Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Duomox i pierwsza tabletka

Duomox i pierwsza tabletka z opakowania

Polecane posty

Witam, Dzis mnie rozlozyla choroba. Mam przepisany duomox, jest napisane, ze obniza skutecznosc antykoncepcji. Mam 7 dniowa przerwe w tabletkach antykoncepcyjnych (ostatni dzien) Chodzi mi głownie o to, czy jak dzis wezme antybiotyk w ostatni dzien przerwy, a jutro wieczorem rozpoczne nowe opakowanie antykoncepcji to nic nie szkodzi?

Biore microgynon21 i nic nie jest napisane na ten temat, jest tylko ze nalezy zabezpieczac sie dodatkowo w trakcie kuracji i 7 dni po(prezerwatywa) nie ma odpowiedzi na moje pytanie

Gość marryqueenofscots
to się nie ruchaj, pusta pało

Gość shazz
podczas przyjmowania antybiotyku może się obniżyć skuteczność działania tabletek, ale tylko i wyłącznie w trakcie kuracji antybiotykowej. a chyba nie masz zamiaru brykać z facetem, skoro Cię choroba rozłożyła?? zresztą poczytaj ulotkę od swoich tabsów i będziesz wiedziała

no nie mam zamiaru. tym bardziej, że mój facet ma na imię Azor :(

tabsy anty bierz tak jak należy , 21 i 7 przerwy , nic nie kombinuj , zabezpiecz się dodatkowo przez 7 dni od wzięcia ostatniego duomoxu ( z tego co pamiętam)

nie mam zamiaru sie teraz znim kochac, ale jesli wezme "jednoczesnie" antybiotyk i antykcepcyjna tabletke po przerwie, to zastanawilam sie czy to nie zawazy na cale opakowanie ktore bede przyjmowac, wiec wtedy np 7 dni po przyjmowaniu antybiotyku tabletki dalej mialyby obnizona skutecznosc. rozumiecie o co mi chodzi? nie ma tego na ulotce.

ok? wiec przyjmuje, ze nie ma zaleznosci w jakim momencie tabletek anty jestem i lukam antybiotyk. po kuracji, zabiezpiecze sie jeszcze przez 7 dodatkowo.