Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ErnoErno

Implantacja zarodka - jakie miałyście objawy???????????

Polecane posty

Gość gość
Gratulacje dla Madziulki od podczytujacej :) to naprawde swietna wiadomosc. Dbaj o siebie i nie przesadz z marchewka bo C**plamy na skorze wyjda :) jeszcze raz gratuluje :)

noa22 nie w kazdym cyklu jest owulacja i nie w kazdym cyklu jest widoczna... a jesli mimo negatywnego testu myślisz ze jestes w ciazy to poprostu zrób bete... w ciazy krwawienia skąpe w dniu @ mogą byc nawet do 3 miesiące, rzadko sie tak zdarza ale sie zdarza... a nie robilas kolejnego testu?

Gość noa22
Robilam testy i po ostatnim stwierdzilam ze dam sobie spokoj poprostu bylo mi smutno ze negatyw i maz zabronil robic bo przez nie sie tylko denerwuje.. Jestem za granica i do lekarza tutaj ciezko mi sie dostac, dopuero za miesiac bede w Pl i bede mogla cokolwiek potwierdzic. Takze teraz decydujaca oznaka bedzie brak @ ktora mam dostac 26tego. Jezeli jest ciaza to owulacji nie ma i wlasnie jej nie wyczulam w tym miesiacu sucho jak nic!!! Co zawsze bylo duzo sluzu. Dopiero z bulem brzucha pojawil sie bialy gesty.. Ech nie wiem juz

Gość noa22
Na przykladzie Madziulki widac ze testy moga sie mylic mam glebokie przeczucie ze tak jest u mnie wlasnie

Gość noa22
Na przykladzie Madziulki widac ze testy moga sie mylic mam glebokie przeczucie ze tak jest u mnie wlasnie

noa rozumiem, ale Madziukla to jest jedna na milion... są testy które bardzo póxno wykrywją ciąze... skoro ciezko tak dostac sie do lekarza tam gdzie jestes to niestety pozostaje czekanie:/

Gość mrofqas
Hej dziewczyny A jak to jest z tymi testami? W instrukcji jest napisane, że wykrywają ciążę już po 7 dniach od zapłodnienia. Chodzi chyba o implantację a nie o zapłodnienie. Przecież HCG w moczu pojawia się dopiero po implantacji. Ja dowiem się co i jak we wtorek, czy przyjdzie @, czy nie. Na razie nie widzę jakichś szczególnych zmian, oprócz tego że czuję się zmęczona i mam trudności z koncentracją. Plamień żadnych nie miałam ale zauważyłam na bieliźnie w środę i dzisiaj takie malutkie czerwone niteczki, czy to może być objaw implantacji?? Pozdrawiam

morfquas- ja mam takie wrażenie,że te testy to straszna lipa...owulacyjne pokazywaly mi 2 kreski w dniu owulacji i dzień przed okresem:/ ciazowe 6 dni po zaplodnieniu? zenada. beta miałaby cięzko wykryć. Zreszta w ulotce wyraxnie pisze, ze najlepiej robić je w dniu spodziewanej miesiączki. Czasem mam wrażenie,ze producenci zeruja na naszej nadziei bądź strachu,..

Gość Pammy
Madziu, GRATULACJE Z POWODU CIĄŻY!!!!! super, ze się udało :) :) , to dobre wieści... a czy już gdy odebrałaś bete robiłas sobie tak dla sprawdzenia test ciążowy raz jeszcze? ciekawe kiedy on wykryje ciążę? Ja nadal czekam na @ i dzis zrobiłam teścik ale negatywny znów wyszedl, jestem 6 dni po spodziwanym terminie @, a w 20 dniu cyklu miałam tak samo krwawienie ( takie własnie niteczki), niestety testy są negatywne....

Madziulka superrr, gratulacjeeeeeeeee :**** Dbaj o siebie teraz :) Ja jutro mam miec @ i włąsnie na nią czekam bo nic a nic mi nie dolega. Madziulka opisz odczuwalne objawy jakie miałas do tego czasu, oprócz temperatury oczywiscie. Moze innym dziewczyną cos podpowiedzą :)

Pammy Ty jestes 6 dni po terminie @? a nie idziesz na bete? ### z testami ciązowymi to niestety tak juz jest i z tym ze wykrywają ciąze po 6 dniach od zapłodnienia to lipa totalna, są testy ktore wykryją 2 dni przed terminem @ ciąze ale nie wiem jakiej są firmy, to tez duzo zalezy od stezenia hormonu... a piszą tak specjalnie zebysmy wiecej ich kupowaly i testowaly wczesniej i czesciej... ### moniasonia a Ty kiedy testujesz?

Gość Pammy
Blondyneczka :) nie ide jeszcze na Bete, jeszcze poczekam a poza tym przyznam ze mam fobie przed pobieraniem krwi, zawsze mdleje i dlatego tylko w ostatecznosci skozystam z tego badania, na razie czekam hehe :)

Madziula mowilam ze bedzie wszystko ok:) ja tez mam dobra wiadomosc!!!! termin @ mam na 20 ale jakos nie moglam sie z mezem powstrzymac od wykonania testu. Wczoraj wieczorem zrobilam test i wyszlam z lazienki nie czekajac na wynik. Po chwili maz wszedl i zobaczyl 2 kreski. druga byla mniej wyrazna. dzis rano zrobilismy test innej firmy i wyszlo to samo:) teraz tylko czekam co bedzie dalej ale nadzieja jakas jest ze bedzie wszystko ok:)

Gość iczzord
Ooo no brawo! To już druga mama w naszym gronie! Gratulacje!!! :)

Gość freya223
iczozord powiem ci ze sama jestem zaskoczona wynikami tych testow bo w poprzednich 2 ciazach zawsze byly negatywne. No juz sama nie wiem co o tym myslec poczekam na 20 i zobaczymy co bedzie dalej

freya123- GRATULACJE:) oby wiecej takich pozytywnych wiadomości w naszym gronie:) 🌻 pammy- ja bym chyba nie wytrzymała i poleciała na betę, trzymam za Ciebie mocno kciuki:):) Dziewczyny- mam pytanie do Was. Ostatnio pisałam,że w 13 dc przy cyklach 28 dniowych zauwazyłam w ciągnącym sie , przexroczystym sludzie troszke krwi. Myslałam,że to owulka w najczystszej postaci i było to w czwartek. Dzis natomiast, czyli 2 dni po tym zjawisku dostałam brazowego, lekkiego plamienia z brazowymi niteczkami, a la reszta nabłonka ? . I zglupiałam . Czy te plamienia to moze byc np. pozostałosć po owulacji, czyli po pekniętym jajieczku, która miała miejsce 2 dni temu?? jak myslicie?? dodam,że po tym jak zobaczyłam krew w sluzie nie miałam już tego sluzu więcej. I teraz bądx tu mądry i wiedz kiedy była owulacja:/ pomózcie:)

chloe to moze byc plamienie okołoowulacyjne i ono moze sie pojawic zarówno przed jak i po owulacji :) ale to znak ze owulka byla:)

Blondyneczko- tez mi się wydaje,że to obiaw zakończonej juz owulacji, teraz pozostaje czekac ;) marne szanse bo marne w tym miesiacu no ale nadzieja umiera ostatnia:D

chloe wystarczy tylko jeden żolnierzyk :D i jak najabrdziej jest szansa:D ja dzisiaj z ciekawosci zrobilam test owulacyjny i kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej... a jestem 3 dni przed @...

Gość Pammy
no własnie nie rozumiem tych testów owulacyjnych, ja miałam tak samo, na owulacyjnych testach miałam 2 krechy gdy była owulacja tj 25 grudnia, a potem z ciekawości zrobiłam tydz temu gdy już powinnam mieć @ i wyszły też 2 kreski, ale jakim cudem? A dzis powtórzyłam i już tylko 1 kreska, co z tymi testami jest? na czym one polegają skoro wykrywają coś czego nie ma?

Pammy- wiele dziewczyn twierdzi, że pozytywny test owulacyjny przed @ działa podobnie jak ciażowy. Ja ze swojego doświadczenia wiem, że przed @ tez pokazało mi 2 krechy, ale w ciazy nie byłam. najpewniejszy jest monitoring owulacji u gin...no i beta na potwiedzenie ciazy.

ja to czytałam ze test owulacyjny moze oznaczac ciaze ale tylko wtedy gdy kreska testowa jest identyczna lub mocniejsza od testowej... i tez nie kazde testy owulacyjne mają taka ''wade'' te z apteki podobno nie mają... chodzi o to że Lh i hcg jest podobny do siebie i we wczesnej ciazy sie krzyzuje i dlatego jest pozytyw... i gdzies wyczytałam ze test owulacyjny wychodzi zawsze pozytywny w ciazy ale pozytywny nie musi oznaczac ciazy...

Dziewczyny jak tam u Was? Pojawily sie nowe objawy? Moje piersi zrobily sie dosc obolale, a przed okresem raczej nie miewam tego problemu :) no nic musze czekac do poniedzialku na @

hej magda:) u mnie nic nowego sie nie pojawiło, tylko jakas taka słaba jestem, chyba mnie cos rozkłada, i jeszcze chwilami tak nagle robi mi sie niedobrze ale to w zasadzie tylko dzisiaj... a powiekszone piersi u Ciebie to dobry znak:) Ty do poniedzialku czekasz a ja do wtorku :)

Ja się nie znam na testach owulacyjnych ale jeśli one badają przewagę estrogenów nad prgesternem to owulacja wyjdzie też przed okresem ponieważ zaraz przed progesteron spada poniżej linii estrogenów. Chyba, że badają np obecność Lutotropiny? Lutotropina wyzwala wulację w momencie maksymalnego poziomu estrogenów. Macie zapisane pewnie coś na ulotce na ten temat

Aha a ja nie wytrzymam i jutr testuję. Dwa dni przed okresem. Zobaczymy, ale mam przymus zrobienia testu, jakieś takie przeczucie :)

Magdaa :)) Jest druga kreska ale baaardzo jasna. Zdecydowanie widoczna, mąż też to potwierdza ale wiadomo, każdy chce zobaczyć coś wyraźniejszego niż tylko widm kreski :D Wracając dziś z kościoła kupimy drugi test i powtórzę go :) Jaki test jest najczulszy? Macie taką wiedzę? Ja robiłam Vitam :)