Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sie pytam bo nie wiem

milosc ciagle milosc ale o co chodzi?

Polecane posty

Niektórzy o tym rżnięciu mówią "kochanie". :) Miłość wiele ma oblicz. :D

Gość Pośmieję się z was trochę.
Niektórzy o tym rżnięciu mówią "kochanie". Niektórzy tak kochają, tudzież rżną że aż wióry lecą :D

czizas--- probujesz mnie wyprowadzic z rownowagi :P ok. ale nie uda Ci sie to. Tak. Milosc do swiata zalezy przede wszystkim ode mnie. to ja decyduje i mam najwiekszy wplyw. Milosc do drugiego czlowieka z ktorym sie zyje to juz zupelnie inna bajka. Ale jak widze nie porozmawiamy, bo udajesz, ze nie rozumiesz manipulujac tym, co pisze. broom--- malo mnie interesuje jak zyja inni, wazne dla mnie jest zrozumienie o co tak naprawde chodzi w tej milosci. chcialabym jeszcze w tym zyciu dac odpowiednia wage slowu " milosc" a do tego jednak potrzebuje innych, bo biore pod uwage swoja omylnosc. do smiejacego sie--- kasa, tartak itp. to tez w jakims stopniu kajdany bycia ze soba;)

Broom, cała sztuka polega na tym, żeby te wątpiące przerobić na zakochane panny. cos strasznie sie musza narobic ci mezczyzni juz nie wiem kto tu jest naiwny :D

Cichy - znaczy w anioły. :) Pośmieję się - chcesz porozmawiać o tym rżnięciu?

Autorko - sądzę, że za wysoki progi na moje nogi. :) Chcesz wiedzieć co to miłość? Poczytaj Św. Augustyna albo Franciszka. Fajnie o miłości piszą.

czizas--- probujesz mnie wyprowadzic z rownowagi ok. ale nie uda Ci sie to" po co mialabym to robic? Tak. Milosc do swiata zalezy przede wszystkim ode mnie. to ja decyduje i mam najwiekszy wplyw. Milosc do drugiego czlowieka z ktorym sie zyje to juz zupelnie inna bajka." milosc do drugiego czlowieka nie zalezy od Ciebie? to od kogo?

ja ci powiem tak że--- dziekuje, ze mials/miales odwage to napisac. Przyzwyczajenie jest ewolucja milosci. I jesli ktos utopijnie wierzy, ze ewolucja milosci prowadzi do jeszcze wiekszej milosci jest w bledzie. Wynika z tego, ze trzeba sie "zadowolic". Oczywiscie nie oznacza to ze nasze zycie nie bedzie satysfakcjonujace.

chcesz porozmawiać o tym rżnięciu? przecież rozmawiam ;) Kajdany ? Tego nie bardzo łapię, może tu mowa o jakimś tam "przywiązaniu", ale kajdany ?

A ja tam będę się upierała, że miłość można rozpalać przez wiele lat. I to nie jest tak, że ewolucja dokonuje się w stronę spłaszczania uczucia. Ale to tylko moje zdanie.

A to, jak jest między ludźmi zależy od nich samych a nie od plam na słońcu. :)

czizas--- malo wiesz o zyciu, ale to moze i lepiej:) Za stworzenie milosci-przyzwyczajenia z drugim czlowiekiem nie mozna odpowiadac jednostkowo. to sie tworzy razem. Popatrz... co z tego, ze z cala swa odpowiedzialnoscia i ogromnym wkladem bedziesz kochac druga osobe jesli ta druga strona nie bedzie robic tego samego? Twoje wysilki nie beda mic sensu. Swiat i innych ludzi mozesz kochac indywidualnie. Sama zecydujesz.

pytam bo nie wiem czizas--- malo wiesz o zyciu, ale to moze i lepiej :D lepiej dla mnie czy dla zycia?

Bo jeśli kochać to nieindywidualnie, bo jeśli kochać to tylko we dwóch. :D

Za stworzenie milosci-przyzwyczajenia z drugim czlowiekiem nie mozna odpowiadac jednostkowo. to sie tworzy razem. Swiat i innych ludzi mozesz kochac indywidualnie. Sama zecydujesz. to w koncu razem, czy indywidualnie? jak juz sie zdecydujesz to pogadamy

broom--- :) fantastyczne lektury, naprawde. Jednak tak malo maja wspolnego z ich przekladem na zycie. Niestety.

Autorko - mało mają z przełożeniem na życie? Toż to jego esencja wyciśnięta na papier. :D Toż to było pisane z obserwacji. Wiernie oddaje co i jak. :D

Miłości to sól naszego życia, esencja i jego uwodzący zapach. Be miłości jesteśmy jak dzwon ograbiony z serca. :D na cóż wtedy całe tony spiżu, skoro żadnego tonu nie można z niego wydobyć. Miłość czyni życie pięknym.

czizas--- oczywiscie ze lepiej dla Ciebie, bo jestes jeszcze blogo nieswiadoma :) Mam cierpliwosc.... Kochanie swiata zalezy przede wszystkim od ciebie. Kochanie ludzi tez zalezy od Ciebie. Kochanie partnera/partnerki zalezy od procesow dawania i otrzymywania. broom--- gdyby kazdy czlowiek zyl wzgledem tych lektur swiat bylby inny. Gdyby partner/partnerka zyli wzgledem tych lektur milosc mialaby najwiekszy wymiar dajac satysfakcje kazdego z partnerow. Tak nie jest. Obserwacje innych i zycia jasno to ukazuja. To cudowna utopia. Ale jednak ... 1/1000 par ma to szczescie zyc w aurze prawdziwej Milosci.

broom --- ladnie powiedziane: sol naszego zycia. A jak to z ta sola jest? Dodaje smaku. Nie sama jednak sola mozna zyc;)

czizas--- oczywiscie ze lepiej dla Ciebie, bo jestes jeszcze blogo nieswiadoma ufff co za ulga Mam cierpliwosc.... Kochanie swiata zalezy przede wszystkim od ciebie. Kochanie ludzi tez zalezy od Ciebie. Kochanie partnera/partnerki zalezy od procesow dawania i otrzymywania. niestety musze to zacytowac: ja pierd.

lepiej dla mnie czy dla zycia? To już może idzcie na kompromis z tym życiem, znaczy nie brać się za bary, nie trzeba będzie rozstrzygać, dla kogo lepiej. ;) Zwłaszcza jak się jest w niewiedzy :D :P

. Nie sama jednak sola mozna zyc Dokładnie, czasem trzeba popieprzyć :D

Dokładnie, czasem trzeba popieprzyć i wracamy do sęku, lub do dziupli jak kto woli :D

Jeśli nie da się tej soli jeść to zawsze można w niej zbolałe stopy wymoczyć. A co do pieprzenia - owszem. Ważne jest tak samo jak solenie. :D Potrawy mdłe, mdłości wywołują. :D I nie chce się nam do nich wracać. :D

W końcu do tego sprowadza się ten topik :P

I o czym nie należy zapominać? Czizas. :D Ooooooo... :D