Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

triste27

moj maz mnie nie docenia, nie sznuje i nie dba o rodzine

Polecane posty

Gość kjbkhgv
no to powiedz dlaczego z nim jestes ? czy Ty jestes normalna ? i dajesz jeszcze zrobis sobie drugie dziecko z takim czymś ? no wez pomysl kobieto - jak sobie sama nazwiesz ? tylko prosze nie cierpientnicą ! masz tylko jedno okreslenie , w lasciwie dwa , idiotka i kretynka ! i gniewac sie nie masz o co , bo to prawda

Gość Tiki***
a to przed ślubem nie mieszkaliście razem? i nie mieliście wspólnych wydatkow??? jesli tak to gratuluje twojej glupoty.i powiem ci coś jeszcze twój mezulek sie nie zmieni i nie sadze żeby cie wogóle kochał.

nie nie mieszkalismy razem bo ja bylam w polsce a on zagranica. wspolne wydatki weszly po slubie

Gość Tiki***
głupie zalenie sie i tłumaczenie.wpadlaś to wzieliście slub, bo wypadało a nie z miłości i chęcia tworzenia razem rodziny.

Gość Tiki***
jak mozna wogóle nie mieszkac razem przed slubem to chore.

Ta kolejna biedna jest szczęśliwą rozwódką, pospłacałam wszystkie długi po wspaniałym mężsiu, sama wychowuje dwujkę dzieci i mam co do garnka włożyć Jego wysokość jak dotąd tylko obiecywał kupić trzy lata temu buty dzieciakom na zime ale jak dotąd złotówki nie od niego nie widzialy

nie slubu nie wiezlismy bo wpadlam bo nie wpadlam,a zreszta macie racje moja wina powinnam dawno sie z nim rozstac....a nie zalic sie na forum

Gość kjbkhgv
w ogole zawsze piszemy osobno ! po drugie jest grzechem mieszkanie razem bez ślubu - wez pod uwagę ze to kraj katolicki

Gość kjbkhgv
no wreszcie jak widze madrzejesz

Gość Tiki***
poczytaj słownik a potem sie madrzyj. wogóle. żadne nieuki nie beda mnie poprawiac. A ty autorko kobieto widac inteligentna strzel sobie jak urodzisz, jeszcze trzecie dziecko z mi9łosci do mezusia, jak was bedzie wiecej będzie ponizał wszystkich nie tylko ciebie.

Gość prawda jest taka żeeeeeee
że mąz ma cię za nic, bo Ty nie zarabiasz i niestety ale to się zawsze mści. On czuje się w tym zwiazku wazniejszy, bo on sam przeżyje a Ty bez niego nie. Ja nie rozumiem tylko po co ci było drugie dziecko skoro męzowi przeszkadzało to, że musi wydawać więcej pieniędzy jak zaczełas z nim mieszkać. Autorko, ogarnij się, wyjedź do rodziców, rozwiedź się, poszukaj roboty. Ja tego nie zrobisz to za 5 lat będziesz miała 4 dzieci a sytuacja będzie jeszcze gorsza.

Gość Oj Tiki***
proponuję tobie przyjaźń ze słownikiem. Sprawdź i zapamietaj do końca życia tumanie, że nie piszemy wogóle tylko w ogóle! Ps. tobie - specjalnie z małej litery, nie zasługujesz

Gość u tiki na wsi
mówią "w ogóle" razem. buhahahha

Gość kjbkhgv
wytlumaczenie jest proste , jest tzw. ogół i cos w nim , czyli w ogóle ! inne slowo " wogole" nie istnieje w jezyku polskim

Gość BialaLilia_1986
Kochana triste27 napisze tylko tyle... Mam podobny problem. Zapraszam Cię na forum http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4458964. Tam panują przyjemniejsze klimaty i nikt Ci nie powie "widziały gały co brały". Może i owszem, ale to nie jest powód do osądzania ludzi. Stało się. Szukaj pomocy. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

Gość moi drodzy znawcy ort
Już od paru dobrych lat "wogóle" jest w słownikach uznawane za poprawne, obok "w ogóle". Dawniej było tylko "w ogóle" dlatego do dziś jest to forma częstsza, bardziej opatrzona i zalecana, ale "wogóle" błędem nie jest. Być może powtarzacie to, czego nauczyliście się w szkole, to bardzo dobrze, ale ortografia się co jakiś czas zmienia i warto to śledzić, jeśli chce się być forumowym ekspertem. Po drugie: jeśli już kogoś poprawiacie, to sami ustrzeżcie się błędów: kiedy piszemy o wyrazie, w tym wypadku tym "w ogóle" czy "wogóle" to musimy napisać ten wyraz w cudzysłowie, ponieważ mamy tu do czynienia z hipertekstem. Jeśli pomijacie cudzysłów, sens zdania zmienia się całkowicie. Pozdrawiam i zachęcam do dalszej nauki. Mimo wszystko cieszę się, że młodzież dba o czystość języka.

Gość kjbkhgv
podaj zródło swoich dywagacji - bo nie znajduje w zadnym słowniku tego co tu piszesz !

Gość kjbkhgv
kiedy sie zmieniła _ tydzien temu , rok temu ?

Gość Tiki***
dziękuje osobie powyzej za wytłumaczenie tłumanom pewnych cech pisowni.

Gość Tiki***
jak masz slownik z 1990 to nie znajdziesz :))

Gość kjbkhgv
nie znajdze nigdzie , bo nic sie nie zmieniło !! nawwt Miodek w TV to wyjasniał

Autorko,kochanie nie zwracaj uwagi na debilne wypowiedzi to kolesie pokroju Twojego mężą.Jesteś młoda w obcym kraju i teraz to Twój mąż jest panem bo pracuje i łaskawie do domu wraca.Jeżdzę do dzieci do Anglii i oberwuję takich padalców co biją też swoje żony tacy to bohaterowie.Wiem ,że na pewno inaczej wyobrażałaś swój związek ,i widzisz już ,tak krótko po ślubie że jest żle.Pamiętak kochanie z każdej sytuacji jest jakie wyjście.Bycie razem powinno być radością i szczęściem a nie cierpieniem.Mam pytanie jak jego ojciec zachowuje się względem swojej żony,może to dla Twojego męża norma bo tyle wyniósł z domu i charakter po tatusiu.Jesteś w ciąży i nie powinnaś się denerwować to skurwiel ,że tgo nie rozumie ,w takim stanie kobieta potrzebuje ciepła ,spokoju i wsparcia.Nie wolno Ci się załamać bo będziesz miała dwoje dzieciaczków do wychowania i sama też sobie poradzisz ,musisz porozmawiać z mężem spokojnie ,co się dzieje dlaczego tak się zachowuje ,że swoim zachowaniem krzywdzi Cię.Dowiedz się gdzie ewentualnie mogłabyś zwrócić się po pomoc jeśli faktycznie zostałbyś sama .Ja mogę zrozumić ,że ma jakieś pretensię do Ciebie ale dziecko jeśli nie jest dla niego radością to na pewno coś ma z głową i taki się nie zmieni ,chyba że by zaczoł się leczyć na głowę.Trzymaj się i szukaj mądrego rozwiązania,powodzenia.

Gość filiżanka_kawy
zbieraj pieniądze i jak on będzie w pracy spakuj siebie dziecko i wyjedź do rodziców. Może wtedy się obudzi. AAaaa jeśli twoja rodzina Tobie nie wierzy jaki on jest to go nagraj- te wszystkie jego chamskie teksty, poza tym przydadzą się w przyszłości przy rozstaniu! I już mu nic nie mów, nie żal się, nie mów że chcesz odejść. NIC. Po prostu wyjedź z córką.

Gość kjbkhgv
masz telefon , masz slownik , zrób zdjecie wklej w imageshok i wklej tutaj linkę , co masz za problem , chce to zobaczyc ! i autora slownika poznać