sobie w główce pomyśli. Jak kocha, żałuje to W ŻYCIU NIE POWIE TAKIEGO TEKSTU!!!

Gość narzeczonaaaa
on tego tekstu nie powiedział bezpośrednio do mnie

Gość Ludzieeeeeeee
czytajcie ze zrozumieniem!!!!

Prawda jest taka. Wiesz , że powinnaś to skończyć,ale sie boisz i tylko w tym jest problem. Nikt z nas Tobie nie pomoże. Przykro mi. To jest Twoja decyzja i tylko Twoja... Chcesz mu dać szanse bo go kochasz. Odwieczny problem "serce czy rozum" Powiem tylko tyle. Do momentu gdy, sugerowałem sie sercem dostawałem po dupie i to zawsze. Wiesz co sie zmieniło? Nic nadal to robie i mam nadzieje , że przyjdzie taki dzień ,kiedy nie dostane tego kolejnego kopa :P Absolutnie nie radzę pozostawać w tym związku ,ja jestem sadomasochistą wiec ... :P Lubie najwyrażniej gdy boli :P Reasumując zostaw go to tyle...

ja tez jestem w ciazy jestem z facetem 5 lat i z poczatku on mnie oszukiwal spotykal sie z innymi.wtedy nie mialam tego rozumu co teraz,teraz gdybym dowiedziala sie ze mnie zdradzil seksualnie z inna zostawilabym go bez wachania chociaz ze jestem w ciazy.

Współczuję. Ale wszystko jeszcze się może dobrze ułożyć. :) Po pierwsze: nie widzę powodu, dla którego miałabyś się zwalać na głowę rodzicom zostawiając pana partnera odciążonego od obowiązków rodzicielskich. To dziecko nadal pozostaje wasze wspólne. Po drugie: facet był głupi ale może do niego dotrze, że był. Nie musisz go od razu skreślać.. Jeśli on zrozumie, jak źle zrobił, to nie będzie Cię zdradzał już więcej - tylko musi zrozumieć. Najlepiej wyłóż mu dodatkowo, co sądzisz o podejściu "pobzykać zawsze można" żeby sobie je wybił z głowy. ALE istnieje duże prawdopodobieństwo, że jeśli zrobił to raz, to zrobi i drugi, jeśli na przykład dalej będzie uważał, że "pobzykać zawsze można". Dlatego IMO powinnaś zamieszkać z nim, ale ze ślubem poczekać, i to długo. Niech Ci udowodni, że zasługuje na Twoje zaufanie mimo tamtego incydentu. Ale razem łatwiej będzie wychowywać dziecko (w końcu to wasze dziecko, a nie tylko Twoje) a w razie ponownej zdrady będziesz mogła łatwo ostatecznie odejść.

Gość miut
Taaa, jasne: "w razie ponownej zdrady będziesz mogła łatwo ostatecznie odejść." :O To tak, jakby ta ponowna zdrada gdzieś wisiała w powietrzu. Schodzić się, rozchodzić, tylko że tym razem już z dzieckiem na świecie. Może i łatwiej wychować razem dziecko (podział obowiązków), jednak to nie tylko o dziecko chodzi, ale o związek dwojga dorosłych ludzi. Zostanie stworzona fikcja dla dobra dziecka? Bo na to mi wygląda. Jak się kocha, to się nie zdradza - proste. Chyba, że ktoś ma jakieś zaburzenia seksualne za zasadzie choroby, czyli coś, co w pewnym sensie jest niezależne od woli człowieka. W pewnym sensie, podkreślam. Widać, że dziewczyna przeżywa. Pisanie o "wbijaniu mu czegoś do głowy" ja uważam za bezsensowne. Nie miał rozumu? Miał. Nie jest małym dzieckiem, któremu trzeba tłumaczyć, że dotknięcie do gorącego żelazka spowoduje oparzenie ręki. Funkcjonujemy w jakichś głupich mitach, że "faceta trzeba sobie wychować" "bądź zołzą, oni takie kochają i szanują" :O Jasne. Mówię o sobie: zabijałby mnie brak zaufania do partnera, choćby nie wiem, jak się kajał i byłoby to szczere.